Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 116
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    ViP Dwusuwowiec Avatar holdek
    Mieszka w
    Oleśnica/Wrocław
    Auto
    GT 1.9 JTD
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 55 m

Thumbs down

Witam

Nie wiem ile mam postów i jak dla mnie nie ma to absolutnie żadnego znaczenia.
    Niestety poziom dyskusji jest zatrważający ... tyle OT

Jak dla mnie:
    -absolutnie nie kupować domeny(nie dlatego ze droga, dla zasady);
    -zmienic logo (na 100% wsrod milosnikow AR znajdzie sie ktos kto cos ciekawego za darmo albo poldarmo wykona);
    -zarejestrowac logo;
    -przekalkulowac wykalkulowac ile to bedzie kosztowac, na pewno fundusze sie na to znajda przy zrzutce (tak jak miało to miejsce z wykupem serwera)
    -zaprzestać wszelkich jałowych i bezsensownych dyskusji które nic nie wnoszą do całości, jak ktos sie chce poklocic to na PW i
    1)nie oczerniać się i nie rzucać jakiś glupich oskarżeń
    2)nie osmieszać się "sadami", "adwokatem" i "pomówieniem" i innymi

Dla mnie pozostaje wielki niesmak jak to czytam wszystko - miłośnicy marki alfa romeo? niech sie każdy zastanowi nad tym co robi raz jeszcze, niech 20 razy czyta posta przed wyslaniem.

Jako użytkownika forum nie interesują mnie te gierki i sorrki wystawianie rachunku za podkładki pod tabliczki rejestracyjne w ilosci 4 sztuk po kilka zlotych to jest juz ...

Pozdrawiam wszystkich i może wróćmy do pisania o samochodach?? tej marki którą tak wszyscy lubimy?
    Uwaga, mam Alfę i nie zawaham się jej użyć !!!!

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

dbh
    dbh jest nieaktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001
    Czas spędzony na forum
    13 d 19 h 12 m

Domyślnie

Cytat Napisał holdek Zobacz post
    Witam

Nie wiem ile mam postów i jak dla mnie nie ma to absolutnie żadnego znaczenia.
    Niestety poziom dyskusji jest zatrważający ... tyle OT

Jak dla mnie:
    -absolutnie nie kupować domeny(nie dlatego ze droga, dla zasady);
    -zmienic logo (na 100% wsrod milosnikow AR znajdzie sie ktos kto cos ciekawego za darmo albo poldarmo wykona);
    -zarejestrowac logo;
    -przekalkulowac wykalkulowac ile to bedzie kosztowac, na pewno fundusze sie na to znajda przy zrzutce (tak jak miało to miejsce z wykupem serwera)
    -zaprzestać wszelkich jałowych i bezsensownych dyskusji które nic nie wnoszą do całości, jak ktos sie chce poklocic to na PW i
    1)nie oczerniać się i nie rzucać jakiś glupich oskarżeń
    2)nie osmieszać się "sadami", "adwokatem" i "pomówieniem" i innymi
    osobiscie (zaznaczam ze to tylko i wylacznie moje zdanie) uwazam ze domene nalezy kupic ale za rozsadna kwote - czyli np za te umowione 100zl

co do logo to tak jak juz napisalem powinno ono pozostac takie same - projekt i wykonanie nowego logo to pol biedy ale zarejestrowanie go jako znaku zastrzezonego to koszt ok 2000PLN za 10lat ochrony prawnej + 500PLN oplata skarbowa od takiej czynnosci. dlatego wlasnie wczesniej pytalem czy ktos z zalozycieli forum lub jego administratorow robil takie cos z obecnym logiem bo jesli nie to kazdy moze z niego korzystac do woli i biorac pod uwage te koszty domniemywam ze nikt tego wczesniej nie zrobil (chyba ze moze ktos wkoncu udzielic konkretnej odpowiedzi odnosnie stanu prawneog logo - zaznaczam ze chodzi mi o konkretna odpowiedz a nie cos w stylu mamy odpowiednie dokumenty ale ich nie pokazemy bo takie mamy widzimisie. mam to pokazuje, nie mam wiec sprawa jest prosta logo jest niczyje). rozumie ze jezeli ktos faktycznie zaplacil jakiemus grafikowi za wykonanie projektu to chce ta kase odzyskac ale nalezy w takim wypadku nazywac rzeczy po imieniu czyli nie sprzedaje praw do logo bo takowych nie posiadam ale chce odzyskac kase wylozona z wlasnej kieszeni za jego wykonanie.

oczywisce gadzety rowniez nalezy rozliczyc bo kazdy chce odzyskac swoja kase i zeby nie bylo nieporozumien najlepiej zrobic to po takich cenach jakie byly koszty zwiazane z ich zamowieniem ale to juz niech zdecyduja osoby ktore zalozyly za gadzety kase z gory.

pozdrawiam
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Użytkownik Romeo Avatar mrutyś
    Mieszka w
    Gorlice, ʍoʞɐɹʞ
    Auto
    motung 3/4l i silnik V6 do nowego projektu
    Czas spędzony na forum
    4 d 9 h 7 m

Domyślnie

mam zaprzyjaźnioną firmę mediacyjną... jak chcecie mogę dać na PW kontakt może w taki sposób załatwimy to szybciej i bardziej bezboleśnie...

wg. mnie
    sprawa jest prosta, mamy wycenę albo chcemy kupić albo nie. Jeśli to taki problem ja osobiście mogę zakupić wszystko co wiąże się z AH za te 1040zł i podarować na rzecz forum na ręce założyciela/li i zakończmy ten temat... bo... żal.pl

Cytat Napisał dbh Zobacz post
    co do logo to tak jak juz napisalem powinno ono pozostac takie same - projekt i wykonanie nowego logo to pol biedy ale zarejestrowanie go jako znaku zastrzezonego to koszt ok 2000PLN za 10lat ochrony prawnej + 500PLN oplata skarbowa od takiej czynnosci. (...) (chyba ze moze ktos wkoncu udzielic konkretnej odpowiedzi odnosnie stanu prawneog logo - zaznaczam ze chodzi mi o konkretna odpowiedz a nie cos w stylu mamy odpowiednie dokumenty ale ich nie pokazemy bo takie mamy widzimisie. mam to pokazuje, nie mam wiec sprawa jest prosta logo jest niczyje).
    poczytaj troszkę o prawach autorskich... użycie logo bez zgody najlepiej pisemnej właściciela projektu jest kradzieżą! Logo jest własnością tej osoby co je stworzyła! A to czy ktoś za nie zapłacił kilka lat temu czy nie i dlaczego żąda zapłaty za nie teraz jeśli wtedy było wykonane za darmo to zupełnie inna sprawa.
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 06-11-2009 o 18:52
    Kobiety są jak motocykle, chwila nieuwagi i lądujesz w rowie...
    Tako rzecze mrutyna.

Fotografia Ślubna

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 14 m

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna Zobacz post
    mam zaprzyjaźnioną firmę mediacyjną... jak chcecie mogę dać na PW kontakt może w taki sposób załatwimy to szybciej i bardziej bezboleśnie...

poczytaj troszkę o prawach autorskich... użycie logo bez zgody najlpiej pisemnej właściciela projektu jest kradzieżą!
    Ja zamiast gadać o tym całym logo opłacę składkę członkowską... Ale w Chorwacji bo od nich dostaliśmy logo za darmo. Widać tylko w Polsce się to robi w ten sposób.

Użytkownik Romeo Avatar mrutyś
    Mieszka w
    Gorlice, ʍoʞɐɹʞ
    Auto
    motung 3/4l i silnik V6 do nowego projektu
    Czas spędzony na forum
    4 d 9 h 7 m

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Widać tylko w Polsce się to robi w ten sposób.
    bo tutaj się ludziom w d... przewraca... forum to miała być zabawa, chwila relaksu i grupa ludzi, których łączy wspólna pasja... a tutaj? Sami sobie robimy problemy...

a z firmą mediacyjną poważnie piszę... poradził sobie z TP czy KGHM to poradzi sobie ze stowarzyszeniem i klubem
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 06-11-2009 o 18:58
    Kobiety są jak motocykle, chwila nieuwagi i lądujesz w rowie...
    Tako rzecze mrutyna.

Fotografia Ślubna

Administrator Embrion Avatar Administracja
    Auto
    8C Bi Turbo + NO2
    Czas spędzony na forum
    2 h 2 m

Domyślnie

Nasza odpowiedź:
    Tak, z pełną świadomością i w pełni oficjalnie chcemy kupić domenę Alfaholicy.net i „gratisy”, które zostały wymienione za łączną kwotę 1040 zł. Proszę nam wysłać treść deklaracji w której miało być zawarte oświadczenie, że nie będziemy, my administratorzy „szkalować” i „szykanować”. Postaramy się jak najszybciej opracować umowę kupna/sprzedaży. Jeśli mamy zrobić to do jakiegoś terminu to proszę go podać – żeby było oczywiste. Oczywiście prosimy o wyrozumiałość, w 24h raczej nie jest to możliwe.

dbh
    dbh jest nieaktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001
    Czas spędzony na forum
    13 d 19 h 12 m

Domyślnie

wg. mnie
    sprawa jest prosta, mamy wycenę albo chcemy kupić albo nie. Jeśli to taki problem ja osobiście mogę zakupić wszystko co wiąże się z AH za te 1040zł i podarować na rzecz forum na ręce założyciela/li i zakończmy ten temat... bo... żal.pl

poczytaj troszkę o prawach autorskich... użycie logo bez zgody najlepiej pisemnej właściciela projektu jest kradzieżą! Logo jest własnością tej osoby co je stworzyła! A to czy ktoś za nie zapłacił kilka lat temu czy nie i dlaczego żąda zapłaty za nie teraz jeśli wtedy było wykonane za darmo to zupełnie inna sprawa.

wlasnie kolego chodzi o to czy ktos wogle takowe prawa autorskie do tego logo posiada !!! bo to ze ktos to wymyslil to nie znaczy ze ma do tego prawo wylaczne - od tego wlasnie sa urzedy patentowe w ktorych rejestrucje sie wynalazki, znaki towarowe i roznego rodzaju logo po to aby miec do nich WYLACZNE PRAWO.

poczytaj troche o historii zwiazanej z rewolucja przemyslowa, a uswiadomisz sobie ile osob poswiecalo swoje majatki po to aby opatentowac swoje wynalazki,

a tak jak juz napisalem kwestia zaplaty za PROJEKT i WYKONANIE to odrebna kwestia i jak juz wspomnialem skoro ktos za to zaplacil to niech sobie kase odzyska jasna sprawa tylko uwazam ze trzeba miec ODWAGE i powiedziec "CHCE ODZYSKAC KASE ZAPLACONA ZA PROJEKT I WYKONANIE LOGO PONIEWAZ WYLOZYLEM TE PIENIADZE Z WLASNEJ KIESZENI" a nie owijac w bawelne i sprzedawac PRAWO do logo.

pozdro
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Moderator Romeo Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r
    Czas spędzony na forum
    50 d 16 h 52 m

Domyślnie

Musze przyznać, że userzy którzy mają mniej postów lepiej rozumieją sprawę. Dla zasady nie kupować nic od pazernie nastawionego towarzystwa, można lepiej wydatkować ta kasiorkę

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 14 m

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Musze przyznać, że userzy którzy mają mniej postów lepiej rozumieją sprawę. Dla zasady nie kupować nic od pazernie nastawionego towarzystwa, można lepiej wydatkować ta kasiorkę
    Andrzej to opłata jednorazowa, po opłaceniu forum nie będzie od nikogo zależne. Dlatego lepiej ją zapłacić i wyciągnąć wnioski na przyszłość - kolegów mamy za granicą

Pieniądze to pieniądze. Dzisiaj są, jutro ich nie ma, dzisiaj są warte 1040 zł, a jutro 320 zł. Zastanawiając się nad tym można jedynie dostać bólu głowy...

Moderator Romeo Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r
    Czas spędzony na forum
    50 d 16 h 52 m

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Andrzej to opłata jednorazowa, po opłaceniu forum nie będzie od nikogo zależne. Dlatego lepiej ją zapłacić i wyciągnąć wnioski na przyszłość - kolegów mamy za granicą

Pieniądze to pieniądze. Dzisiaj są, jutro ich nie ma, dzisiaj są warte 1040 zł, a jutro 320 zł. Zastanawiając się nad tym można jedynie dostać bólu głowy...
    Wiesz dobrze że nie chodzi tu o pieniądze tylko o zasady . Dla mnie stracili ci panowie bardzo dużo.
    Ciekawy jestem dla kogo oni będą organizować zloty?

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

www.alfocholicy.net

Zakładki

Uprawnienia