Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS berlina 98r.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 d 16 h 44 m

Domyślnie Wykresy z Hamowni naszych włoszek (i nie tylko)

Pomyślałem sobie, że fajnie by było utworzyć post, w którym znajdowałyby się wykresy z hamowni waszych Belli <i nie tylko &gt;. Byłoby to bardzo przydatne, dawałoby możliwość porównania osiągów dwóch podobnych (lub takich samych) silników itp.

Co o tym myślicie??

Wzór tematu:

Zdjecie/Skan wydruku z hamowni

Auto : marka, model, pojemność, typ silnika, rok produkcji.
    Modyfikacje: wymieniamy podstawowe mody dokonane i wpływające na moc, jeśli nie ma piszemy "seria".
    Wynik pomiaru: wpisujemy max. KM i Nm przy obrotach/min, <to nie zawsze widać na zeskanowanym wykresie>.
    Uwagi: dodatkowe informacje, refleksje zwierzenia .
    Ostatnio edytowane przez Młody_Alfista ; 24-01-2010 o 22:17
    Alfaholizm jest zaraźliwy
    Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja ---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
    Ola[*] Kuba[*]

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    7 d 4 h 13 m

Domyślnie

Temat zawsze możesz założyć, a czy ludzie będą pisać to się okaże Obsługa forum tu raczej nic do gadania nie ma

SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Stefan116
    Mieszka w
    Puławy
    Auto
    Alfa 75 V6 3.0
    Czas spędzony na forum
    1 d 3 h 11 m

Domyślnie

Witam.
    A czy obsługa forum miała by coś przeciwko powstaniu topicku w którym forumowicze wstawiali by zdjęcia swoich aut? Bez żadnego konkursu po prostu chcesz pokazać fotke to pokaż. Patrząc na różne internetowe społeczności miłośników Alfy na całym świecie wiem że coś takiego powinno się spodobać. Brak takiego miejsca powoduje powstawanie pomysłów na kolejne niepotrzebne konkursy fot.
    Już 2 razy zapodawałem w przeciągu 4 lat na forum temat kalendarza powiązanego z konkursem miesiąca . Na szczęście tym razem okazaliśmy się na tyle 'dużą' społecznością że zadziałało.
    Sam bym nie chciał zakładać takiego topicku gdyż powinna być tam osoba pilnująca porządku
    Wiem ze jest osobny dział gdzie opisujemy auta jednak w jednym topicku fajnie by było zobaczyć samą galerię bez zbędnych komentarzy i opisów.
    Ostatnio edytowane przez Stefan116 ; 06-05-2010 o 20:55

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 8v 115KM 2004.
    Czas spędzony na forum
    11 d 15 h 41 m

Domyślnie

Cytat Napisał Stefan116 Zobacz post
    Witam.
    A czy obsługa forum miała by coś przeciwko powstaniu topicku w którym forumowicze wstawiali by zdjęcia swoich aut? Bez żadnego konkursu po prostu chcesz pokazać fotke to pokaż. Patrząc na różne internetowe społeczności miłośników Alfy na całym świecie wiem że coś takiego powinno się spodobać. Brak takiego miejsca powoduje powstawanie pomysłów na kolejne niepotrzebne konkursy fot.
    Już 2 razy zapodawałem w przeciągu 4 lat na forum temat kalendarza powiązanego z konkursem miesiąca . Na szczęście tym razem okazaliśmy się na tyle 'dużą' społecznością że zadziałało.
    Sam bym nie chciał zakładać takiego topicku gdyż powinna być tam osoba pilnująca porządku
    Wiem ze jest osobny dział gdzie opisujemy auta jednak w jednym topicku fajnie by było zobaczyć samą galerię bez zbędnych komentarzy i opisów.
    Nie jestem z obługi, ale moim zdaniem dział Nasze Belle wystarczy.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...
    Czas spędzony na forum
    1 d 10 h 50 m

Domyślnie

Cytat Napisał Młody_Alfista Zobacz post
    Pomyślałem sobie, że fajnie by było utworzyć post, w którym znajdowałyby się wykresy z hamowni waszych Belli <i nie tylko &gt;. Byłoby to bardzo przydatne, dawałoby możliwość porównania osiągów dwóch podobnych (lub takich samych) silników itp.

Co o tym myślicie??

Wzór tematu:

Zdjecie/Skan wydruku z hamowni

Auto : marka, model, pojemność, typ silnika, rok produkcji.
    Modyfikacje: wymieniamy podstawowe mody dokonane i wpływające na moc, jeśli nie ma piszemy "seria".
    Wynik pomiaru: wpisujemy max. KM i Nm przy obrotach/min, <to nie zawsze widać na zeskanowanym wykresie>.
    Uwagi: dodatkowe informacje, refleksje zwierzenia .
    Wykresy z hamownii naszych alf
    Załączone adresy Załączone adresy

http://www.forum.alfaholicy.org/tuning_mechaniczny/25421-wykresy_z_hamownii_naszych_alf.html

[*]

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS berlina 98r.
    Czas spędzony na forum
    4 d 16 h 44 m

Domyślnie

Popatrz na datę kiedy ja to wysłałem
    poza tym zakładałem taki temat już dawno tutaj: Wykresy z hamowni naszych włoszek (i nie tylko) :) ale nie "przyjął się"...
    POZDRO
    Załączone adresy Załączone adresy

http://www.forum.alfaholicy.org/tuning_mechaniczny/25421-wykresy_z_hamownii_naszych_alf.html

http://www.forum.alfaholicy.org/forum_ogolne_o_alfa_romeo/24031-wykresy_z_hamowni_naszych_wloszek_nie_tylko.html

Alfaholizm jest zaraźliwy
    Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja ---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
    Ola[*] Kuba[*]

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia