Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Samochody -
    Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    wawa
    Auto
    była - AR 156 2.4 JTD 2000r Distinctive, aktualnie kawasaki ZZR600 ;)
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    47 m

Domyślnie 156 2.4 JTD 2000 rok

Mam do sprzedania bardzo ładną (czarny lakier, czarna skóra, drewniana kierownica i elementy deski), zadbaną i w dobrym stanie alficzkę w wersji distinctive. Jest ona od ponad roku w Polsce a przyjechała z Włoch - kupiona od forumowicza z wielkim doświadczeniem w sprawach alfy. Nie planowałem rozstania z nią ale niestety jestem do tego zmuszony (we wrześniu na 2,5 roku wybywam z Polski ).... jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o informacje a podeślę zdjęcia i więcej informacji.

Co do historii alficzki to ja mam ją od czerwca 2009r. Jest to model z grudnia 2000 roku a 1 rejestracja była w roku 2001 (jednak u nas w kraju przy sprowadzaniu przyjęli, nie wiem zresztą czemu, że rejestracja była w 2000 i dlatego piszę że jest z tego roku choć faktycznie jest z 2001) Kupiłem ją od forumowicza i zapalonego alfistę, który pracował we Włoszech i tam ją kupił i użytkował jakiś czas. Zanim wrócił do Polski to już byliśmy mailowo dogadani, że ją biorę. No i jak przyjechał i ją zobaczyłem to kupiłem....
    Auto jest w 100% sprawne i zadbane. Z rzeczy które trzeba będzie zrobić w niedługiej perspektywie to wymiana rozrządu, filtrów i oleju (czyli eksploatacyjne rzeczy). Poza tym nic pilnego do roboty nie ma (przynajmniej o niczym nie wiem....). Silnik i turbina (była regenerowana we Włoszech) chodzą bardzo dobrze pomimo tego że auto ma przejechane dosyć dużo (jest super dynamiczny i elastyczny), w zimie w tych największych mrozach (poniżej -20 stopni) nie miałem problemów z odpalaniem..
    Ja wymieniałem w marcu rolki, napinacz, pasek klinowy i alternator oraz we wrześniu tamtego roku przewód od klimatyzacji (jakaś nieszczelność się zrobiła i środek chłodzący wyciekał) - teraz klimatyzacja chodzi bez zarzutu. Do wymiany będą też świece żarowe ale mam już je kupione (najlepsze do tego motoru firmy beru) tylko z zamontowaniem czekałem na okres przed zimą....
    Zadbany i elegancki, skórzany środek. Pełna elektryka (tylne szyby też co nie zdarza się zbyt często w dieslach).
    Alficzkę używam do dojazdów do pracy i muszę przyznać że zrobiłem nią sporo kilometrów (w nieco ponad rok 50 tysięcy), byłem między innymi w Chorwacji i muszę przyznać że nigdy mnie nie zawiodła.
    Posiadam do niej pełną dokumentację, we Włoszech była serwisowana w autoryzowanych serwisach (mam książkę serwisową), ma ważne ubezpieczenie i przegląd do czerwca przyszłego roku.
    Kupiłem je za 19 tysięcy (na umowie jest 15000) chociaż cena rynkowa tych aut buła o około 2 tysiące niższa to ja wolałem zapłacić więcej i cieszyć się z jazdy zamiast odwiedzać kolejne warsztaty....
    Myślę, że auto jest godne polecenia i nie powinno sprawiać problemów w przyszłości.

Jeżeli ktoś chciałby się przekonać w jakiej kondycji jest autko to chętnie umówię się na oględziny (najlepiej w Warszawie). W razie pytań proszę dzwonić pod nr 504290548 lub pisać na maila: wozniakpiotrek@o2.pl
    Co do kwestii finansowych to jestem skłonny do negocjacji i pertraktacji ze względu na ten wyjazd nieszczęsny.....
    Chciałbym przy okazji zaznaczyć i zapewnić że autko jest godne polecenia !!! - słowo oficera WP

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez wozny83 ; 12-10-2010 o 05:07

Użytkownik Romeo Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.9JTD | AR 156 2.5 V6 | Lancia Thesis 2.4JTD
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 m

Domyślnie

Kolega kupił to autko ode mnie. W opisie nie ma ściemy - jeden z najlepszych egzemplarzy jakie miałem - słowo byłego oficera ;-)
    Kupiona w solidnym salonie w IT, z książką serwisową, po regeneracji turbiny, wymianie rozrządu i kilku innych drobnych naprawach i uzupełnieniach. Mimo sporego (realnego!) przebiegu, auto w doskonałej kondycji i stanie wizualnym. Również zrobiłem nią sporo kilometrów i nigdy nie zawiodła.
    Szkoda, że Piotr musi się z nią rozstać, ale cóż - teraz będzie rozsławiał polskie skrzydła, że tak to ujmę. Trzymajcie za niego kciuki i bierzcie tą Alficzkę - naprawdę warto!
    Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
    Będzie: Quattroporte, Legend, XJ

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    wawa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    47 m

Domyślnie

więcej zdjęć http://allegro.pl/item1185516054_alfa_156_2_4_jtd.html
    Załączone adresy Załączone adresy

Allegro.pl - Więcej niĹź aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    http://allegro.pl/item1185516054_alfa_156_2_4_jtd.html

Użytkownik Romeo Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.9JTD | AR 156 2.5 V6 | Lancia Thesis 2.4JTD
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 m

Domyślnie

Panowie, miejcie litość. Najpierw narzekacie, że sam badziew na rynku, a jak macie auto, które przeszło przez ręce dwóch Alfaholików, to zero zainteresowania...
    Tak wyglądała jeszcze w Italii i później w PL:
    http://picasaweb.google.com/sz3rsz3n/Czarnulka#
    Załączone adresy Załączone adresy

http://picasaweb.google.com/sz3rsz3n/Czarnulka#

Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
    Będzie: Quattroporte, Legend, XJ

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    brak;p
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

jakbym tylko miał te 16koła i miał jeszcze żeby zalać do niej ach marzenia ^^o jak ja nawet 10k nie mam P ale naprawde fajnie się prezentuje...

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    wawa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    47 m

Domyślnie

co do ceny to jest ona do pewnej negocjacji a myślę że ten egzemplarz na nią zasługuje.

oferta wciąż aktualna.....

kooba83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał wozny83 Zobacz post
    co do ceny to jest ona do pewnej negocjacji a myślę że ten egzemplarz na nią zasługuje.

oferta wciąż aktualna.....

szukam AR dokladnie takiej ale narazie mam tylko 12000

wiec watpie zebys za tyle sprzedal

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    wawa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    47 m

Domyślnie

za tyle nie sprzedam ale moglibyśmy coś wymyśleć

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    wawa
    Auto
    Czas spędzony na forum
    47 m

Domyślnie

widzę że żaden porządny człowiek nie chce przygarnąć małej czarnej.....
    ehh a taka ładniutka i milutka..... tylko w dobre ręce mogę oddać!!!!

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    gliwice
    Auto
    lybra SW 2.4 JTD, 147 2.0 Selespeed
    Czas spędzony na forum
    16 h 59 m

Domyślnie

napisalem maila,
    odpisz jak mozesz pilnie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia