Zobacz wyniki ankiety: Czy powinniśmy pisać posty z "ogonkami" ??

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, piszmy poprawną polszczyną

0 0%
  • Nie, to zbędne.

0 0%
Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789101112131415
Pokaż wyniki od 141 do 145 z 145
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Chełmno
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    8 m

Domyślnie

Zgadzam sie, na papierze nie przejdzie pisownia bez ogonkow, ale w necie i podczas klepania w klawiature jest mi poprostu wygodniej, zapewne to kwestia przyzwyczajenia, tak sie zaczynalo i sie utrwalilo.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

adasco
    Gość

Domyślnie

O, Majka jak zwykle... ech.... chociaz tu moglas sobie darowac. Wyobraz sobie, ze zawodowo niejako jakby musze uzywac poprawnego jezyka, ogonkow etc. A forum ma mi sluzyc zabawie, zatem chce, by bylo miejscem, gdzie pykam se w klawisze na luzaku, dbajac tylko o to, by mnie rozumiano, a nie o to, czy mam Ę czy E. Ale nie, zawsze znajdzie sie ktos swietszy od papieza. I nie rob z siebie dinozaura, bo ja tez za mlody nie jestem i tez sie siedze o x czasu. Sprawa nie toczy sie o OCENE takiego pisania, ale o to, czy musi byc ono konieczne na forum ktore sluzy raczej rozrywce, gdzie mozna byc na luzie. A ankieta ma po prostu pokazac, co woli wiekszosc.

@75andrew155: jakbys tak sie kiedys ugryzl w jezyk, to by chyba swiat runal...

LUDZIE!!!!! CZEMU NIE ROZUMIECIE PROSTYCH RZECZY??????

Użytkownik Romeo Avatar Majka
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT 2.0 JTS 2004
    Czas spędzony na forum
    12 d 21 h 10 m

Domyślnie

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    O, Majka jak zwykle... ech.... chociaz tu moglas sobie darowac. Wyobraz sobie, ze zawodowo niejako jakby musze uzywac poprawnego jezyka, ogonkow etc. A forum ma mi sluzyc zabawie, zatem chce, by bylo miejscem, gdzie pykam se w klawisze na luzaku, dbajac tylko o to, by mnie rozumiano, a nie o to, czy mam Ę czy E. Ale nie, zawsze znajdzie sie ktos swietszy od papieza. I nie rob z siebie dinozaura, bo ja tez za mlody nie jestem i tez sie siedze o x czasu. Sprawa nie toczy sie o OCENE takiego pisania, ale o to, czy musi byc ono konieczne na forum ktore sluzy raczej rozrywce, gdzie mozna byc na luzie. A ankieta ma po prostu pokazac, co woli wiekszosc.

LUDZIE!!!!! CZEMU NIE ROZUMIECIE PROSTYCH RZECZY??????
    Oj Adam - przestań, jestem sercem całym za Tobą, ale ta ankieta jest jaka jest Dlatego napisałam co napisałam. Wiem dokładnie o co Ci chodziło i w sumie to napisałam. Wiem także, że używasz ogonków jak trzeba. A kto, ale Ty wiesz najlepiej, że jestem generalnie przeciwko punktom karnym za takie rzeczy, banom, etc... przeciwko wszelkim objawom reżimu forumowego... bo one psują zabawę i przyjemność dyskusji.

Szkoda tylko, że Ty zawsze mnie o coś podejrzewasz... :/ Pewnie, że mogłam sobie darować i pewnie w przyszłości tak zrobię.

JESZCZE RAZ - WG MNIE KAR ZA PISANIE BEZ OGONKÓW NIE POWINNO BYĆ, bo to już pewien rodzaj nieformalnego "języka" - slangu internetowego.
    Ale pod tym, że jest to poprawna polszczyzna się nie podpisuję i tak to wygląda.
    Ostatnio edytowane przez Majka ; 17-06-2009 o 00:39

Moderator Romeo Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r
    Czas spędzony na forum
    50 d 16 h 52 m

Domyślnie

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    Sajgon to możesz sobie robić na swoim zacnym i demokratycznym forum "hooligans coś tam coś tam" Widać sam ujawniasz swoje zamiary i arogancką postawę wobec tu obecnych ludzi . Jesteś zwykłym zadymiarzem

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 14 m

Domyślnie

Predzej prostackim (moze i jestem arogancki, ale przynajmniej nikogo nie nazywam debilem) forum. Oto jeden z cytatów:
    Akurat z racji upodoban pijacko-biesiadnych nie mam zatargow ze Slazakami, o tyle drazni mnie paru debili administrujacych forum. Podkreslam forum, a nie klubem, bo obecnie to wlasciwie dwa osobne ciala. Klub zarejestrowal juz stowarzyszenie, ale do forum uzurpuja sobie prawa inne ludziki. A tak naprawde problem jest wlasciwie chyba tylko z niejakim Piotrixem, ktoremu albo w zyciu nie wyszlo, albo kucha przestaje stawac, bo probuje pokazywac, "ze ma wladze".... I w dodatku robi to nieudolnie, bo ja po prostu jebnalbym bana na pol miasta i byloby po sprawie
    Temat zamykam. Jak ktos ma cos interesujacego do dodania to prosze o maila: Forum Alfa Romeo - Alfaholicy - Kontakt

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia