Tak, piszmy poprawną polszczyną
Nie, to zbędne.
Wlasnie otrzymalem ostrzeznienie od Piotriixa za niestosowanie polskich ogonkow w postach. Nie bede wklejal wysmazonego przez tegoz kolege uzasadnienia, bo jest ono dla mnie hm... bzdurne.
Zwracam sie z pytaniem do FORUMOWICZOW (nie administracji), czy moje posty nie sa zrozumiale?
A od administracji prosze o wyjasnienia, czy jest to "wyskok" Piotra, czy jakby decyzja moderatorow jako zespolu (bo to oni sa od pilnowania porzadku).
NA RAZIE ODBIERAM TO JAKO ATAK PIOTRA NA MNIE, SPOWODOWANY JAKIMIS ZATARGAMI Z PRZESZLOSCI. Atak nieuzasadniony, nonsensowny i nie wnoszacy niczego w poprawe jakosci forum i stosunkow na nim panujacych.
Post ten zapewne niebawem zniknie, zatem prawdopodobnie niebawem dostane bana, poniewaz nie lubie i nie chce stosowac ogonkow, nie zamierzam takze ugiac sie pod tym atakiem, powodowanym czyimis kompleksami. A post ten pojawi sie znow tak szybko, jak zniknal, poniewaz nie narusza niczego, a jest jedynie "niewygodny" dla niektorych uzurpujacych sobie wladze w klubie.
Pomine juz fakt, ze osoba taka jak Piotriix nigdy nie powinna byc moderatorem.
a punky ktorys tam regulaminu to nic innego, jak proba wymuszenia stosowanie sie do czegos, co niekoniecznie ma sens.
A jesli stukam z Zambii i nie mam systemowo PL???? To co, nie wolno mi pisac na forum? Ludzie, opanujcie troche swe zapedy.
Dodam jeszcze, ze bez ogonkow pisze tez na kilkunastu innych forach, a takze w korespondencji sluzbowej, liczacej kilkadziesiat maili dziennie. Piotrix jest PIERWSZYM, ktoremu to przeszkadza. Chyba daje to do myslenia?
Ostatnio edytowane przez adasco ; 14-06-2009 o 20:19
Przeczytałam Twój powyższy post pomimo tego że ogonków nie ma i powiem Ci, że nawet go zrozumiałam![]()
Ciesze sie. Pod rozwage podam tez fakt, ze jestem juz na tym forum jakby troszke dlugo - i interesujacy jest fakt, iz dopiero teraz moje ogonki zwrocily uwage czlowieka ze szpadelkiem podpisanym "moderator". Zaiste dziwne, niezrozumiale i bez sensu....
ja tez dostalem ostrzezenie, a mieszkam w Norwegii i nie koniecznie musze miec polskie znaki :O:O:O !! ! ! ! ! ! !

Tak sie sklada, ze nie stosuje nigdy polskich znakow w korespondencji elektronicznej, po tym jak wyslalem maila do wielu profesorow z zaproszeniem na pewna prezentacja i mail sie tak rozjechal, ze nie szlo go przeczytac, a i zostal uciety w polowie. Pozniej przy najblizszym spotkaniu wszyscy oni rowno mnie rugali przy prawie stu osobowej widowni przez dobre 10 minut. Od tego momentu nie uzywam i nie bede uzywal. Jesli ktos nie rozumie bez ogonku to trudno. Niech nie czyta.
AR 145 JTD Edizione Sportiva
mi brak ogonków absolutnie nie przeszkadza, i nieważne, czy wynika to z przyzwyczajeń czy ograniczeń technicznych piszącego;
bardziej ucieszyłbym się z walki moderatorów z błędami ortograficznymi - czasami muszę dwa razy przeczytać, aby zrozumieć, co autor miał na myśli...
nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...
Ze mną jako z moderatorem nikt nic takiego nie uzgadniał - nie poprawiam "ogonków" jedynie totalne niechlujstwo stylistyczne , ortograficzne oraz co się często zdarza zupełny brak poszanowania interpunkcji .
W działach które ja moderuję piszcie sobie teksty bez ogonków - jak słusznie zauważono osoby piszące za granicą często nie mają polskich znaków .
Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 14-06-2009 o 22:40
To moze niech modzi ustala jakas wykladnie i zmodyfikuja regulamin, zeby mial sens?
Czy Wegrzy zmuszali nas do pisania z ich umlautami, kreseczkami czy co tam oni maja?!
Wazne, by pisac poprawnie i jasno!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki