W związku z tym że mam na oku Lancie Lybre rozważam sprzedaż mojej 155 (155 Rosso Alfa). Auto posiadam od 3 lat i od tamtej pory zrobiłem nią 58tys km, nigdy mnie nie zawiodła! Wszystkie wymiany płynów i naprawy wykonywałem od razu kiedy zachodziła potrzeba i wszystko mam wyewidencjonowane w książeczce serwisowej (nie mylić z ASO). 155 jest naprawde prosta w naprawach, a silnik TD jest praktycznie bezawaryjny i na pewno jeszcze długo posłuży. Na ten moment do wymiany mam czujnik absu (prawy przód) - koszt ok 100zł.
Jeśli chodzi o estetykę auta tu już niestety nie jest tak pięknie. W grudniu zeszłego roku miałem małą przygodę na oblodzonej drodze zakończoną niestety na barierce i od tego momentu nie mogę już pochwalić się że moja Bella nigdy nigdzie nie była uderzona. Przy tym zdarzeniu zbity został reflektor przedni, atrapa, zderzak, wgnięciona delikatnie maska, błotnik przedni, drzwi kierowcy, błotnik tylni oraz przetarty zderzak tylni (dla zainteresowanych mam zdjęcia jak to wyglądało). Szczęście w nieszczęściu, że prędkość była niewielka i pod względem mechanicznym nic mi nie uszkodziło się. Niestety na pomalowanie całego auta nie było mine stać, a uznałem że malowanie kilka elementów przy czerwonym akrylu może wyjść tragicznie, dlatego też kupiłem od kolegi z forum elementy, które miały być w tym samym kolorze. Koniec końcem teraz na dwóch elementach mam inny odcień czerwieni. Wymieniłem reflektor, zderzak, atrapę, błotnik, drzwi kierowcy, maskę wyklepałem. Z tyłu wgniecenie było minimalne i z braku funduszy i pomysłu jak to zrobić żeby miało ręce i nogi zostawiłem w takim stanie. Od zdarzenia minęło 10 miesięcy a tam nawet nie pojawiła się plamka rdzy (ocynk).
Do auta mam na zimę orginalne alufelgi 14" z oponami Firestone Winterhawk 2 Evo wyprodukowane w listopadzie 2010, które są praktycznie nienapoczęte. Poza tym mam jeszcze lewe tylne drzwi (w takim samym kolorze jakie ma teraz kierowca), tylni zderzak oraz dwa amortyzatory.
Na ten moment nie wystawiłem jeszcze Belli nigdzie poza forum. Fajnie by było gdyby ktoś chciał się nią zaopiekować, choć zdaję sobie sprawę że zbyt atrakcyjna nie jest. Z drugiej strony niczego nie zataiłem i opisałem każdy szczegół, jeden może to docenić, a drugi może preferować kota w worku z allegro.
Wieczorem w miarę możliwości postaram się wstawić aktualne zdjęcia.

a gdzie jest cena tego auta?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Odwieczny problem... "Towar warty jest tyle ile kupujący jest skłonny za niego zapłacić".
Moja propozycja: 4000zł. Sam zestaw felg z oponami (lato + zima) wart jest lekko 1200zł, więc jeśli ktoś chciałby zaproponować "2000 i biorę" to dziękuję.

Nie chce nikt taniego w utrzymaniu klasyka?

Co racja to racja![]()

Promocja... jakieś propozycje?
mało chcesz. na allegro wisi "155 tani diesel" za 15 000![]()
"17 Novitec 4x98 sprzedam!!! + opony
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki