Niestety złożyło się tak, że sytuacja przede wszystkim materialna skłoniła mnie do podjęcia decyzji o sprzedaży mojej Alfy 33.
Miałem zamiar dalej ją ulepszać, tj. lakierować zderzaki, lusterka, kupić alufelgi itd. ale niestety.
Jest to Alfa 33 z 1994r., silnik 1,4 IE 88 KM, na wielopunktowym wtrysku.
Z wyposazenia - tylko elektryczne szyby i halogeny, ale wiecej w tym aucie niepotrzebne, przepiekny bulgot silnika rekompensuje wszelkie braki w wyposazeniu.
Stan auta oceniam na bardzo dobry:
1) Mechanicznie, auto ma przebieg 115 000 km, silnik, skrzynia pracują prawidłowo. Niedawno wymieniłem olej silnikowy i filtr - olej Motul 10W40, filtr oryginalny.
Wymienione także były:
- olej w skrzyni
- świece zapłonowe
- przewody zapłonowe
- filtr powietrza
- regulator ciśnienia paliwa
- łożyska tylnych kół
- silniczek krokowy
2) Wizualnie również stan bdb, jedynie ognisko korozji jest na prawym przednim błotniku - zamontowane kiedyś były chlapacze i w miejscu po śrubie wyszła właśnie rdza...
Delikatnie przetarty jest lewy błotnik, więc do malowania. Podłoga, progi, drzwi bez rdzy.
Do Alfy posiadam 2 komplety kluczykow, instrukcje obslugi, ksiazeczke serwisowa.
Cena jaka mnie interesuje to 3500 zł.
Ostatnio edytowane przez gord ; 16-12-2011 o 17:49
"...kto nie ma odwagi jeździć Alfa Romeo ten sam jest sobie winien..."

P i ę k n a![]()
Koledzy,
czy ktoś zna ten samochód ? Widział na własne oczy ?
Bo już prawie jadę ;D
Ostatnio edytowane przez punkt ; 02-02-2012 o 16:04
147 1.6 TS --> GTV 2.0 TS --> GTV 2.0 V6 TB
Wyzwanie to zakręt.
ponoć nieaktualne
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
teraz jestem w szoku.
Najpierw miałem ją zabierać, potem się nie dogadaliśmy odnośnie terminu a teraz wystawiona za 4400.... miazga.
Wyzwanie to zakręt.
Temat jest do zamknięcia, ponieważ ja to auto sprzedałem.
A to, że nowy właściciel "nacieszył" się samochodem po miesiącu jak ją ode mnie kupił to już jego sprawa.
Przy okazji nowy właściciel wykorzystał w ogłoszeniu moje zdjęcia, z czego nie jestem zadowolony, ale co mam zrobić, iść z tym na milicję?
---------- Post added at 10:51 ---------- Previous post was at 10:46 ----------
Zresztą, drogi Punkcie chyba nie byłeś za bardzo zainteresowany, skoro nie chiałeś się umówić na drugi termin. Mam małe dziecko i uwierz mi, że czasami ciężko coś zaplanować.
ok Gord, nic Ci kolego nie zarzucam i teraz mamy sprawę jasną
Co za faja, nie dość, że to są dokładnie te fotki które ja oglądałem z twojego ogłoszenia to jeszcze ktoś posatanowił sobie nieźle zarobić na tym autku...
Wyzwanie to zakręt.
Raczej nie zarobi, mimo, że auto było naprawdę w dobrym stanie.
Dlatego, że była to wersja podstawowa z silnikiem 1,4, a wiadomo, że cenne egzemplarze to 1,7 16V i P4.
---------- Post added at 12:30 ---------- Previous post was at 12:28 ----------
Chociaż, życzę mu, żeby zarobił, bo nie mam jakiejkowiek złości w związku z tym, że ja sprzedałem dużo taniej :-)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki