Zobacz wyniki ankiety: Czy powinniśmy pisać posty z "ogonkami" ??

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak, piszmy poprawną polszczyną

0 0%
  • Nie, to zbędne.

0 0%
Strona 1 z 15 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    adasco
    Gość

Domyślnie PISANIE BEZ OGONKOW - czyli kolejna bzdura.

Wlasnie otrzymalem ostrzeznienie od Piotriixa za niestosowanie polskich ogonkow w postach. Nie bede wklejal wysmazonego przez tegoz kolege uzasadnienia, bo jest ono dla mnie hm... bzdurne.
    Zwracam sie z pytaniem do FORUMOWICZOW (nie administracji), czy moje posty nie sa zrozumiale?

A od administracji prosze o wyjasnienia, czy jest to "wyskok" Piotra, czy jakby decyzja moderatorow jako zespolu (bo to oni sa od pilnowania porzadku).
    NA RAZIE ODBIERAM TO JAKO ATAK PIOTRA NA MNIE, SPOWODOWANY JAKIMIS ZATARGAMI Z PRZESZLOSCI. Atak nieuzasadniony, nonsensowny i nie wnoszacy niczego w poprawe jakosci forum i stosunkow na nim panujacych.
    Post ten zapewne niebawem zniknie, zatem prawdopodobnie niebawem dostane bana, poniewaz nie lubie i nie chce stosowac ogonkow, nie zamierzam takze ugiac sie pod tym atakiem, powodowanym czyimis kompleksami. A post ten pojawi sie znow tak szybko, jak zniknal, poniewaz nie narusza niczego, a jest jedynie "niewygodny" dla niektorych uzurpujacych sobie wladze w klubie.
    Pomine juz fakt, ze osoba taka jak Piotriix nigdy nie powinna byc moderatorem.

a punky ktorys tam regulaminu to nic innego, jak proba wymuszenia stosowanie sie do czegos, co niekoniecznie ma sens.
    A jesli stukam z Zambii i nie mam systemowo PL???? To co, nie wolno mi pisac na forum? Ludzie, opanujcie troche swe zapedy.

Dodam jeszcze, ze bez ogonkow pisze tez na kilkunastu innych forach, a takze w korespondencji sluzbowej, liczacej kilkadziesiat maili dziennie. Piotrix jest PIERWSZYM, ktoremu to przeszkadza. Chyba daje to do myslenia?
    Ostatnio edytowane przez adasco ; 14-06-2009 o 20:19

2. # ADS
    Akwizytorka

Kate
    Gość

Domyślnie

Przeczytałam Twój powyższy post pomimo tego że ogonków nie ma i powiem Ci, że nawet go zrozumiałam

adasco
    Gość

Domyślnie

Ciesze sie. Pod rozwage podam tez fakt, ze jestem juz na tym forum jakby troszke dlugo - i interesujacy jest fakt, iz dopiero teraz moje ogonki zwrocily uwage czlowieka ze szpadelkiem podpisanym "moderator". Zaiste dziwne, niezrozumiale i bez sensu....

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 m

Domyślnie

ja tez dostalem ostrzezenie, a mieszkam w Norwegii i nie koniecznie musze miec polskie znaki :O:O:O !! ! ! ! ! ! !

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Czas spędzony na forum
    11 h 2 m

Domyślnie

Tak sie sklada, ze nie stosuje nigdy polskich znakow w korespondencji elektronicznej, po tym jak wyslalem maila do wielu profesorow z zaproszeniem na pewna prezentacja i mail sie tak rozjechal, ze nie szlo go przeczytac, a i zostal uciety w polowie. Pozniej przy najblizszym spotkaniu wszyscy oni rowno mnie rugali przy prawie stu osobowej widowni przez dobre 10 minut. Od tego momentu nie uzywam i nie bede uzywal. Jesli ktos nie rozumie bez ogonku to trudno. Niech nie czyta .
    AR 145 JTD Edizione Sportiva

Użytkownik Ogier Avatar Matka
    Mieszka w
    Żuławy
    Auto
    Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
    Czas spędzony na forum
    6 h 4 m

Domyślnie

mi brak ogonków absolutnie nie przeszkadza, i nieważne, czy wynika to z przyzwyczajeń czy ograniczeń technicznych piszącego;
    bardziej ucieszyłbym się z walki moderatorów z błędami ortograficznymi - czasami muszę dwa razy przeczytać, aby zrozumieć, co autor miał na myśli...
    nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Matka Zobacz post
    bardziej ucieszyłbym się z walki moderatorów z błędami ortograficznymi
    ja tez.... ale w ten sposob nie byloby mi za co dac ostrzezenia. A tu chyba Piotrek chcial pokazac, ze ma troszke jakiejs tam wladzy.... takie "sie-dowartosciowanie"

ViP Romeo Pokaż na mapie Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v
    Czas spędzony na forum
    38 d 20 h 7 m

Domyślnie

adasco przepraszam Cie ale czy mógłbyś napisać tego posta jeszcze raz poprawnie bo wogóle! nie moge zrozumieć co tam jest napisane
    Ostatnio edytowane przez flatbeet ; 14-06-2009 o 22:20

Użytkownik Romeo
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    A od administracji prosze o wyjasnienia, czy jest to "wyskok" Piotra, czy jakby decyzja moderatorow jako zespolu (bo to oni sa od pilnowania porzadku).

Ze mną jako z moderatorem nikt nic takiego nie uzgadniał - nie poprawiam "ogonków" jedynie totalne niechlujstwo stylistyczne , ortograficzne oraz co się często zdarza zupełny brak poszanowania interpunkcji .

W działach które ja moderuję piszcie sobie teksty bez ogonków - jak słusznie zauważono osoby piszące za granicą często nie mają polskich znaków .
    Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 14-06-2009 o 22:40

adasco
    Gość

Domyślnie

To moze niech modzi ustala jakas wykladnie i zmodyfikuja regulamin, zeby mial sens?
    Czy Wegrzy zmuszali nas do pisania z ich umlautami, kreseczkami czy co tam oni maja?!
    Wazne, by pisac poprawnie i jasno!

Strona 1 z 15 1234567891011 ... OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia