Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za utowrzeniem takiego konkursu?

Głosujących
17. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK jestem za

3 17.65%
  • NIE - to nei najlepszy pomysł

14 82.35%
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar maciejbydg_87
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR155 SPORT '95 1.8 8v [FL]
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    3 d 23 h 19 m

Exclamation NOWY "lepszy" FOTO KONKURS

W związku z wieloma "utrudnieniami" w konkursie na "zdjęcie miesiąca" takimi jak np to że zdjęcie musi być "świeże" i kwestia przeróbek jest wg mnie dość dziwna ...

PROPONUJE aby stworzyć nowy konkurs na najlepsze zdjęcie z Alfą Romeo jako głównym motywem gdzie jedynym ograniczeniem będzie ORYGINALNOŚĆ zdjęcia... tzn: Zdjęcie nie może być w żaden sposób modyfikowane po "wyciągnięciu" z aparatu można stosować tylko "sztuczki fotograficzne".

Utworzony zostanie osobny temat gdzie każdy użytkownik będzie mógł TYLKO wkleić 3 (słownie TRZY) miniaturki swoich najlepszych zdjęć jakie zrobił. Dobrze by było aby zdjęcia oryginalne były w dużej rozdzielczości.

Potem będziemy mogli wybrać w jakiś sposób wg nas najlepsze i z tych będzie mozna zrobić np kalendarz.

Jest to o tyle dobre że wielu z nas ma piękne zdjęcia Belli ale dużo starsze niż miesiąc....
    aha... zdjęcia nie muszą być "swojej" Alfy

co wy na to ?

umbro
    Gość

Domyślnie

Niechcialbym widziec fotek swojego auta robionych przez jakiegos amatora.
    Mi sie ten pomysl nie podoba

Użytkownik Romeo Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    AR 147 1.6 16v T.Spark '01
    Czas spędzony na forum
    4 d 8 h 57 m

Domyślnie

też mi się wydaje że pomysł niezbyt trafiony .. już jeden konkurs na oficjalny kalendarz jest więc po co drugi .. ? a jak ktoś chce się pochwalić swoim samochodem to robi to w odpowiednim dziale
    Today we are living our future memories..

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 11 h 14 m

Domyślnie

Czekajcie tylko aż Vaselinho to zobaczy Jednym z głównym założeń konkursu był materiał na kalendarz... Z tego co mi prywatnie pisze Vaselinho to jury nie mają w czym wybierać, bo za mało ludzi zgłasza swoje prace... To nie jest konkurs Photoshopa, bo pierwszy zwycięzca i jeden z obecnych faworytów (czerwona 33) nie obrabiali swoich zdjęć w ogóle

Zdjęcia powinny być w miarę świeże, żeby oddawały klimat miesiąca. Tak, wiem, że mało śniegu, ale co zrobić, jak nikomu się nie chce wyjść na śnieg?

PS
    Regulamin wszyscy użytkownicy ustalali przez kilka tygodni w sprawach organizacyjnych... Wtedy mogliście się wykłócać
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Czas spędzony na forum
    32 d 6 h 33 m

Domyślnie

Ta.. rządzić zawsze jest komu, a robić nigdy nie ma.. Drugi konkurs?? Bez przesady..

PS. Zabieram się za robienie zdjęć już 3 miesiące , jak by można było wysłać "stare" tj. z wakacji to już bym brał udział a tak lipa.. Ale coś czuje że wiosna-lato będę coś słał..

Użytkownik Romeo Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    AR 147 1.6 16v T.Spark '01
    Czas spędzony na forum
    4 d 8 h 57 m

Domyślnie

ja myślę że po zimie zacznie się wysyłanie zdjęc. Wszyscy umyją samochody, założą felgi i w plener
    Today we are living our future memories..

Użytkownik Alfa i Omega Avatar maciejbydg_87
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR155 SPORT '95 1.8 8v [FL]
    Czas spędzony na forum
    3 d 23 h 19 m

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    ...
    Zdjęcia powinny być w miarę świeże, żeby oddawały klimat miesiąca. Tak, wiem, że mało śniegu, ale co zrobić, jak nikomu się nie chce wyjść na śnieg?
    ...
    no własnie chodziło mi o to żeby np można było wrzucić zdjęcia z zeszłej zimy..... bo z robieniem amatorsko zdjęc jest tak że raz wyjda raz nie i jak np komuś w zeszłym roku wyszły świetne zdjęcia to czemu nie miał by ich wrzucić .....

ale skoro mówicie że i tak mało zdjęc nadpływa to faktycznie bez sensu (jeśli ludziom się nie chce wysyłać) albo właśnie zdjęcia by były wysyłane z starych zapasów (bo ludziom nie chce się teraz specjalnie robić zdjęć).....

rzuciłem luźno pomysł bo sam mam sporo fajnych zdjęć ale dość wiekowych

Użytkownik Ogier Avatar Matka
    Mieszka w
    Żuławy
    Auto
    Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
    Czas spędzony na forum
    5 h 51 m

Domyślnie

nie mnóżmy bytów bez potrzeby...
    sądząc po opiniach w sprawie obecnego konkursu, większość głosujących preferuje "naturalne" zdjęcia;
    nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Fiat Bravo 1.6
    Czas spędzony na forum
    2 d 4 h N/A

Domyślnie

no ładnie, zamiast pogadać ze mną to próbujesz wszcząć bunt - szkoda, że mam do czynienia z ludźmi dorosłymi, którzy są niepoważni... a mówią, że młodzież to gówniarze etc.

swoją drogą pytanie o motyw pojawiło się podczas dyskusji w sprawie konkursu, ale nie wszyscy go czytali - więc w ogóle temat pojawia się z niewiedzy o przygotowaniach do konkursu, które miały miejsce parę ładnych miesięcy temu i ustaliliśmy, że foty mają być aktualne i tyle, według mnie to temat do zamknięcia... ale róbcie co chcecie - ja chętnie odstąpię rolę jury, łatwa to ona nie jest

Redaktor Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    to nie lekarstwo psychoterapeutyczne, przynajmniej wg mnie
    Czas spędzony na forum
    13 d 9 h 50 m

Domyślnie

Cytat Napisał Vaselinho Zobacz post
    no ładnie, zamiast pogadać ze mną to próbujesz wszcząć bunt - szkoda, że mam do czynienia z ludźmi dorosłymi, którzy są niepoważni... a mówią, że młodzież to gówniarze etc.

swoją drogą pytanie o motyw pojawiło się podczas dyskusji w sprawie konkursu, ale nie wszyscy go czytali - więc w ogóle temat pojawia się z niewiedzy o przygotowaniach do konkursu, które miały miejsce parę ładnych miesięcy temu i ustaliliśmy, że foty mają być aktualne i tyle, według mnie to temat do zamknięcia... ale róbcie co chcecie - ja chętnie odstąpię rolę jury, łatwa to ona nie jest
    Nie denerwuj sie chłopie, szkoda ciśnienia. Jak widzisz w sondzie 12 głosów na NIE do 3 głosów na TAK. Więc większość forum jest za pozostawieniem obecnej formuły bez zmian. Tym bardziej, że pamiętam iż dyskusje o kształt konkursu się odbywały. Dlatego też uważam, że podnoszenie dyskusji o kształt konkursu, który jest dopracowany, jest bezprzedmiotowe.

Rzecz jasna tutaj jestem konserwatywny i zagłosowałem na NIE.
    Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

zdjecie miesiaca konkurs

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia