Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    13 h 46 m

Domyślnie Przeglądanie forum

Wprawdzie z racji napiętego harmonogramu zajęć nie poświęcam ostatnio zbyt wiele czasu FORUM, jednak zauważyłem, że nie mogę przeglądać forum, jako gość. Czy muszę się zawsze logować? Boli mnie to tym bardziej, że obce fora mogę przeglądać bez przeszkód natomiast na forum ALFAHOLIKÓW muszę się za każdym razem logować. Jest to dla mnie niewygodne, gdyż często zdarza mi się korzystać z komputerów innych osób/instytucji i nigdy nie mam pewności, czy nie są nie są one zainfekowane jakimś robactwem do przechwytywania danych, które wpisuję podczas logowania :/
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Junior Admin Romeo Pokaż na mapie Avatar Krzyśko
    Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5
    Czas spędzony na forum
    12 d 17 h 3 m

Domyślnie

Z tego co pisał Tuti zablokował on dostęp właśnie "gościom" dlatego że wieczorami forum jest strasznie powolne. Jeśli się mylę proszę mnie poprawić
    Jeśli znajdziesz gdzieś nie przetłumaczony tekst napisz do mnie PW najlepiej z załączonym screenem.
    146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Swimsuit Jigsaw Collection Champion Super ball Champion jumperBoy Champion Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx
    Czas spędzony na forum
    24 d 3 m

Domyślnie

Niestety jednocześnie to ogranicznie może stawiać forum w negatywnym świetle u osób szukających pomocy, potencjalnych nowych użytkowników, czy poprostu osób chcących zajrzeć tu z ciekawości. Sam gdybym pierwszy raz tu zaglądał i został przywitany okienkiem logowania to bym się nie trudził zakładaniem konta tylko szukał innych, bardziej "dostępnych" miejsc z góry skreślając ten adres. Rozumiem że serwery mają swoje ogranicznie, ale tworzenie z tego forum miejsca elitarnego: "tylko dla członków - załóż konto albo spadaj", to nie jest najlepszy pomysł.

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER
    Czas spędzony na forum
    13 h 46 m

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    ...gdybym pierwszy raz tu zaglądał i został przywitany okienkiem logowania to bym się nie trudził zakładaniem konta tylko szukał innych, bardziej "dostępnych" miejsc...
    Wiesz Kolego, że mam podobne odczucia?! Zanim dołączyłem do grona ALFAHOLIKÓW przez kilka miesięcy śledziłem to co się dzieje na FORUM - spodobało mi się i postanowiłem się zapisać.

Nie wiem jeszcze dlaczego teraz podczas edycji cały tekst podkreśla mi na czerwono?

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    7 d 3 h 59 m

Domyślnie

as - to pewnie wina twojej przeglądarki. Zmień w niej język słownika. Np. w Operze trzeba ściągnąć język Polski

SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER
    Czas spędzony na forum
    13 h 46 m

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt Zobacz post
    as - to pewnie wina twojej przeglądarki. Zmień w niej język słownika. Np. w Operze trzeba ściągnąć język Polski
    Co do podkreślania tekstu na czerwono masz rację, bo właśnie doinstalowałem słownik i problem zniknął, zaś Twój post przeczytałem dopiero teraz

Wracając jednak do konieczności logowania na forum - myślę, że może to ograniczyć nieco popularność FORUM i sprzyjać pojawianiu się tzw. martwych dusz :/

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 10 h 56 m

Domyślnie

Tak jak Krzyśko pisał: wyłączamy od 20 do 23:30 właśnie z powodu obciążeń. Niestety na razie musi tak być, bo czasem trzeba czekać nawet po 30 sekund zanim forum się załaduje. Nie mamy zamiaru nikomu zabierać dostępu do wiedzy czy coś w tym rodzaju. Taka sytuacja potrwa do końca lutego, kiedy będziemy mogli zmienić serwer. Jako ciekawostka: średnia ilość odwiedzin od lutego 2009 wzrosła o 100%.

PS
    Blokowanie jest włączane ręcznie dlatego też czasem ktoś może zapomnieć wyłączyć.
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Swimsuit Jigsaw Collection Champion Super ball Champion jumperBoy Champion Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx
    Czas spędzony na forum
    24 d 3 m

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Tak jak Krzyśko pisał: wyłączamy od 20 do 23:30 właśnie z powodu obciążeń. Niestety na razie musi tak być, bo czasem trzeba czekać nawet po 30 sekund zanim forum się załaduje. Nie mamy zamiaru nikomu zabierać dostępu do wiedzy czy coś w tym rodzaju. Taka sytuacja potrwa do końca lutego, kiedy będziemy mogli zmienić serwer. Jako ciekawostka: średnia ilość odwiedzin od lutego 2009 wzrosła o 100%.

PS
    Blokowanie jest włączane ręcznie dlatego też czasem ktoś może zapomnieć wyłączyć.
    A więc to dlatego dzisiaj okolo południa musiałem się logować

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kedzierzyn-Kozle, Poland
    Auto
    AR 145 1.6 boxer '96 i AR 147 1.9 JTD 8v '01
    Czas spędzony na forum
    17 h 1 m

Domyślnie

Ja muszę się logować za każdym razem,ale w sumie nie przeszkadza mi to zbyt mocno
    Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia