Z tego co pisał Tuti zablokował on dostęp właśnie "gościom" dlatego że wieczorami forum jest strasznie powolne. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić![]()
Wprawdzie z racji napiętego harmonogramu zajęć nie poświęcam ostatnio zbyt wiele czasu FORUM, jednak zauważyłem, że nie mogę przeglądać forum, jako gość. Czy muszę się zawsze logować? Boli mnie to tym bardziej, że obce fora mogę przeglądać bez przeszkód natomiast na forum ALFAHOLIKÓW muszę się za każdym razem logować. Jest to dla mnie niewygodne, gdyż często zdarza mi się korzystać z komputerów innych osób/instytucji i nigdy nie mam pewności, czy nie są nie są one zainfekowane jakimś robactwem do przechwytywania danych, które wpisuję podczas logowania :/
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Z tego co pisał Tuti zablokował on dostęp właśnie "gościom" dlatego że wieczorami forum jest strasznie powolne. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić![]()
Jeśli znajdziesz gdzieś nie przetłumaczony tekst napisz do mnie PW najlepiej z załączonym screenem.
146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5
Niestety jednocześnie to ogranicznie może stawiać forum w negatywnym świetle u osób szukających pomocy, potencjalnych nowych użytkowników, czy poprostu osób chcących zajrzeć tu z ciekawości. Sam gdybym pierwszy raz tu zaglądał i został przywitany okienkiem logowania to bym się nie trudził zakładaniem konta tylko szukał innych, bardziej "dostępnych" miejsc z góry skreślając ten adres. Rozumiem że serwery mają swoje ogranicznie, ale tworzenie z tego forum miejsca elitarnego: "tylko dla członków - załóż konto albo spadaj", to nie jest najlepszy pomysł.
as - to pewnie wina twojej przeglądarki. Zmień w niej język słownika. Np. w Operze trzeba ściągnąć język Polski
SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...
Co do podkreślania tekstu na czerwono masz rację, bo właśnie doinstalowałem słownik i problem zniknął, zaś Twój post przeczytałem dopiero teraz
Wracając jednak do konieczności logowania na forum - myślę, że może to ograniczyć nieco popularność FORUM i sprzyjać pojawianiu się tzw. martwych dusz :/
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Tak jak Krzyśko pisał: wyłączamy od 20 do 23:30 właśnie z powodu obciążeń. Niestety na razie musi tak być, bo czasem trzeba czekać nawet po 30 sekund zanim forum się załaduje. Nie mamy zamiaru nikomu zabierać dostępu do wiedzy czy coś w tym rodzaju. Taka sytuacja potrwa do końca lutego, kiedy będziemy mogli zmienić serwer. Jako ciekawostka: średnia ilość odwiedzin od lutego 2009 wzrosła o 100%.
PS
Blokowanie jest włączane ręcznie dlatego też czasem ktoś może zapomnieć wyłączyć.
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?
Ja muszę się logować za każdym razem,ale w sumie nie przeszkadza mi to zbyt mocno![]()
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki