Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Miss Alfaholicy 2011 Dwusuwowiec Avatar Baśka13
    Mieszka w
    Drzycim
    Auto
    Lancia Lybra 1,9 JTD,Alfa 145 boxer 1,6 była
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    19 h 42 m

Domyślnie

[ Jesli przeglądałaś wyłącznie Nasze Belle & Powitania to pewnie sie nie zauważyło. Raptem dwa tematy nizej ] rdk nie bądż taki mądry! Oczywiście że czytałam ]http://www.forum.alfaholicy.org/sprawy_organizacyjne/spra...nizacyjne.html ale jako że nikt pod postami administracji się nie udziela więc wrzuciłam to tu. Żebyśmy się dobrze zrozumieli nie chodzi mi o to, czy posty będą liczone czy nie od momentu podania tego do wiadomości, tylko o to że zostały zabrane! Czyli że czuję się okradziona! Czy coś się zmieniło w moim życiu nie,ale w odczuciu w moim wnętrzu owszem!
    Ostatnio edytowane przez Baśka13 ; 17-02-2010 o 22:56

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Ultra Racing Diesel Champion Santa Pac Ball Champion Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    30 d 22 h 49 m

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    Bo jedni pracują nawet latami na swoją opinię, a drugi w ciągu jednego wieczora napisze taką samą ilość postów, nie wnosząc żadnego przekazu merytorycznego na forum.
    zapytam inaczej pompon - w czym "romeo" jest lepszy od "użytkownika" ?
    bo dla mnie ten "status" znaczy dokładnie NIC
    a czy ktoś w ciągu jednego wieczora zapracuje na opinię to już chyba zależy od treści a nie od ilości i od zdobytego "statusu"

tyle z mojej strony
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 17-02-2010 o 22:56

ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD
    Czas spędzony na forum
    2 d 50 m

Domyślnie

"Użytkowników: 8,253, Aktywni użytkownicy: 2,946"

Ciekawe ilu z powyższych loguje sie na forum przynajmniej raz na tydzień, nie wspominając o tych nieaktywnych, byłoby chyba co poczyścić?

Tak sobie jakoś pomyślałem, bo ostatnio zauważyłem że piszą tu nawet osoby które nie mają nic wspólnego z AR ale "wujek Google" skierował go do nas bo napisał "co zrobić bo ...", to się zarejestrował, zadał pytanie, zalogował parę razy żeby sprawdzić czy mu ktoś odpisał i tyle go widzieli, znaczy czytali ...

Szczerze? nie wiem jak są statystyki ustawione, ale w te ~3 tysiące aktywnych jakoś nie mogę uwierzyć.
    Była: 145 - 1,3 Boxer, 1996r
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW, 2002r

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    7 d 3 h 59 m

Domyślnie

Baśka, poproś Tutiego, to ci w nawiasie dopisze (+ 100 komentarzy w Naszych Bellach)
    To że ktoś ma więcej postów nie znaczy że się lepiej zna

SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 10 h 56 m

Domyślnie

Mi to obojętne ile mam postów. Andrzej ma 3 razy więcej i jakoś nie jest mi gorzej, wręcz przeciwnie.

Nikt Wam nie skasował postów (czyli nie ukradł Wam ich), tylko zrobił tak, że post w Nasze Belle nie jest tym samym co w działach technicznych. Jak Wam zależy na podpisie Romeo to można zmniejszyć próg od kiedy on się wyświetla.
    Zastanówcie się czy post o treść "Wow. Fajna Alfa" powinien być równoznaczny właśnie z postami np. bubu w dziale 156?

Są też dobre strony usunięcia liczenia postów - nikt Was nie będzie gonił za pisanie postów typu "Ładna". Wydaję mi się, że to forum o Alfie, które ma służyć ludziom, a nie forum o2.pl gdzie ludzie wchodzą wyłącznie, żeby zabić czas.

Wnioskując po ankiecie na reputację - cyferki nie powinny być wyznacznikiem. Więc czemu teraz niektórzy mają problem?

Cytat Napisał Lopezius Zobacz post
    Ciekawe ilu z powyższych loguje sie na forum przynajmniej raz na tydzień, nie wspominając o tych nieaktywnych, byłoby chyba co poczyścić?
    Jeszcze 2 dni temu była lista osób, które logują się raz na 24h, tam zazwyczaj były cyferki 700-900.

Userzy, którzy nie logują się raz na 3 miesiące dostają maile, że za nimi tęsknimy. Kasowanie nie zmusi ludzi do pisania. Za to cyferki już tak - jak widać w temacie

Cytat Napisał Lopezius Zobacz post
    Szczerze? nie wiem jak są statystyki ustawione, ale w te ~3 tysiące aktywnych jakoś nie mogę uwierzyć.
    Miłego przeglądania: http://www.forum.alfaholicy.org/memb...astvisit&pp=25
    Załączone adresy Załączone adresy

http://www.forum.alfaholicy.org/memberlist.php?order=DESC&sort=lastvisit&pp=25

Ostatnio edytowane przez Tuti ; 18-02-2010 o 04:15
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

ViP Romeo Pokaż na mapie Avatar Rafał
    Mieszka w
    Kozy k/Bielsko-Biała
    Auto
    AR164 3.0v6 24v Q4+AR164 3.0v6 24v Super+ GTV 3.0 V6 24V lusso + galaxy 2.8vr6 by Alfa Romeo
    Czas spędzony na forum
    10 d 21 h 35 m

Domyślnie

Przezyłem juz 3 takie akcje i jakoś mi to nie przeszkadza-to nie ilość postów jest wyznacznikiem... No właśnie CZEGO???? (aktywności?) pozdrawiam

Moderator Romeo Avatar bikermarek
    Mieszka w
    Kampinos
    Auto
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995
    Czas spędzony na forum
    11 d 9 h 11 m

Domyślnie

Ja jestem zalogowany codziennie... nie piszę, wolę poczytać. Ot, czasem w temacie humor albo tuning coś wrzucę. Generalnie jak nie mam nic do powiedzenia to wolę mądrzejszych od siebie posłuchać/poczytać.

Czy liczba pod avatarkiem ma znaczenie? Dla mnie żadnego.
    W ciągu prawie trzech lat obecności na forum (nie wiadomo kiedy zleciało) zdążyłem poznać najaktywniejszych forumowiczów i czasem zdarzyło mi się skorzystać z ich pomocy.
    Moim zdaniem ilość postów jest czymś drugorzędnym - gdyby nie ten temat to pewnie nawet bym się nie zorientował, że mam ich mniej
    Pozdrawiam
    bikermarek

Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997 - była (13.05.2007 - 02.07.2011)
    Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995 - jest (31.07.2011 - ?)
    sigpic154_7.gif

Użytkownik Ogier Avatar jajcek
    Mieszka w
    Bialystok, Bialystok, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS
    Czas spędzony na forum
    23 h 43 m

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post

Nikt Wam nie skasował postów (czyli nie ukradł Wam ich), tylko zrobił tak, że post w Nasze Belle nie jest tym samym co w działach technicznych. Jak Wam zależy na podpisie Romeo to można zmniejszyć próg od kiedy on się wyświetla.
    Zastanówcie się czy post o treść "Wow. Fajna Alfa" powinien być równoznaczny właśnie z postami np. bubu w dziale 156?

Są też dobre strony usunięcia liczenia postów - nikt Was nie będzie gonił za pisanie postów typu "Ładna". Wydaję mi się, że to forum o Alfie, które ma służyć ludziom, a nie forum o2.pl gdzie ludzie wchodzą wyłącznie, żeby zabić czas.
    no i tu masz 100 % racji tak samo jak nie liczą się posty napisane w humorze itp bo te posty właściwie nie wnoszą żadnych pomocnych kwestii na forum a jak ktoś chce mieć więcej postów to mogę mu oddać swoje tylko nie wiem czy się tak da bo mi akurat na liczbie pod nickiem nie zależy :p

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    stodoła w dizlu
    Czas spędzony na forum
    5 d 7 h 15 m

Domyślnie

Mi to osobiście lata

Moderator Romeo Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r
    Czas spędzony na forum
    38 d 14 h 49 m

Domyślnie

A komu oddać swoje, mogę obdzielić kilkanaście osób .
    Ja też uważam że ilosć postów nic nie znaczy, można pisać mniej ale bardzie rzeczowo

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia