![]() |
| Rejestracja |
FAQ
|
Regulamin |
|
| | #1 |
| Użytkownik Romeo Zarejestrowany: 11 2008 Samochód: AR 156 SW 2,4 JTD 20V Skąd: dolnośląskie
Podziękował: 7
Podziękowań: 40 w 39 postach
| Jeszcze niedawno jechałem i było ok, dziś lecę spokojnie trasą Dzierżoniów-Świdnicy (przy okazji pozdrawiam zieloną 156, rejestracje bodajże DLU). Zero znaków, aż tu nagle SRU! Wjechałem w serię świeżych dziur. Kolega byłby dobrym świadkiem, że wolno jechałem... Będę dawał samochód do ASO na kontrolę, ponieważ odczuwam lekkie wibracje. Co serwis powinien sprawdzić? Moje pomysły to: - felgi - opony - amortyzatory - wahacze - stabilizator - łączniki Coś jeszcze mogło ucierpieć? Pozdrawiam
__________________ Sprzedam osłonę pod silnik do Alfy 156/147 | blacha ocynk 2mm http://www.forum.alfaholicy.org/czes...e_olejowa.html <----- |
| | |
| | #2 |
| Użytkownik Romeo Zarejestrowany: 06 2009 Samochód: Alfa 147 1.6 16V - sztuk dwie :) Skąd: Mysłowice
Podziękował: 4
Podziękowań: 2 w 2 postach
|
na Twoim miejscu pisemko do zarządcy w sprawie ewentualnego odszkodowania... u mnie w Mysłowicach, na ul.katowickiej poszło ok. 6 aut na dziurach... ja zgubiłam kołpak i UM w efekcie zamknął ten pas jezdni. ale odszkodowania raczej zapłacą...
__________________ I'd rather push my ALFA than drive a BMW... |
| | |
| | #3 |
| Użytkownik Alfa i Omega Zarejestrowany: 03 2009 Samochód: 147/Gtv/156SW Skąd: śląsk SH
Podziękował: 0
Podziękowań: 12 w 11 postach
|
jesli sie wpadnie w dziure i cos widocznego sie stanie to odrazu niebiescy i kasa sie nalezy Twardy co do sprawdzenia to chyba wszystko tak auto wrzuca na scieżke diagnostyczna i wszytko bedzie wiadome niestety z dziurami tak jest ja dzis tesh wpadłem w taka dziure ze panel z radia nawet wyleciał ale latam na twardej alumie i nawet jest ok no moze poza wahaczek który sie zaczyna oddzywać ale mam dobry patent na dziury wpadajac w nia ma taki odruch ze podskakuje na fotelu znajomi sie śmieja ale jakos sie lepiej czuje i wydaje misie ze alfina mniej cierpi hahah szerokości życze i równych dróg
|
| | |
| | #4 |
| ViP Alfa i Omega Zarejestrowany: 07 2008 Samochód: AR 156 SW 1.8 TS (2001) Skąd: Szczecin
Podziękował: 13
Podziękowań: 18 w 11 postach
|
Ja też podskakuje, ale mam kolesia, zapalonego rowerzystę który odruchowo próbuje kierownicą podbić przednie koła (jak w rowerze) W szczecinie też masakra po zimie. Parę dni temu, jechałem po niemieckich wsiach, u nich jest podobnie, oczywiście na mniejszą skalę, ale też gdzie nie gdzie pojawiły się "dziurwy".
__________________ I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem... |
| | |
| | #5 |
| Użytkownik Romeo Zarejestrowany: 11 2008 Samochód: AR 156 SW 2,4 JTD 20V Skąd: dolnośląskie
Podziękowań: 40 w 39 postach
|
Byli niebiescy. Tylko, czy od razu do zarządcy, czy do mojego ubezpieczyciela, żeby się wszystkim zajął?
__________________ Sprzedam osłonę pod silnik do Alfy 156/147 | blacha ocynk 2mm http://www.forum.alfaholicy.org/czes...e_olejowa.html <----- Ostatnio edytowane przez twardy ; 09-02-2010 o 14:30. |
| | |
| | #6 | |
| Użytkownik Alfa i Omega Zarejestrowany: 11 2008 Samochód: Alfa Romeo 156 2,4JTD M-Jet 175KM 2004 r. Skąd: Zamość/Lublin
Podziękowań: 7 w 7 postach
| Cytat:
.. Maskara.. Ale to odruch i tyle .
__________________ ! . . .RIDE HARD. . .RIDE FREE. . . ! ![]() | |
| | |
| | #7 | |
| Użytkownik Romeo Zarejestrowany: 06 2009 Samochód: Alfa 147 1.6 16V - sztuk dwie :) Skąd: Mysłowice
Podziękowań: 2 w 2 postach
| Cytat:
a jeżeli chodzi o moją reakcję na dziury to zawsze pada niecenzuralne słowo... więc zdarza sie że czasem słownik mi się kończy..
__________________ I'd rather push my ALFA than drive a BMW... | |
| | |
| | #8 | |
| Użytkownik Dwusuwowiec Zarejestrowany: 11 2009 Samochód: Alfa Romeo 147 03' Skąd: Sierpc
Podziękował: 0
Podziekowań: 1 w 1 poście
| Cytat:
smiało idź do ubezpieczyciela
__________________ "Nieważne, czym jeździcie obecnie, i tak stracicie dla Alf głowę. Ja straciłem" - "Nie zatrzymasz mnie" Jeremy Clarkson ![]() | |
| | |
| | #9 | |
| Użytkownik Romeo Zarejestrowany: 07 2007 Samochód: Alfa Romeo 156 2002 1.8 T.S. >140 KM Skąd: Żegocina
Podziękowań: 51 w 44 postach
| Cytat:
Miałem taki przypadek. Kolejność rzeczy jest prosta. 1. odbierz kopię notatki policyjnej z miejsca zdarzenia. 2. dowiedz się kto jest zarządcą odcinka drogi na którym miało miejsce zdarzenie. 3. Zarządca tej drogi powie Ci kto jest ubezpieczycielem danego odcinka drogi. 4. Udaj się z notatką do ubezpieczyciela tego odcinka w celu wyceny szkody. Możesz mieć tak jak wspomniałeś opis uszkodzeń z ASO. U mnie trwało to około miesiąca. Ubezpieczyciel zrobił zdjęcia i bez mrugnięcia okiem wypłacił kasę, ale felgi były faktycznie uszkodzone, opona przecięta, a dodatkowo udowodniłem im, że zarysowaniu uległa listwa progowa. Nikt nie pytał mnie czy samochód mam obniżony, czy rozmiar felg fabryczny (nie był fabryczny - dwa rozmiary większy ).Życzę powodzenia - walcz o swoje. Pozdrawiam. - Rafał P.S. przydałaby się jeszcze f-ra z lawetę - to też wracają
__________________ ...no alfa, no fun! Bóg stworzył mężczyznę i Alfę. Ostatnio edytowane przez alces1 ; 09-02-2010 o 12:42. | |
| | |
| | #10 |
| Użytkownik Dwusuwowiec Zarejestrowany: 03 2009 Samochód: 156 2.4 jtd Skąd: wwy
Podziękował: 2
Podziękowań: 9 w 4 postach
|
Przechodziłem przez to w 145 dwie opony jedna bąbel druga przecięta, dwie felgi do prostowania, wahacz i ustawienie zbieżność. Notatka z policji i faktury z naprawy i kasę oddali z lekkim oporem. Musisz ustalić zarządcę drogi i do niego się zgłosić. W moim przypadku była to droga gminna. Próbowali mnie spławić, udając że oni za to nie odpowiadają i musiałem zrobić trochę szumu ![]() W urzędzie mi powiedzieli wtedy, że wolą się ubezpieczyć niż naprawiać drogę, bo to taniej wychodzi, a nie każdy o tym wie, że za takie coś można dostać odszkodowanie. |
| | |
![]() |
| ||||||
| Tagi |
| 156, alfa, alfa 156, alfa romeo 156, alfe, alfy, bydzi, czegos, deche, diagnostyczna, dobrego, dzisiaj, fajna, fiata, forum, jtd, katowicach, katowice, kluczyków, kolo, komu, koszalinie, koszty, kumam, kumatemu, lakiernika, malowanie, mechanicy, mechanik, mechanika, metalowe, namiar, obramowki, pany, pomorzu, poszukiwana, potrzebuje, powierzyc, powietrza, przepływomierz, radzimy, romeo, rozsądnemu, saloonu, service, servis, serwis, serwisy, sobie, solidnie, sprawdzeni, stacja, stronka, super, szukam, tanio, tapicerki, warszawy, warsztatu, witam, wymiany, wymienic, zajechał, zamków, zapalniczki, zarowke, zaufana, zawieszenie, zegary, żem |
| Narzędzia wątku | |
| |