Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.

Musiały by powstać trzy działy np 147/GT, 156 i 166. Na "alfa clubie" w sumie tak jest.
Z drugiej strony dużo rzeczy jest powiązanych np takie same silniki, budowa zawieszenia itp. Pewnie taki był zamysł jednego działu.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Użytkownik Dwusuwowiec

kobe - dobry temat. Tu nie chodzi o to, że ktoś się może nie znać, ale w wielu przypadkach ludzie nazywają nowe tematy typu "pomocy", "mam problem". Nawet jak się nie wie, że to wahacz to zawsze można napisać "coś skrzypi w zawieszeniu podczas jazdy".
Warto tak nazywać tematy bo:
1. Następne pokolenie szybciej go znajdzie przez wyszukiwarkę
2. Jest większe prawdopodobieństwo, że przypadkowy forumowicz w niego wejdzie i wniesie wartościową wypowiedź - nie każdy przegląda każdy temat na forum.
Co do działu 156 dyskutowaliśmy już o tym z moderatorami. Ile głów tyle opinii. Na Alfa Clubie jest podział na modele, więc chyba nie ma sensu robić tego w ten sam sposób. Zamysł przy robieniu takich działów był taki - im ich mniej tym lepiej. Myśleliśmy, żeby odciążyć główny dział przez podział nad pod fora na przykład według silników bądź
-zawieszenia
-elektroniki
itd.
Każdy miał całkiem inne zdanie i nic z tego nie wyszło
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?

-
Użytkownik Romeo

Też jestem za podziałem ponieważ np posty o 166 są średnio co 5-10 tematów o 156 co mimo że są podobne w budowie wcale nie zawsze pomaga.
Podział na np silniki to chyba zły pomysł ponieważ auta dalej mają mnóstwo wspólnych podzespołów.
Może podział (147 i 156) oraz (166 i GT) ? Tych pierwszych jest napewno więcej z racji 156 ale i tak przecież zawsze można tam zajrzeć.
Chyba że zostawić dział tak jak jest a mieć możliwość (np dla zarejestrowanych) na górze strony przefiltrowanie jej dla danego "prefiksu" [166] lub [156] ?
To tylko takie sugestie ale może tą burzą mózgów znajdziemy złoty środek
Zawsze kiedy piszesz głupie posty Bóg zabija kotka.
Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem. Najczęściej jest to wieko od trumny.
STOP! Ciotom drogowym STOP!

Napisał
redek83 
Też jestem za podziałem ponieważ np posty o
166 są średnio co 5-10 tematów o
156 co mimo że są podobne w budowie wcale nie zawsze pomaga.
Podział na np
silniki to chyba zły pomysł ponieważ auta dalej mają mnóstwo wspólnych podzespołów.
Może podział (
147 i 156) oraz (166 i
GT) ? Tych pierwszych jest napewno więcej z racji 156 ale i tak przecież zawsze można tam zajrzeć.
Chyba że zostawić dział tak jak jest a mieć możliwość (np dla zarejestrowanych) na górze strony przefiltrowanie jej dla danego "prefiksu" [166] lub [156] ?
To tylko takie sugestie ale może tą burzą mózgów znajdziemy złoty środek

Filtrowanie by było całkiem dobrym rozwiązaniem moim zdaniem. Jestem za.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

No co Wy
Tacy "starzy" userzy i nie wiedzą, że się da? 
Na dole widoku forum:
Opcje wyświetlania -> Prefix

Napisał
redek83 
Może podział (
147 i
156) oraz (
166 i GT) ? Tych pierwszych jest napewno więcej z racji 156 ale i tak przecież zawsze można tam zajrzeć.
To z praktycznego punktu widzenia utrudni przeglądanie forum osobom, które chcą komuś pomóc.
To co jest prawie identyczne we wszystkich samochodach to silnik. Wystarczy podzielić na pod fora:
-JTD,
-TS,
-JTS
-V6.
Resztę podzespołów można zostawić jak jest - w jednym dziale. Ja bym się najbardziej skłaniał ku temu rozwiązaniu.
Druga propozycja to zrobienie pod for działu 147/156/166/GT na:
-silniki i skrzynie
-nadwozie
-zawieszenie i hamulce
-elektryka
-klimatyzacja i wentylacja
Wszystko ma swoje wady i zalety, ale temat nie cieszy się zainteresowaniem innych użytkowników, więc chyba pasuje im jak jest

Użytkownik Romeo

Napisał
Tuti 
No co Wy

Tacy "starzy" userzy i nie wiedzą, że się da?
Na dole widoku forum:
Opcje wyświetlania -&
gt; Prefix
Druga propozycja to zrobienie pod for działu
147/
156/
166/GT na:
-
silniki i skrzynie
-nadwozie
-
zawieszenie i hamulce
-elektryka
-
klimatyzacja i wentylacja
Wszystko ma swoje wady i zalety, ale temat nie cieszy się zainteresowaniem innych użytkowników, więc chyba pasuje im jak jest

Ups.. Faktycznie nie dotarłem nigdy tak nisko strony żeby zobaczyć że faktycznie tak można !
Zwracam HONOR.
Pod fora to faktycznie dobry pomysł ale chyba jako dodatek? Tzn ogólny w niezmienionej formie plus podział na kategorie?
Zawsze kiedy piszesz głupie posty Bóg zabija kotka.
Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem. Najczęściej jest to wieko od trumny.
STOP! Ciotom drogowym STOP!
Użytkownik Ogier

Napisał
redek83 
podział jak najbardziej wskazany, ale GT jednak konstrukcyjnie należy do 147;
bardziej naturalny moim zdaniem byłby mimo wszystko układ - 147/GT, 156 i 166;
nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...

Napisał
redek83 
Pod fora to faktycznie dobry pomysł ale chyba jako dodatek? Tzn ogólny w niezmienionej formie plus podział na kategorie?
Np. silniki miały by być w takiej formie jak teraz pod forum konkurs w dziale sprawy organizacyjne. Wszystko co nie dotyczy silników leciało by do tego samego działu co teraz czyli - 147/156/166/GT, a tematy o silnikach np. V6 do pod forum o nazwie "V6".
Ogólnie to te pod fora pewnie by utrudniły obsługę forum początkującym użytkownikom - moderatorzy mieli by więcej pracy

Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia