PięknaSam kiedyś o niej myślałem chyba (była kupiona z allegro/otomoto ? )
Cena niemała - to fakt.
Ale mieć auto, które przy R8 prezentuje się tak zacnie ... i to za 29tys. ; O
Pozdrawiam i życzę, by trafiła w dobre ręce ! ! !
Wojtek
Koledzy
W związku z tym, że chcę realizować swoje kolejne motoryzacyjne marzenia, muszę rozstać się z moim ukochanym autem.
Niestety inaczej się to nie uda :-(
Auto ma pochodzenie krajowe. Wyprodukowane jeszcze w 1999 r. (listopad), zostało kupione w lipcu 2000 r.,
w warszawskim salonie Alfa Romeo (Bołtowicz chyba, sprawdzę wieczorem), po kilku latach przeniosło się do Poznania.
Tam je znalazłem, latem 2009 r., ze stanem licznika ok. 69 tys. km.
Było wtedy nieco zewnętrznie zaniedbane wizualnie - miało lekko wgnieciony prawy bok,
pęknięty przedni zderzak, klapę i rozbitą lampę przednią (skutki niewyhamowania poprzedniego właściciela na światłach),
było porysowane w różnych miejscach, cześciowo polakierowane źle dobranym kolorem (np. lusterko boczne).
Są fotki sprzed malowania - to naprawdę nie był pogięty przystanek autobusowy ;-)
Wnętrze Alfy w ogóle NIE jest zmęczone - jego stan pasuje do jej przebiegu :-)
(mam zresztą historię auta - faktury z ASO w Warszawie i Poznaniu z wpisanym przebiegiem).
W zasadzie mogłem wymienić lampę i jeździć, ale jako miłośnik marki postanowiłem ją dopieścić, więc poszła do dobrego lakiernika [10.2009].
Przedni zderzak i klapa nie wymagały wymiany (niech i to świadczy o małej sile uderzenia w przedni narożnik),
zostały tylko profesjonalnie "pospawane", jak to się teraz mówi o naprawie elementów plastikowych (śladu nie ma).
Następnie polakierowane zostały: pokrywa silnika, zderzak przedni, oba błotniki przednie, drzwi prawe,
próg prawy, lusterko lewe, lusterko prawe, błotnik tylny prawy.
Po dopieszczeniu wizualnym przyszedł czas na dopieszczanie techniczne w warsztacie Pabla pod Stanisławowem :-)
- wahacz przedni lewy (może coś jeszcze w przednim zawiasie - nie pamiętam) [ok. 70 tys. km, 09.2009]
- świece (właściwe! - Golden Lodge) wymienione [ok. 71 tys. km, 11.2009]
- hamulce - przód tarcze, klocki, tył - klocki, regeneracja zacisków, wymiana płynu na Motul RBF600 [73 tys. km, 05.2010]
- tylne zawieszenie - kompleksowy remont [73 tys. km, 05.2010]
- regulacja zaworów, wymiana stukającej szklanki [73 tys. km, 05.2010]
- chłodnica (wymiana) [73 tys. km, 05.2010]
- opony letnie Bridgestone Potenza 225/45R17 [74 tys. km, 07.2010]
Zanim ją kupiłem, przeszła:
- wymianę rozrządu [ok. 60 tys. km, są papiery]
- remont skrzyni biegów (chodzi jak marzenie) [chyba ok. 65 tys. km, 02.2009]
Jeździ na oleju Valvoline VR1 Racing 10W60 - wymiana przy 69400 km, 3.09.2009 r.
Jej obecny stan licznika to 74435 km. Przegląd techniczny ma do 11.2010.
U mnie to trzecie auto w rodzinie - zimę spędziło w garażu - nie chciałem go wystawiać na działanie soli...
Uwaga! To auto z turbosprężarką - dla świadomego kierowcy.
U mnie było już trzecim z kolei benzynowym autem z turbiną i wiem, jak należy je traktować.
Nie było jeżdżone ostro, póki się DOBRZE nie rozgrzało i zawsze było wystudzanie przed zgaszeniem silnika.
Prowadzenie Gtv daje dużo frajdy. Czytałem, że w swoim czasie było najlepiej się prowadzącym autem z przednim napędem na rynku :-)
Zawieszenie jest świetne, układ kierowniczy z 2.2 obrotu od końca do końca daje świetną kontrolę auta, dynamika jest zadowalająca :-)
Dwa razy była ze mną na torze, żeby się nieco przewietrzyć ;-)
Do auta dokładam stalowe 15-calowe koła z oponami zimowymi (w bardzo dobrym stanie wizualnym, technicznie - nie wiem - nie zakładałem).
Bardzo bym chciał, żeby trafiła do miłośnika marki, który dalej będzie o nią dbał :-)
VIN dla wtajemniczonych ;-) ZAR9160006061217.
Więcej fotek auta na http://www.przemek-docent.pl/AR_GTV
Cena to 29000 zł do malutkiej negocjacji.
Wiem - dużo, nawet bardzo dużo, ale myślę, że jest warta tych pieniędzy.
Czy ja już napisałem, że nie trzeba w nią wpakować żadnych pieniędzy? Nie? No to piszę. Nic tylko jeździć i cieszyć się jazdą :-)
Kontakt: przemek_docent(małpa)post.pl lub +48603976966
Ehhh... Że ja w ogóle wymyśliłem, że ją sprzedaję...
Aha! Nie napisałem nic o wyposażeniu :-)
To wersja najwyższa - Lusso.
- elektryczne szyby
- elektryczne, podgrzewane lusterka
- tapicerka skórzana, czarna
- elektrycznie sterowane, podgrzewane fotele
- klimatyzacja automatyczna
- radio (JVC, kaseta)
- ABS
- felgi alu 17'' (telefony), na nich Bridgestone Potenza 225/45R17
- dodatkowy komplet kół zimowych - 15'', stalówki, oponki w bardzo dobrym stanie
Ostatnio edytowane przez Przemek_Docent ; 31-08-2010 o 13:24
Przemek_Docent
WRX
PięknaSam kiedyś o niej myślałem chyba (była kupiona z allegro/otomoto ? )
Cena niemała - to fakt.
Ale mieć auto, które przy R8 prezentuje się tak zacnie ... i to za 29tys. ; O
Pozdrawiam i życzę, by trafiła w dobre ręce ! ! !
Wojtek
Fotki wnętrza tu: http://www.przemek-docent.pl/index.php?t=42
Ostatnio edytowane przez Przemek_Docent ; 08-09-2010 o 10:58
Przemek_Docent
WRX
Skoro na Allegro 27 http://allegro.pl/gtv-2-0-v6-tb-zadb...222316055.html,
to dla forumowczów 26 tys. :-)
Przemek_Docent
WRX
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki