Tak, piszmy poprawną polszczyną
Nie, to zbędne.
Adam. Nie za bardzo rozumiem Twoje zaskoczenie aktualnym stanem. Zeby rozmawiac strony muszą byc na rownej pozycji a tu mamy układ gdzie "wladza" dziala z pozycji siły a userzy forum to motłoch ktory nic nie moze.
Jedyną siłą userow to ich ilosc ale by to wykorzystac musieliby masowo odejsc z forum. Tyle ze wtedy nie bylo by komu rozmawiac. Co prawda i tak czesciowo taki odpływ znaczących forumowiczow nastąpił bo jak łatwo zauwazyc merytoryczne rozmowy przeniosly sie do Alfaclubu.
Co dziwne tam mimo ze userow jest wiecej a modow mniej to zawsze jest spokoj i kultura. I co ? Tam sie da bez bata i bana a tu sie nie da? To tylko kwestia rozsądku i dojrzałosci. Reszte dopowiedz sobie sam![]()
a wiec czy to juz nie daje do myslenia?
niech nikt nie szuka winy w userach...za bledy, za polemizowanie z "władzą"...bo mamy do tego prawo,jestesmy tylko ludzmi,a forum nie ma za zadanie uczyc nas polskiego,w technikum mnie tego uczyli i wysterczy. jesli ktos cierpi na dysleksje to tez ma dostawac po uszach za pisownie? cholera bledy sie zdarzaja, trzeba nad soba zatem popracowac, ale do ogonkow to nie zmusi mnie nikt. czy to autokratyczne podejscie czy regulamin z dziurami.
bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
...i do płaczu

Rozsądny moderator sam poprawi błędy i usunie posty które te błędy wytykają ( posty nie na temat ) było to praktykowane przy wspólnej pracy z innym modem
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
- wpływ na forum macie - tworzenie nowych działów, skrypt i inne rzeczy zostały utworzone po konsultacjach z użytkownikami, albo na ich prośbę.
- polemizować możemy. Robimy to już od 5 stron w tym temacie.
- Piotriix jest moderatorem który ma pewne doświadczenie
- Administracja bardzo chętne współpracuje z userami o czym świadczą zapytania na PW z różnymi pomysłami, zastrzeżeniami, a także tematy w dziale Organizacyjnym. Staramy się aby każdy czuł się jak u siebie, ale stworzenie "domu" dla każdego może być druzgocące w skutkach bo "jeden lubi zapach róż, a drugi jak mu skarpetki śmierdzą"
- jeśli chodzi o etaty funkcyjne, to mamy ich odpowiednią ilość, żeby nie powiedzieć nawet, trochę mało, gdyż niektórzy moderatorzy mają nawet po 3 działy pod sobą. Moderatorzy nie są brani z łapanki. Cała administracja forum wybiera osoby z którymi będzie później współpracować. W gwoli ścisłości, Piotriix nie ma dostępu do panelu administracyjnego. Dawanie ostrzeżeń ma każdy użytkownik który posiada status moderatora.
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Lancia Delta 1.8 8V
Wcześniej:
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Jako moderator (część administracji tego forum) czuję się zażenowany postawą mojego "kolegi", ale nie będę wypowiadał się na temat tego Pana, bo jak powszechnie wiadomo jesteśmy postrzegani jako zaciekli wrogowie i nie chcę powodować kolejnych nie potrzebnych napięć.
Co do pisania postów "bez ogonków" - cała ta sytuacja jest chyba wyraźnym sygnałem dla nas (administracji) aby zastanowić się nad zmianami w regulaminie, które pomogą w rozwiązaniu takich chorych sytuacji. Jak do tej pory nie był to problem, ale jak widać nadgorliwość potrafi rodzić problemy. Posłuchajmy głosów naszych userów i zastanówmy się nad nimi (pomijam zachowanie piotriixa - straszenie Kodeksem Cywilnym), bo nie mamy monopolu na rację.
Co do Stowarzyszenia, Klubu i Forum to jako osoba jeszcze pełniąca obowiązki Prezesa Stowarzyszenia czuję się w obowiązku do złożenia pewnych wyjaśnień.
piotriix od lutego tego roku nie jest członkiem Stowarzyszenia, ani tym bardziej Klubu (była to jego suwerenna decyzja) !!! W związku z tym bardzo proszę o nie łączenie poczynań tego Pana ze Stowarzyszeniem czy Klubem.
Dla osób zainteresowanych Klubem - (Adasco) po wielu staraniach i dzięki niesamowitemu uporowi DDEvila Stowarzyszenie zostało zarejestrowane w KRS.
W tej chwili prowadzone są dalsze prace nad sprawami formalnymi związanymi z pełną i legalną działalnością Klubu.
Adasco, mam nadzieję że na Zlocie w Częstochowie pokażesz mi te kwiatki
Jeśli zaś chodzi o współpracę Stowarzyszenia, Klubu z Forum i odwrotnie, jestem przekonany, że po dokonaniu pewnych ustaleń po między Zarządem Stowarzyszenia a Administracją Forum będziemy działać jeszcze prężniej i z pożytkiem dla obu stron.

To ja może odpowiem na pytanie kol. adasco. Osobiście nie przeszkadza mi to, że np. Ty i inni nie używacie polskich znaków. Niektórzy nie mogą (sam miałem taką sytuację przebywając w N.Y.). Brak ogonków itp, powoduje, że posty czyta się trudniej, ale są zrozumiałe. Ja zawsze ich używam i będę używał - dla mnie to swoista kultura wysławiania się i pewnie szacunku dla tych, którzy czytają to co napiszę, ale nie przejmujcie się - to pewnie zboczenie rodzinne, bowiem moja mama jest mgr. polonistyki, więc sami rozumiecie
Reasumując, jeśli ktoś używa polskich znaków, to bardzo mnie to cieszy, a jeśli ktoś ich nie używa, to cóż - przeżyję, z natury jestem tolerancyjny
Chciałbym jednak zwrócić uwagę moderatorów na inny aspekt pisowni, a mianowicie znaki interpunkcyjne, bez których niektóre posty są zupełnie "nieczytelne", bądź mają dwojakie znaczenie - i za to powinno się ścigać!
To chyba tyle z mojej strony.
Dziękuję za uwagę.
Pozdrawiam.
- Rafał
Śledzę ten temat już dosyć długo i AR napisał bardzo dobrze i mam nadzieje że temat już zakończony, osoby niekompetentne nie mogą decydować o forum, takie osoby są tego świadome ale mimo to dalej myślą, że są bogami....
Ja osobiście nie narzekam na naszych Moderatorówjedynie też dostałem ostrzeżenie od piotrixa za błędy??? ale cóż bywa.
Pozdrawiam wszystkich.
Alfa jest jak Kobieta humorzasta ale z charakterkiem
Serdecznie dziękuję AR33 za naprawdę konstruktywną wypowiedź i liczę, że moderatorzy i administracja poważnie zastanowią się zarówno nad wymogiem względem ogonków* oraz nad zachowaniem Piotriixa** jako osoby funkcyjnej. Ja ze swej strony przepraszam za ostre miejscami słowa i mam nadzieję, że problem ogonków i karania za ich brak rozwiążemy wspólnie, wypracowując rozsądny kompromis.
* tu proponowałbym salomonowe wyjście: WYMAGAMY pisowni poprawnej składniowo i ortograficznie, a stosowanie ogonków ZALECAMY - ale nie każemy za ich stosowanie.
** tu niestety nie mam ochoty na pieszczoty i jako forumowicz wysuwam postulat ODEBRANIA Piotriixowi funkcji moderatorskiej, jako osobie nie nadającej się na to stanowisko.
@Majkel: doświadczenie czasem nie wystarczy, niekiedy potrzeba też zrozumienia czy wręcz wyrozumiałości. I obawiam się, że moich wrażeń dotyczących sposobu doboru modów niestety nie rozwiałeś. Nadal mam wrażenie kolesiostwa czy łapanki.
@AR33: dziś jadę do castoramy po sadzonki.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki