Niechcialbym widziec fotek swojego auta robionych przez jakiegos amatora.
Mi sie ten pomysl nie podoba![]()
TAK jestem za
NIE - to nei najlepszy pomysł
W związku z wieloma "utrudnieniami" w konkursie na "zdjęcie miesiąca" takimi jak np to że zdjęcie musi być "świeże" i kwestia przeróbek jest wg mnie dość dziwna ...
PROPONUJE aby stworzyć nowy konkurs na najlepsze zdjęcie z Alfą Romeo jako głównym motywem gdzie jedynym ograniczeniem będzie ORYGINALNOŚĆ zdjęcia... tzn: Zdjęcie nie może być w żaden sposób modyfikowane po "wyciągnięciu" z aparatu można stosować tylko "sztuczki fotograficzne".
Utworzony zostanie osobny temat gdzie każdy użytkownik będzie mógł TYLKO wkleić 3 (słownie TRZY) miniaturki swoich najlepszych zdjęć jakie zrobił. Dobrze by było aby zdjęcia oryginalne były w dużej rozdzielczości.
Potem będziemy mogli wybrać w jakiś sposób wg nas najlepsze i z tych będzie mozna zrobić np kalendarz.
Jest to o tyle dobre że wielu z nas ma piękne zdjęcia Belli ale dużo starsze niż miesiąc....
aha... zdjęcia nie muszą być "swojej" Alfy
co wy na to ?
Niechcialbym widziec fotek swojego auta robionych przez jakiegos amatora.
Mi sie ten pomysl nie podoba![]()
też mi się wydaje że pomysł niezbyt trafiony .. już jeden konkurs na oficjalny kalendarz jest więc po co drugi .. ? a jak ktoś chce się pochwalić swoim samochodem to robi to w odpowiednim dziale
Today we are living our future memories..
Czekajcie tylko aż Vaselinho to zobaczyJednym z głównym założeń konkursu był materiał na kalendarz... Z tego co mi prywatnie pisze Vaselinho to jury nie mają w czym wybierać, bo za mało ludzi zgłasza swoje prace... To nie jest konkurs Photoshopa, bo pierwszy zwycięzca i jeden z obecnych faworytów (czerwona 33) nie obrabiali swoich zdjęć w ogóle
![]()
Zdjęcia powinny być w miarę świeże, żeby oddawały klimat miesiąca. Tak, wiem, że mało śniegu, ale co zrobić, jak nikomu się nie chce wyjść na śnieg?
PS
Regulamin wszyscy użytkownicy ustalali przez kilka tygodni w sprawach organizacyjnych... Wtedy mogliście się wykłócać![]()
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?
Ta.. rządzić zawsze jest komu, a robić nigdy nie ma.. Drugi konkurs?? Bez przesady..
PS. Zabieram się za robienie zdjęć już 3 miesiące, jak by można było wysłać "stare" tj. z wakacji to już bym brał udział a tak lipa.. Ale coś czuje że wiosna-lato będę coś słał..
ja myślę że po zimie zacznie się wysyłanie zdjęc. Wszyscy umyją samochody, założą felgi i w plener![]()
Today we are living our future memories..
no własnie chodziło mi o to żeby np można było wrzucić zdjęcia z zeszłej zimy..... bo z robieniem amatorsko zdjęc jest tak że raz wyjda raz niei jak np komuś w zeszłym roku wyszły świetne zdjęcia to czemu nie miał by ich wrzucić .....
ale skoro mówicie że i tak mało zdjęc nadpływa to faktycznie bez sensu (jeśli ludziom się nie chce wysyłać) albo właśnie zdjęcia by były wysyłane z starych zapasów (bo ludziom nie chce się teraz specjalnie robić zdjęć).....
rzuciłem luźno pomysł bo sam mam sporo fajnych zdjęć ale dość wiekowych![]()
nie mnóżmy bytów bez potrzeby...
sądząc po opiniach w sprawie obecnego konkursu, większość głosujących preferuje "naturalne" zdjęcia;
nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...
no ładnie, zamiast pogadać ze mną to próbujesz wszcząć bunt - szkoda, że mam do czynienia z ludźmi dorosłymi, którzy są niepoważni... a mówią, że młodzież to gówniarze etc.
swoją drogą pytanie o motyw pojawiło się podczas dyskusji w sprawie konkursu, ale nie wszyscy go czytali - więc w ogóle temat pojawia się z niewiedzy o przygotowaniach do konkursu, które miały miejsce parę ładnych miesięcy temu i ustaliliśmy, że foty mają być aktualne i tyle, według mnie to temat do zamknięcia... ale róbcie co chcecie - ja chętnie odstąpię rolę jury, łatwa to ona nie jest
Nie denerwuj sie chłopie, szkoda ciśnienia. Jak widzisz w sondzie 12 głosów na NIE do 3 głosów na TAK. Więc większość forum jest za pozostawieniem obecnej formuły bez zmian. Tym bardziej, że pamiętam iż dyskusje o kształt konkursu się odbywały. Dlatego też uważam, że podnoszenie dyskusji o kształt konkursu, który jest dopracowany, jest bezprzedmiotowe.
Rzecz jasna tutaj jestem konserwatywny i zagłosowałem na NIE.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki