Info na przyszłość:
Firmy z Zabrza niestety nie mogę polecić gdyż nie byłem w stanie dostać się do siedziby firmy. Byłem o godz 7:15 pod wskazanym adresem, ale nie udało mi się znaleźć firmy PVL ponieważ mieści się w lokalu nr 21 w starej kamienicy, a najwyższy numer jaki udało mi się znaleźć to nr 15.
W związku z powyższym postanowiłem skorzystać z usług firmy z Katowic ul. Pod Młynem 31 . Firma jest czynna od 8:00 ale nie było problemu żeby umówić się z właścicielem na 7:30 więc udało się załatwić sprawę przed pracą. Na drugi dzień umówiłem się na odbiór po pracy na 16:30 i też nie było problemu. Na pewno dobry kontakt i szybka realizacja, niestety odbłyśniki były całe w kropki. Pan tłumaczył że strzelił mu wąż z kompresora i jakieś zanieczyszczenia dostały się na odbłyśnik. Spodziewałem się że będzie idealne lustro, a tu taka niemiła niespodzianka. Ponieważ gonił mnie czas nie chciałem czekać kolejnego dnia aż to poprawi, zresztą i tak uprzedzał że takie zanieczyszczenia często mu się zdarzają. Pan zaproponował że zamiast moich odbłyśników da mi inne z Mercedesa S klasa (soczewka i odbłyśnik jest identyczny jak w AR159). Miał 2 sztuki których nie regenerował bo są w stanie idealnym więc zdecydowałem się na tą opcję. Przy okazji zauważyłem że odcień powłoki lustrzanej napylanej w tym zakładzie jest trochę ciemniejszy od oryginalnej powłoki z odbłyśników z Merca. Moim zdaniem ciemniejsza powłoka gorzej odbija światło, ale ja się nie znam.
Dodam tylko że koszt regeneracji jednego odbłyśnika to 80zł.