Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
Administrator Embrion

Byliśmy już w trakcie załatwiania formalności z zakupem domeny alfaholicy.net i gadżetów, które sprzedawały na tym forum osoby z tego stowarzyszenia. Cena wynosiła 1040 zł i nie podlegała negocjacji, mimo, że administrator Majkel próbował to robić.
Jeden z administratorów, konkretniej Tuti, pisał do AR_33 na PW, że domenę kupi, ale musi sporządzić odpowiednią umowę i że to nie potrwa 2 dni.
Widać zabrzmiało za mało oficjalnie. Administracja Alfaholików jest zdecydowana zakupić tę domenę mimo, że ceną, która zaproponowało stowarzyszenie jest bardzo wygórowana (mowa o 1040 zł). Robimy to wyłącznie dla dobra użytkowników.
W naszym mniemaniu domena nie jest własnościa stowarzysznia. Zakupiliśmy ją ze zbiórki moderatorskiej, opłacaliśmy ja przez 2 lata, my czyli osoby, którym w świetle prawa została ona zabrana. Mamy na to dowody w postaci przelewów bankowych. Nikomu nie oddaliśmy jej na własnośc, ani nikomu jej nie sprzedaliśmy. Osoba, na którą domena była zarejestrowana i opłaciła część z własnej kieszeni samodzielnie, bez konsultacji z resztą współwłaścicieli czy użytkownikami forum zdecydowała przekazać ja stowarzyszeniu (ta osoba jest zresztą jednym z założycieli i członkiem stowarzyszenia).
Dlatego oficjalnie my Administracja Alfaholików (w osobach Majkel i Tuti) oświadczamy, że chętnie zakupimy domenę Alfaholicy.net. Ten sam komunikat wyślemy na tego maila, ale zdecydowaliśmy napisać jeszcze tutaj, żeby zabrzmiało w 100% oficjalnie.
Pozdrawiamy,
Administracja
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 03-11-2009 o 18:53
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

nie martw się dbh, nam najbardziej zależy na tej domenie. niestety nie wszystko od nas zależy
SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...
Moderator Romeo

Do czego to doszło, żeby starać się odkupić swoją domenę forum. Panowie ze stowarzyszenia TO JEST ŻENADA wasz biznes plan, Wstyd
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
ViP Romeo

Jednak czemu w tym oficjalnym komunikacie pod domeną alfaholicy.net napisano co innego?
Zdało by się jakiegoś mediatora z urzędu powołac
vrrroooom.!
zapytaj jeśli potrzebujesz części

NOWE, paragon/faktura
telefon: 511 783 811

drobne ruchy małych cwaniaczków , wyrwać tauzena i skakać ze szczęścia - max lipa za 8 pkt
Moderator Romeo

Napisał
puotek 
Zdało by się jakiegoś mediatora z urzędu powołac
już nie jeden próbował mediować z betonem i nic. Kilku już opuściło ten betonowy twór ze względu na ślepy upór twardogłowych z tego towarzystwa
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Napisał
puotek 
Jednak czemu w tym oficjalnym komunikacie pod domeną alfaholicy.net napisano co innego? Zdało by się jakiegoś mediatora z urzędu powołac
Jest napisane to samo. Pytanie co uznać za oficjalną odpowiedź, bo ja odpowiedź czy zamierzamy kupić tę domenę udzieliłem - "przecież ci piszę, że chcę ja kupić, muszę tylko opracować umowę. w 2 dni chciałes mieć kase na koncie?" - tak to dokładnie brzmiało.
Członkowie stowarzyszenia są również moderatorami - w dziale dla moderatorów wspólnie z modami opracowywaliśmy umowę. Ja ani przez chwilę wtedy nie pomyślałem, a co dopiero, żeby napisać, żeby jej od nich nie kupić.
"Nie dojdzie do współpracy to zacznie się walka na noże".
Mam nadzieję, że dostaniemy odpowiedź, że możemy kupić tę domenę za określoną cenę, a nie, że będzie jakiś przetarg. Jak Administracja dostanie informacje czy zostanie określona cena lub będzie to przetarg to damy Wam znać.
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?

ViP Romeo

Zakładając, że przetarg będzie na oczciwych zasadach, to może kupno tą właśnie drogą okazałoby się tańsze?
Pytam, bo nie znam się na sprzedaży domen
vrrroooom.!
zapytaj jeśli potrzebujesz części

NOWE, paragon/faktura
telefon: 511 783 811
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia