Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Samochody -
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar ExO
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 2.5 V6
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 16 h 34 m

Domyślnie Zniesmaczony kupi 156/166...

Jestem bardzo zniesmaczony poszukiwaniami 156/166 w silniku 2.5 V6.

O to moje nowe potrzeby.

Kupie: 156/166 w jak najlepszym wyposażeniu.
    Wymagania?
    - Auto maksimum do 22 000zł
    - przebieg góra 160tys
    - rok produkcji nie starszy niż 2000r.
    - silnik? Preferuje zdecydowanie 2.5 ale juz w ostatecznej ostatecznosci moze byc 2.0 TS (nie szukam JTS). Jeżeli będzie to 2.0 oczekuje czegoś wyjątkowego.

PS. Jeżeli chodzi o 156 to tylko sedan.

Szukam auta, ktore nie potrzebuje wkladów finansowych. Blacharka bez rdzy i bombli. mechanika w dobrym stanie. Silnik pracujacy jak marzenie.

Chyba moge tyle wymagac skoro dysponuje takim kapitałem? Oczywiście prosze o ceny w granicach rozsadku za dany egzemplarz

Rozwarze każdą dobra oferte. Czekam na oferty

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    Były:156 2.0 TS '98 , 1.8 TS '98 , 2.0TS '99 Jest: 147FL 1.9JTD '05
    Czas spędzony na forum
    17 d 19 h 26 m

Domyślnie

Cóż... moja starsza 2 lata, niż założenia... Przebieg ori, ale 30 tys. większy... I 1.8 TS (który co prawda niewiele osiągami odbiega od 2.0).

Chociaż za niecałe pół (zakładanej) ceny

Życzę powodzenia w poszukiwaniach wymarzonej
    Pozdrawiam,
    Wojtek

Użytkownik Embrion Avatar hesus
    Mieszka w
    Silesia
    Auto
    in search
    Czas spędzony na forum
    5 h 8 m

Domyślnie

Cytat Napisał ExO Zobacz post
    wiem co czujesz 156 z v6 jakby poznikały z rynku, a jak się coś trafia to strup...

Hanys Romeo Pokaż na mapie Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDM '05 Lancia Ypsilon '03 1,3 Multijet
    Czas spędzony na forum
    17 d 12 h 38 m

Domyślnie

tutaj było cos ciekawego, moze uda sie Tobie cos tam wynegocjowac.

Alfa Romeo 156 Sedan 2.5 i V6 24V Q-System (192KM) i gaz

pozdrawiam.
    Załączone adresy Załączone adresy

http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_zone/34837-alfa_romeo_156_sedan_2_5_v6_24v_q_system_192km_gaz.html

Użytkownik Romeo Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004
    Czas spędzony na forum
    8 d 19 h 13 m

Domyślnie

O to moje nowe potrzeby.

Kupie: 156/166 w jak najlepszym wyposażeniu.
    Wymagania?
    - Auto maksimum do 22 000zł
    - przebieg góra 160tys
    - rok produkcji nie starszy niż 2000r.
    - silnik? Preferuje zdecydowanie 2.5 ale juz w ostatecznej ostatecznosci moze byc 2.0 TS (nie szukam JTS). Jeżeli będzie to 2.0 oczekuje czegoś wyjątkowego.

PS. Jeżeli chodzi o 156 to tylko sedan.

Szukam auta, ktore nie potrzebuje wkladów finansowych. Blacharka bez rdzy i bombli. mechanika w dobrym stanie. Silnik pracujacy jak marzenie.

Chyba moge tyle wymagac skoro dysponuje takim kapitałem? Oczywiście prosze o ceny w granicach rozsadku za dany egzemplarz

Rozwarze każdą dobra oferte. Czekam na oferty
    Zobacz tą.

http://moto.allegro.pl/item119466020..._kwasowka.html

Wiem, że przebiegu ma 50tyś więcej, ale jakie to ma znaczenie dla v6 Alfy?
    Ten przód za 1000zł zrobisz i będziesz piękne auto.

Spytaj się GrzesiaKK co to za LPGie, chociaż nawet dla mnie Laika PRINS znaczy jakość
    Załączone adresy Załączone adresy

motoAllegro
    http://moto.allegro.pl/item1194660208_2_5v6_190hp_momo_18_prins_kwasowka.html

Użytkownik Embrion Avatar Shin
    Mieszka w
    Białystok/Warszawa
    Auto
    AR 156 2.5 V6 24V '02 r.
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

W trakcie poszukiwań nie zapominaj, że zainteresowany jesteś ~10 letnim włoskim samochodem Powodzenia w poszukiwaniu tej jedynej i idealnej, jednakże jak sam zauważyłeś nie jest to takie proste. W mojej opinii nie znajdziesz takiej w Polsce, każda będzie miała przynajmniej w jednej z powyżej wymienionych kwestii coś nie tak. Może warto rozejrzeć się poza granicami naszego kraju ?

Myślę, że powinieneś spojrzeć trochę poza budżet na zakup alfy z V6, gdyż jak w przypadku każdego samochodu, tym bardziej w przypadku alfy, koszty eksploatacji i utrzymania samochodu są tutaj znacznie istotniejsze... Jeżeli chcesz tylko tyle przeznaczyć na alfę z V6 to powiem Ci, że skromnym budżetem dysponujesz Ubezpieczenie przy maks zniżkach to 2 tys rocznie, paliwo przy średnim przebiegu 20 tys rocznie to ok. 13 tys, min 2 przeglądy z wymianą oleju to ok 1.2 tys (sam olej to 700 PLN rocznie) , geometria w ASO to 300 PLN, którą przydało by się zrobić raz w roku w trakcie zmiany zimówek na letnie, nie wspominając już o innych kwestiach jak rozrząd, usterki itp przygody, które mogą Ci się przytrafić... Ja w przeciągu 1.5 roku wydałem na swoją ok 30 tys zł (w tym ubezpieczenie, rozrząd, paliwo, przeglądy itd) nie wliczając w to takich gadżetów jak wymieniony cały układ hamulcowy, bajeranckie opony czy lepsze żarówki... W związku z powyższym, ocenę kosztów utrzymania oraz wnioski do wyciągnięcia pozostawię Tobie Pzdr
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V '02 r.

Użytkownik Romeo Baskethead breakneck Champion Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v
    Czas spędzony na forum
    8 d 14 h 26 m

Domyślnie

Cytat Napisał Shin Zobacz post
    W trakcie poszukiwań nie zapominaj, że zainteresowany jesteś ~10 letnim włoskim samochodem Powodzenia w poszukiwaniu tej jedynej i idealnej, jednakże jak sam zauważyłeś nie jest to takie proste. W mojej opinii nie znajdziesz takiej w Polsce, każda będzie miała przynajmniej w jednej z powyżej wymienionych kwestii coś nie tak. Może warto rozejrzeć się poza granicami naszego kraju ?

Myślę, że powinieneś spojrzeć trochę poza budżet na zakup alfy z V6, gdyż jak w przypadku każdego samochodu, tym bardziej w przypadku alfy, koszty eksploatacji i utrzymania samochodu są tutaj znacznie istotniejsze... Jeżeli chcesz tylko tyle przeznaczyć na alfę z V6 to powiem Ci, że skromnym budżetem dysponujesz Ubezpieczenie przy maks zniżkach to 2 tys rocznie, paliwo przy średnim przebiegu 20 tys rocznie to ok. 13 tys, min 2 przeglądy z wymianą oleju to ok 1.2 tys (sam olej to 700 PLN rocznie) , geometria w ASO to 300 PLN, którą przydało by się zrobić raz w roku w trakcie zmiany zimówek na letnie, nie wspominając już o innych kwestiach jak rozrząd, usterki itp przygody, które mogą Ci się przytrafić... Ja w przeciągu 1.5 roku wydałem na swoją ok 30 tys zł (w tym ubezpieczenie, rozrząd, paliwo, przeglądy itd) nie wliczając w to takich gadżetów jak wymieniony cały układ hamulcowy, bajeranckie opony czy lepsze żarówki... W związku z powyższym, ocenę kosztów utrzymania oraz wnioski do wyciągnięcia pozostawię Tobie Pzdr

lol to dobrze Cie rzna na ubezpieczeniu ja nie mam zadnych znizek a jeszcze mialem wzwyzke do 25 lat i za caly rok place 975zl... zmien ubezpieczyciela pozatym zliczajac wszystkie koszta w zyciu nie przebilbym 30k a zalozylem markowy gwint zrobilem hamulce i wiele wiele innych rzeczy... a wracajac do tematu, jesli masz ponad 20k zl kup tansza i doprowadz ja do zadawalajacego wg Ciebie stanu bedziesz wiedzial czym jezdzisz bo kazdy bedzie bajere Cisnal co on to nie zrobil w aucie i jakie ono to nie jest cudowne
    "Podrobione buty sa z zewnatrz jak oryginal...ale tylko z zewnatrz, podrobione GTA tez..."

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Była ALFA 156 1.6 TS 99' Jest Alfa 156 2.5v6 02'
    Czas spędzony na forum
    9 d 5 h 59 m

Domyślnie

Eh pierwsze słysze żeby robić geometrie przy zmianie opon ale przezorny zawsze ubezpieczony. A i co do tego ubezpieczenia to chyba masz na myśli OC AC full wypas za te 2tys w dobrej ubezpieczalni chodź i w to wątpie. Bo mój ojciec placi 2000zl w Warcie za full a auto wycenione bylo rok temu na 40tys przy 60% zniszczce. A na ile twoje wycenil jeśli ma AC?? A może stolica jest miastem podwyższonego ryzyka stąd takia duża suma ubezpieczenia w tedy to możliwe.
    Ostatnio edytowane przez Cannabis ; 30-08-2010 o 00:13

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ExO
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    AR 156 2.5 V6
    Czas spędzony na forum
    6 d 16 h 34 m

Domyślnie

Prosze uprzejmie o wpisywanie jedynie ofert dla mnie w tym temaciku

Użytkownik Embrion Avatar Shin
    Mieszka w
    Białystok/Warszawa
    Auto
    AR 156 2.5 V6 24V '02 r.
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

@ExO, sorka za ot, odpowiem i już nie robie bajzlu w Twoim temaciku W kwestii ubezpieczenia, auto ubezpieczone na 20 tys, 70% zniżek, pełny full mega wypas w PZU.

pozatym zliczajac wszystkie koszta w zyciu nie przebilbym 30k a zalozylem markowy gwint zrobilem hamulce i wiele wiele innych rzeczy...
    Więc zliczę Ci tak delikatnie Dobre 17 tys. paliwo i 6 tys rozrząd daje już 23 tys, mam wyliczać dalej ? ;P
    Ostatnio edytowane przez Shin ; 30-08-2010 o 06:42
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V '02 r.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia