Cóż... moja starsza 2 lata, niż założenia... Przebieg ori, ale 30 tys. większy... I 1.8 TS (który co prawda niewiele osiągami odbiega od 2.0).
Chociaż za niecałe pół (zakładanej) ceny
Życzę powodzenia w poszukiwaniach wymarzonej
Pozdrawiam,
Wojtek
Jestem bardzo zniesmaczony poszukiwaniami 156/166 w silniku 2.5 V6.
O to moje nowe potrzeby.
Kupie: 156/166 w jak najlepszym wyposażeniu.
Wymagania?
- Auto maksimum do 22 000zł
- przebieg góra 160tys
- rok produkcji nie starszy niż 2000r.
- silnik? Preferuje zdecydowanie 2.5 ale juz w ostatecznej ostatecznosci moze byc 2.0 TS (nie szukam JTS). Jeżeli będzie to 2.0 oczekuje czegoś wyjątkowego.
PS. Jeżeli chodzi o 156 to tylko sedan.
Szukam auta, ktore nie potrzebuje wkladów finansowych. Blacharka bez rdzy i bombli. mechanika w dobrym stanie. Silnik pracujacy jak marzenie.
Chyba moge tyle wymagac skoro dysponuje takim kapitałem? Oczywiście prosze o ceny w granicach rozsadku za dany egzemplarz
Rozwarze każdą dobra oferte. Czekam na oferty![]()
Cóż... moja starsza 2 lata, niż założenia... Przebieg ori, ale 30 tys. większy... I 1.8 TS (który co prawda niewiele osiągami odbiega od 2.0).
Chociaż za niecałe pół (zakładanej) ceny
Życzę powodzenia w poszukiwaniach wymarzonej
Pozdrawiam,
Wojtek
tutaj było cos ciekawego, moze uda sie Tobie cos tam wynegocjowac.
Alfa Romeo 156 Sedan 2.5 i V6 24V Q-System (192KM) i gaz
pozdrawiam.
Zobacz tą.
http://moto.allegro.pl/item119466020..._kwasowka.html
Wiem, że przebiegu ma 50tyś więcej, ale jakie to ma znaczenie dla v6 Alfy?
Ten przód za 1000zł zrobisz i będziesz piękne auto.
Spytaj się GrzesiaKK co to za LPGie, chociaż nawet dla mnie Laika PRINS znaczy jakość![]()
W trakcie poszukiwań nie zapominaj, że zainteresowany jesteś ~10 letnim włoskim samochodemPowodzenia w poszukiwaniu tej jedynej i idealnej, jednakże jak sam zauważyłeś nie jest to takie proste. W mojej opinii nie znajdziesz takiej w Polsce, każda będzie miała przynajmniej w jednej z powyżej wymienionych kwestii coś nie tak. Może warto rozejrzeć się poza granicami naszego kraju ?
Myślę, że powinieneś spojrzeć trochę poza budżet na zakup alfy z V6, gdyż jak w przypadku każdego samochodu, tym bardziej w przypadku alfy, koszty eksploatacji i utrzymania samochodu są tutaj znacznie istotniejsze... Jeżeli chcesz tylko tyle przeznaczyć na alfę z V6 to powiem Ci, że skromnym budżetem dysponujeszUbezpieczenie przy maks zniżkach to 2 tys rocznie, paliwo przy średnim przebiegu 20 tys rocznie to ok. 13 tys, min 2 przeglądy z wymianą oleju to ok 1.2 tys (sam olej to 700 PLN rocznie) , geometria w ASO to 300 PLN, którą przydało by się zrobić raz w roku w trakcie zmiany zimówek na letnie, nie wspominając już o innych kwestiach jak rozrząd, usterki itp przygody, które mogą Ci się przytrafić...
Ja w przeciągu 1.5 roku wydałem na swoją ok 30 tys zł (w tym ubezpieczenie, rozrząd, paliwo, przeglądy itd) nie wliczając w to takich gadżetów jak wymieniony cały układ hamulcowy, bajeranckie opony czy lepsze żarówki...
W związku z powyższym, ocenę kosztów utrzymania oraz wnioski do wyciągnięcia pozostawię Tobie
Pzdr
Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V '02 r.
lol to dobrze Cie rzna na ubezpieczeniuja nie mam zadnych znizek a jeszcze mialem wzwyzke do 25 lat i za caly rok place 975zl... zmien ubezpieczyciela
pozatym zliczajac wszystkie koszta w zyciu nie przebilbym 30k a zalozylem markowy gwint zrobilem hamulce i wiele wiele innych rzeczy... a wracajac do tematu, jesli masz ponad 20k zl kup tansza i doprowadz ja do zadawalajacego wg Ciebie stanu bedziesz wiedzial czym jezdzisz bo kazdy bedzie bajere Cisnal co on to nie zrobil w aucie i jakie ono to nie jest cudowne
"Podrobione buty sa z zewnatrz jak oryginal...ale tylko z zewnatrz, podrobione GTA tez..."
Eh pierwsze słysze żeby robić geometrie przy zmianie opon ale przezorny zawsze ubezpieczony. A i co do tego ubezpieczenia to chyba masz na myśli OC AC full wypas za te 2tys w dobrej ubezpieczalni chodź i w to wątpie. Bo mój ojciec placi 2000zl w Warcie za full a auto wycenione bylo rok temu na 40tys przy 60% zniszczce. A na ile twoje wycenil jeśli ma AC?? A może stolica jest miastem podwyższonego ryzyka stąd takia duża suma ubezpieczenia w tedy to możliwe.
Ostatnio edytowane przez Cannabis ; 30-08-2010 o 00:13
@ExO, sorka za ot, odpowiem i już nie robie bajzlu w Twoim temacikuW kwestii ubezpieczenia, auto ubezpieczone na 20 tys, 70% zniżek, pełny full mega wypas w PZU.
Więc zliczę Ci tak delikatniepozatym zliczajac wszystkie koszta w zyciu nie przebilbym 30k a zalozylem markowy gwint zrobilem hamulce i wiele wiele innych rzeczy...Dobre 17 tys. paliwo i 6 tys rozrząd daje już 23 tys, mam wyliczać dalej ? ;P
Ostatnio edytowane przez Shin ; 30-08-2010 o 06:42
Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V '02 r.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki