Do sprzedania Alfa 166, rocznik 1998, 3.0 Sportronic, czarna jak smoła (rzadki kolor dla 166), przebieg ~160 tys. km.
Auto sprowadziłem dla kolegi 2.5 roku temu z Berlina od pierwszego właściciela. Bezwypadkowe!
Unikalne, bo posiada wszystkie karty kodowe! i 3 kluczyki! - jak w dniu zakupu w salonie. Do tego oczywiście książka - ostatni przegląd w A+ w Gdańsku, krótko po przyjeździe do PL. Sporo faktur od pierwszego właściciela. Skrzynia po remoncie (tą fakturę dorzucę do Picasy jak się znajdzie) - koszt ~5 tys. zł. Rozrząd wymieniony przy 135 tys. km, następna wymiana gdzieś w 2013. Silnior zdrowy, przez 2 lata tylko błąd lambdy (wciąż występuje więc czas na nią), reszta systemów bez błędów. Naprawdę godna polecenia.
Mankamenty:
- zanikające segmenty na liczniku kilometrów;
- tapicerka - Alfa ma najsłabszą jej wersję, czyli pewnie trzeba zamienić na ładną, jasną skórę;
- korozja wydechu - był naprawiany, ale wkrótce przyjdzie na niego czas.
Poza tym, z atrakcyjniejszego wyposażenia:
- tempomat;
- sensor deszczu;
- zmieniara;
- navi.
Nie pamiętam, czy ma DSP i roletę tylnej szyby.
Reszta to standard.
Auto na alu 16", opony zimowe.
Przegląd i ubezpieczenie ważne.
Powód sprzedaży - kolega coraz rzadziej i na coraz krótszy czas przylatuje z IRL do Gdańska (a to auto służyło mu tylko w Polsce). Przejechał nim dosłownie 3 tys. km od momentu zakupu.
Powód drugi, to chyba by już chciał 159. W każdym razie ma taki zamysł.
Nie wiem, który powód jest istotniejszy.
Jak dla mnie kompletny bezsens pozbywać się tak pewnego i doinwestowanego auta, ale cóż - okazja dla Kupujących.
Jeżeli ktoś szuka pewniaka, to mogę polecić z czystym sumieniem!
Cena - 12 tys. zł - dużo, biorąc pod uwagę oferty szrociarzy, mało biorąc pod uwagę koszt zakupu, rejestracji i inwestycji w nią poczynionych. Jak zobaczę błysk w oku, to możemy podyskutować o cenie, ale szału nie będzie.
Wyczerpujące galerie zdjęć:
https://plus.google.com/photos/10442...713?banner=pwa
https://picasaweb.google.com/1095671...1491/Sportonic
Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
Będzie: Quattroporte, Legend, XJ
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki