Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
Jak już niektórzy zauważyli udostępniliśmy nową wersję strony Alfaholicy - www.alfaholicy.org
Zmiana (póki co głównie wyglądu) spowodowana jest tym, że wyszła nowa wersja Joomla - skryptu, którego używamy na naszej stronie. Stary "wygląd" mógł być nie w 100% kompatybilny z nową wersją. Dlatego też znaleźliśmy nową skórkę (czyli wygląd), kierowaliśmy się tym by była czytelniejsza od poprzedniej, stąd też kolorystyka przeważa w zimne barwy. Strona nie jest jeszcze skończona, niestety, ale sytuacja zmusiła nas do publikacji takiej wersji strony...
Logo strony, widoczne na samej górze, zaprojektował nasz użytkownik i moderator bobryt, dziękujemy!
TO DO... ... czyli do zrobienia, zmiany, które zostaną wprowadzone w najbliższym czasie:
1. a) Synchronizacja bazy użytkowników - ZROBIONE b) Logowanie na stronie=logowanie na forum - ZROBIONE 2. Instalacja preloadera (obrazek pojawiający się przy wczytywaniu strony) 3. Uzupełnienie zdjęć w artykułach, głównie dział Modele, dopisanie autorów według ustalonego schematu (przykład opis Alfa 145 w modelach) 4. Wzrost ilości artykułów a) Zredagowanie i skopiowanie opisów z forum zrób to sam do zrób to sam na stronie i FAQ b) Treść działu Porady c) Treść działu Alfa Romeo w F1 5. Dodanie na stronie głównej tabeli "nowe artykuły" - ZROBIONE 6. Uzupełnianie galerii 7. Lista nowych tematów pojawiających się na stronie głównej - ZROBIONE 8. Instalacja i uzupełnienie modułu FAQ - ZROBIONE 9. Działający przycisk FORUM w "topie" 10. Zmiany w layoucie, m.in. tło
W tym temacie prosimy Was, użytkowników o sugestie. Możliwe, że macie jakieś pomysły co jeszcze można, by dodać na stronie, by była ciekawsza. Postaramy się ustosunkować do każdej sugestii.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 14-10-2009 o 02:58
Tymczasowo na stronie są dwa bannery reklamowe, wiem, że psuje to ogólny wygląd. W przyszłości nie będziemy umieszczać dwóch reklamodawców na stronie, chyba, że zorganizujemy inne miejsce na bannery. W październiku kończy się dzierżawa sklepowi topversion, wtedy zostanie 1 jedna reklama
ja bym usunał wszystkie zdjecia uzyte nielegalnie do zrobienia baneru na stronie głównej, po co zyc w strachu ze któregos dnia przyjdzie wlasciciel i zarzada nie małej zapłaty? lepiej porosic userów o ich zdjecia i cos z tego zrobic, bedzie bardziej "swojsko" a tak to wyszło ok
ja bym usunał wszystkie zdjecia uzyte nielegalnie do zrobienia baneru na stronie głównej, po co zyc w strachu ze któregos dnia przyjdzie wlasciciel i zarzada nie małej zapłaty? lepiej porosic userów o ich zdjecia i cos z tego zrobic, bedzie bardziej "swojsko" a tak to wyszło ok
Jak by się komuś spodobały to można brać ode mnie :
Również i ode mnie można zaczerpnąć jakieś foto - nie mam nic przeciwko temu. 156, wiosenna odsłona. A na jesień szykuję się do nieco lepszej sesji, ale póki co nie zapeszam Pozdrawiam. - Rafał
Ale przyznaj, że bobryt stanął na wysokości zadania?
Ja się nie boje Pawle, zdjęcia pochodzą z centrum prasowego fiata. Te same zdjęcia są wykorzystywane na innych stronach internetowych, gazetach, czasopismach, magazynach, pewnie nawet w TV...
Zakładki