Witam,
Mam do sprzedania swoją 156. Rocznik 2000. Auto posiadam 1.5 roku. Przebieg ~230 000km. Kolor ciemny zielony. Bezwypadkowa, wszystkie szyby oryginalne. Środek zielony welur.
Podczas mojego użytkowania:
- przy 205 000 km założony gaz (Stag, KME Gold, Valtek34, miedź 8mm),
- zregenerowana maglownica,
- wymieniona chłodnica wody,
- wymieniony tylny tłumik,
- wymiana oleju 2x, teraz zalany Valvoline 5w50,
- ponad rok temu porządnie zakonserwowana podłoga,
- wymieniona końcówka drążka kierowniczego,
- pół roku temu wymienione świece (NGK),
- nowe klocki hamulcowe z tyłu (TRW).
Alfa spala po mieście 16-17 litrów gazu, na trasie 11-12.
Największym minusem jest blacha, a dokładniej: łączenia progów, delikatnie ranty błotników.
Dorzucam dwa komplety PROSTYCH felg: lato Alessio 17" (2 x Falken ze912 po jednym sezonie, 2 x pirelli p6000 wytrzymają jeszcze sezon), zima oryginalne 15" (2 x dębica frigo, po dwóch sezonach, 2 x kormorany dają jeszcze radę).
Ubezpieczenie do połowy maja, przegląd świeżo podbity.
Zdjęcia zamieszczę później lub ewentualnie wyślę osobom zainteresowanym.
Cena: 11 500 zł
Kontakt: priv, gg 2122749, tel. 889 532 272
![]()
Ostatnio edytowane przez Krzysiooo ; 29-12-2011 o 23:21
Po długiej nieobecności i towarzyszących temu dylematach....up
Czy coś się zmieniło? Tak...na początek minusy: ruda atakuje progi. Z plusów to do wymienionych części dorzucam:
- nowy akumulator Varta (mrozy skończyły starą Centrę),
- nowy płyn hamulcowy (wymieniłem ze względu na ciężko pracujące sprzęgło podczas mrozów, teraz pracuje tak jak powinno),
- przebieg nie 230 a 226 000 km
Podsumowując, auto od strony mechanicznej jest w stanie bardzo dobrym, wszystko co wychodziło niepokojącego robiłem w miarę możliwości na bieżąco.
Stan blacharki średni. Podłoga tak jak wcześniej pisałem zakonserwowana porządnie i tutaj nie trzeba nic poprawiać, do roboty na pewno progi.
Auto sprzedaję na oryginalnych 15" felgach (17" zostają w domu). Jutro postaram się zrobić świeże fotki.
Cena spada mocno w dół: 9 500 zł do negocjacji.
330183222" id="attachment48189" rel="Lightbox_805237" >![]()
Ostatnio edytowane przez Krzysiooo ; 25-02-2012 o 16:33

brat szuka 2.5 V6 lub 3.0 V6 dam mu znać
Rozważę każdą propozycję cenową
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-2-5...C23055120.html
Przez ostatnie kilka dni jeździłem Renault Laguna II ph2 1.9dCi, całe 110 KMDo dzisiaj byłbym w stanie stwierdzić, że do zwykłej jazdy moc wystarczająca i samochód całkiem ok. Napisałem "do dzisiaj", bo wyciągnąłem z garażu 156 i jedyne co mi przychodzi na myśl to.....diabeł nie auto!
Oferta sprzedaży nadal aktualna...jestem skłonny opuścić cenę po rozmowie z potencjalnym kupcem.
W razie sprzedaży zastrzegam sobie prawo do zerwania "złośnika" i ramek klubowych![]()
Często pojawiają się pytania:
1) zamiana samochodu wchodzi w grę?
Zamiana niestety nie wchodzi w grę. Alfę sprzedaję ponieważ mam drugie auto, kolejnego mi nie trzeba.
2) zawieszenie bardzo wytłuczone?
Zawieszenie nie stuka nic a nic. Poprzedni właściciel złożył wszystko na TRW, na dzień dzisiejszy nie trzeba nic poprawiać.
3) ile to pali?
a ile byś chciał? Szczerze...na felgach 15" po Rzeszowie bez problemu schodzę do 15l gazu. Czasem zdarza mi się zrobić trasę Rzeszów - Konin - Rzeszów, przy równej jeździe mieszczę się w 10,5l. Nie jest również problemem spalić miasto/trasa 20/14
4) jaka ostateczna cena?
Dogadamy się po oglądnięciu auta. Dla poważnie zainteresowanych zrobię dobrą cenę.
Ostatnio edytowane przez Krzysiooo ; 14-03-2012 o 11:48
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki