Może zrobić jakiś mały gadżet (breloczek czy coś) dodać do ceny jakąś kwotę i zorganizować akcję sprzedaży na rzecz Alfoholików w końcu wiele osób tak jak ja zaoszczędziło trochę dzięki radom które uzyskałem tu, dlaczego się nie odwdzięczyć??
Sprawa wygląda obecnie tak:
Obecny serwer jest dobry, lecz niestety procesor nie daje rady i chyba będziemy musieli dołożyć na coś szybszego.
Wpływy z reklam (google oraz bannery) nie bardzo wystarczają.
Nie chcemy żadnych datków, ale jeśli macie możliwość znalezienia reklamodawców, którzy mogą zapłacić za reklamę na naszej stronie byśmy byli wdzięczni. Nie będę tu pisał o konkretnych kwotach, o tym piszcie z Tutim.
Ewentualnie jeśli macie namiary na tańszy i wydajniejszy serwer to też by było miło.
Nasz klub jest największym klubem AR w Polsce, nas jest również tu zarejestrowanych kilka tys., więc myślę że również ewentualny reklamodawca także zyska na współpracy z nami.
Użyjcie swoich wpływów, znajomości i pomóżcie nam
Z góry dzięki.
P.S.
Uprzedzając pytania o wpływy z gadżetów - nie chcemy wydawać pieniędzy na bieżące wydatki. Kasa z gadżetów będzie inwestowana w gadżety.
P.S.2
Posty nie związane z tematem będą niezwłocznie usuwane.
SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...
Może zrobić jakiś mały gadżet (breloczek czy coś) dodać do ceny jakąś kwotę i zorganizować akcję sprzedaży na rzecz Alfoholików w końcu wiele osób tak jak ja zaoszczędziło trochę dzięki radom które uzyskałem tu, dlaczego się nie odwdzięczyć??
"Alfa Romeo to wozy dla koneserów, nie pozerów - nie możesz się nazywać miłośnikiem motoryzacji dopóki nie kupisz Alfy"-James May
Rozmawiałem z kolegą który jest moderatorem z jednych forum gry, i wspomniał mi o darmowych serwerach, i nie mająch problemów z przesyłem danych, mam dostać namiary i dowiem się konkretów, jak coś się dowiem to dam namiary
---------- Post dodany o godzinie 08:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:30 ----------
http://www.vgh.pl/ proponuje to... nie wiem nie znam się daje do rozważenia.....
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...
Darmowe to raczej na pewno odpadają. One są na małe stronki, nie spotkałem darmowego serwera na który chociaż moglibyśmy upchać to co mamy, a co dopiero wspominać o wydajności.
W tej chwili mamy taką maszynę: https://www.ovh.pl/zamowienie/kimsufi.cgi?hard=092sk1
Jak widać dosyć archaiczny sprzęt, jednak nie ma nic ciut droższego, tylko od razu musielibyśmy się przenieść w ceny typu 200 zł/miesiąc i 250 zł ze instalacje serwera. Wychodzi 2500 zł na rok.
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?
No to co pospolite ruszenie.... i trzeba przejść się po kolędzie do Alfaholików
Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...
Pytanie czy Wam jest aż tak źle z przeglądaniem forum, żeby to było koniecznie, bo jeśli nie to nie ma sensu marnować Waszych pieniędzy
Dla mnie przeglądanie forum, nawet koło 21 nie jest na tyle uciążliwe, jednak kilku userów mi narzekało na GG - stąd też się wziął pomysł na przeniesienie na coś szybszego.
Serwery i skrypty mamy już na tyle zoptymalizowane, że wątpię, żeby dało się z tego sprzętu wykrzesać coś więcej. Tylko czy to mało (forum chodzi zbyt wolno)?
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?
Ja tam nie narzekam, czasem fakt zdarzyło się, że przymulało... no ale tyle da się przeboleć - to nie strona obsługi bankowości elektronicznej aby w każdych warunkach musiała zasuwać.
obecnie ok - pytanie, co będzie później? gdy przybędzie jeszcze więcej userów itp
może u tych co pisali zażalenia, net marnie chodził?![]()
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 11-02-2010 o 21:24
woooooo... zrozumiałem że na rok
no to w takim razie spory wydatek sie rzeczywiście szykuje
jeśli o mnie chodzi to przyzwyczaiłem się to prędkości forum i nie widzę potrzeby zmian ..a już na pewnie nie jeśli w grę wchodzą aż takie koszty![]()
Zgadzam się z przedmówcą...
Nawet jak mam słabszy net, to forum bardzo ładnie idzie.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki