Witam. Nadszedł czas aby zacząć myśleć o sprzedaży mojej Alfy. Samochód jest mega doinwestowany i praktycznie w idealnym stanie. Alfa jest z 2000 roku i ma silniczek 1.6 twin spark, przebieg to 113 tys km. Wyposażenie to elektryczne szyby i lusterka, 4 poduszki, klima, alarm (fabryczny), wspomaganie kierownicy halogeny przeciwmgielne itd. Pod względem mechanicznym wszystko jest praktycznie nowe. W ciągu ostatnich 6 miesięcy wymieniłem praktycznie całe zawieszenie - wahacze przód, łączniki stabilizatora, łożyska wahaczy tylnych, pisty tył, w zeszłym tyg amortyzatory przód i tył, łożyska mc personów, sprężyny przód. Hamulce także są nowe tzn. klocki przód, tył, tarcze przód, tył, płyn hamulcowy, linki ręcznego, zaciski zostały przepatrzone i pomalowane na czerwono. Jeśli chodzi o silnik to przy przebiegu 105 tys km został wymieniony kpl rozrząd, pompa wody, wszystkie filtry, olej, wariator, przepływomierz, świece, przewody zapłonowe oraz ok miesiąc temu został wymieniony cały ukł. wydechowy (zamiast tłumika końcowego jest rura z końcówką Ulter'a). Klima została naprawiona (był przetarty przewód gumowy), sprawdzona i nabita w lipcu. Jeśli chodzi o wygląd to środek jest w bdb stanie. Jedyny minus to zaczyna przecierać się skóra na kierownicy i gałce (podobno ten typ tak ma). Zewnątrz też alfa prezentuje się dobrze (widomo pare małych rysek i wgniotek ma jak chyba każde 11 letnie auto). Jedyną poważniejszą wadą jest dach na którym pojawiły się dziwne odpryski (chyba od ptasich kup) tak więc nadaje się to do malowania. Dodatkowo jeszcze auto ma przyciemnione szyby tylne oraz delikatnie przednie boczne. Nie wiem czy wszystko opisałem bo naprade dużo dołożyłem do niej i nie sposób tego wszystkiego zapamiętać. Jak coś mi się przypomni to oczywiście dopisze lub dopowiemCena jaka mnie interesuje to 12 tys zł. Wiem że nie jest niska ale uważam że adekwatna do stanu. Nie zależy mi na szybkiej sprzedaży poprostu mam odłożone troche gotówki i chciałbym kupić jakąś nowszą włoszczyznę
Zainteresowanych zapraszam na priv lub kontakt telefoniczny 602589159. Pozdrawiam
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Co to za ustrojstwo jest pod kierownicą z lewej strony, takie szare?

to jest dodatkowe zabezpieczenie anty włamaniowe. Wyciąga się tą górną część i jeżeli odległość będzie powyżej ileś tam metrów auto dalej nie pojedzie a urządzenie zacznie pikać że ktoś się dobiera do niego![]()
Aha![]()
La mia Bella e a volte capricciosa

up
cena do negocjacji lub możliwość zamiany na coś mocniejszego![]()

Puki co nie spieszy mi się ze sprzedażą więc nie musze obniżać aż tak ceny. Poza tym nie zejde poniżej określonej sumy bo poprostu nie będzie opłacało mi się jej wtedy sprzedawać. Wiem że cena jest wysoka jak za ten model ale patrząc że teraz to jest praktycznie nowe auto myśle że nie jest aż tak wygórowana![]()

Cena jest chora. Co innego gdyby to było 2.0QV, najlepiej jeszcze na 17', w skórze i z fontanną na tylnej kanapie. Za 12 000zł to marzenie ściętej głowy. Rynek rządzi się swoimi prawami. Samochód jest wart tyle, ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić. Ale powodzenia w sprzedaży.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki