Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Samochody -
    Moderator Romeo Pokaż na mapie Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    156 SW 1,9 05' i 2.5 V6 00'
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    25 d 3 h 56 m

Domyślnie Alfa 156 SW 2003, JTD 140 KM

Witam.

Znajomy ma do sprzedania alfę 156 SW po FL wnętrza. Auto przywiózł z Niemiec w stanie bdb. Tam gdzie ją kupił nie wiedzieli zbytnio co jest nie tak (jak to często bywa...) i szukano przyczyny w turbinie, którą wymieniono na całkiem nową! Okazało się, że padnięte były bodajże 2 wtryskiwacze i przy okazji uszkodziło zawory (widać ktoś tak chwilę jechał). Wszystkie wtryskiwacze zostały wymienione na używane po małym przebiegu. Uszkodzone zawory też wymieniono podobnie, jak i inne niezbędne elementy (uszczelka głowicy itd, itp). Wszystko działa teraz bez zarzutów, silnik ciągnie idealnie, nie dymi itd.

Co do kwestii karoserii to jedynym mankamentem był wyblakły znaczek z przodu, pęknięty halogen i lekko spuchnięta listwa przy szybie (wszystko zmienione). Oprócz tego auto było przed zakupem badane miernikiem lakieru i wychodzi na to, że wszystko jest oryginał. Felgi idealne, środek zadbany nie było tam palone i przebieg też mi wygląda na oryginał (widziałem to w Niemczech bo byłem z nimi po moją V6). Tutaj link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-bez...C22153945.html

Mogę zrobić dokładniejsze zdjęcia (te w ogłoszeniu nie ja robiłem) i w razie potrzeby dowiem się więcej szczegółów. Z mojej strony mogę powiedzieć, że auto jest naprawdę zadbane i godne uwagi. Do ceny trzeba doliczyć około 1500 kosztów rejestracji, akcyzy itd. W razie pytań proszę pisać na PM do mnie lub dzwonić do kolegi na numery z ogłoszenia ale nie spodziewajcie się od niego wyczerpujących informacji bo on jest laikiem w kwestii AR a to auto kupił przypadkiem i okazjonalnie
    Załączone obrazy Załączone obrazy Alfa 156 SW 2003, JTD 140 KM-c22153945_2.jpg  
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 19-01-2012 o 20:12
    Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)