Temat zawsze możesz założyć, a czy ludzie będą pisać to się okażeObsługa forum tu raczej nic do gadania nie ma
![]()
Pomyślałem sobie, że fajnie by było utworzyć post, w którym znajdowałyby się wykresy z hamowni waszych Belli <i nie tylko>. Byłoby to bardzo przydatne, dawałoby możliwość porównania osiągów dwóch podobnych (lub takich samych) silników itp.
Co o tym myślicie??
Wzór tematu:
Zdjecie/Skan wydruku z hamowni
Auto : marka, model, pojemność, typ silnika, rok produkcji.
Modyfikacje: wymieniamy podstawowe mody dokonane i wpływające na moc, jeśli nie ma piszemy "seria".
Wynik pomiaru: wpisujemy max. KM i Nm przy obrotach/min, <to nie zawsze widać na zeskanowanym wykresie>.
Uwagi: dodatkowe informacje, refleksje zwierzenia.
Ostatnio edytowane przez Młody_Alfista ; 24-01-2010 o 22:17
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
Temat zawsze możesz założyć, a czy ludzie będą pisać to się okażeObsługa forum tu raczej nic do gadania nie ma
![]()
SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...
Witam.
A czy obsługa forum miała by coś przeciwko powstaniu topicku w którym forumowicze wstawiali by zdjęcia swoich aut? Bez żadnego konkursu po prostu chcesz pokazać fotke to pokaż. Patrząc na różne internetowe społeczności miłośników Alfy na całym świecie wiem że coś takiego powinno się spodobać. Brak takiego miejsca powoduje powstawanie pomysłów na kolejne niepotrzebne konkursy fot.
Już 2 razy zapodawałem w przeciągu 4 lat na forum temat kalendarza powiązanego z konkursem miesiąca. Na szczęście tym razem okazaliśmy się na tyle 'dużą' społecznością że zadziałało.
Sam bym nie chciał zakładać takiego topicku gdyż powinna być tam osoba pilnująca porządku![]()
Wiem ze jest osobny dział gdzie opisujemy auta jednak w jednym topicku fajnie by było zobaczyć samą galerię bez zbędnych komentarzy i opisów.
Ostatnio edytowane przez Stefan116 ; 06-05-2010 o 20:55
Popatrz na datę kiedy ja to wysłałem![]()
poza tym zakładałem taki temat już dawno tutaj: Wykresy z hamowni naszych włoszek (i nie tylko) :) ale nie "przyjął się"...
POZDRO![]()
Alfaholizm jest zaraźliwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki