Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Menefreghista Romeo Avatar piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 d 20 h 59 m

Domyślnie

Ich bezczelność w odpowiedziach na pytania userów.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6v12 lpg -była
    156 V6v24 lpg-była
    147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
    166 2.0 V6 TB -LPG-jest

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR166 2.4 JTD
    Czas spędzony na forum
    9 d 15 h 30 m

Domyślnie

posty takie jak ten
    Alfa ROmeo 166 99r
    Nie ma to jak pełna informacja
    Załączone adresy Załączone adresy

http://www.forum.alfaholicy.org/samochody/31198-alfa_romeo_166_99r.html

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Swimsuit Jigsaw Collection Champion Super ball Champion jumperBoy Champion Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx
    Czas spędzony na forum
    24 d 3 m

Domyślnie

Również jestem za ograniczeniami dla sprzedających, ogłaszających się w dziale "bazar". Choć ja jestem zwolennikiem koncepcji dopuszczenia do sprzedarzy osób z odpowiednim stażem rejestracji na forum, powiedzmy 2 miesiące.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Madzia M.
    Mieszka w
    Brzezno/Szamotuły <Wlkp.>
    Auto
    AR 145, 1.4TS, 2000r.
    Czas spędzony na forum
    8 h 22 m

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Widzę,że nie tylko mnie w...ją te cwaniaczki 1 postowe w dziale bazar.
    No i tera nie wiem czy już się mam pogniewać czy może jeszcze poczekać?! Jestem tutaj od niedawna i akurat tak się złożyło,że chcę sprzedać swoją Bellę...no ale mam mało postów. Czy przez to będę zlekceważona i nie będę mogła wystawić swojej AR na forum??? Trochę błędne podejście chyba!!!! Ja osobiście wolałabym aby moja Alfa trafiła do jakiegoś Alfisty,bo wtedy miałabym pewność,że samochód nie będzie zajechany i trafi w dobre ręce. I od tego jest między innymi dział BAZAR.

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    7 d 3 h 59 m

Domyślnie

i dlatego jestem przeciw pomysłowi piotrixa. niech się dzieje w bazarze co chce, grubszy bajzel moge zamiatać. na innych forach nigdy nie widziałem ograniczeń.
    przykłady wiele razy podawałem, ale widać ile jest prawdziwych alfistów (ludzie od 155 Q4, Spiderów z 79roku itp.) którzy tu nie siedzą na codzień, a chyba nie można ich wrzucić do jednego kotła z handlarzami? Jak ktos będzie pyskował sam sobie zrobi antyreklamę.

a bezczelność można spotkać prawie w każdym dziale.

SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar GUNIOZAUR
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    75 1.8 carb. 87r
    Czas spędzony na forum
    1 d 9 h 8 m

Domyślnie

Z całym szacunkiem ale to że na innych forach jest tak a nie inaczej nie znaczy że tu ma być to samo. Widzę że strona www.bezwypadkowe... coś tam, coś tam już padła, a szkoda. Moim zdaniem, ponieważ problem częściej dotyczy zakupu części niż samochod&#243;w może warto było by zamiast promować zasłużonych użytkownik&#243;w uderzyć w drugą stronę. Był tu gdzieś temat dotyczący nieuczciwych sprzedawc&#243;w, sam opisałem tam moją wyprawę pod Białoruską granicę za 155 kt&#243;ra była kupą złomu. Mam mały problem ze znalezieniem go teraz. Może więc w dziale samochody i części lepiej będzie podwiesić temat w rodzaju " Tu mnie wydymali lub chcieli wydymać " gdzie będzie się wpisywało nik i resztę danych takiego jedno postowca na kt&#243;rym się nacięliśmy. W dziale samochody podobnie. Wiem że w regionalnych są działy z prośbą o oględziny ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby w tamtym temacie zamieścić odpowiedź dla osoby zainteresowanej konkretnym autem a w temacie na bazarze umieścić odpowiedni wpis tylko dotyczący aut wystawionych w dziale bazar. Podobnie z częściami, mało kto jedzie po jakąś część przez p&#243;ł PL więc taki sygnał od innych też może być cenny. Samo info dotyczące, nazwy firmy, adres, poczta, i szablon typu ocena kontaktu, czas wysyłki lub jej brak, forma płatności, stan faktyczny części a opis w ogłoszeniu, jak przebiegała reklamacja towaru. Dobrze by było gdyby takie opinie były zatwierdzane przez administracje żeby uniknąć sytuacji typu, pojechałem mu bo część była brudna albo przesyłka przyszła dzień za p&#243;źniej. Dlaczego poczta też??? A niech roboty zajmą się tymi co na tą listę trafili Im więcej wpis&#243;w tym bezpieczniej dla wszystkich. Zbiorą się trzy "negatywy" dotyczące np jakości towaru, pyk ban na IP, nikt nie będzie ich żałował, a że IP pewnie stałe to i problem rozwiązany na przyszłość. Sam miałem już kilka przyg&#243;d z częściami i jeśli chodzi o handlarzy to ja bym ich osobiście nap...ał tempom łopatą po tych pustych łbach, aż im przejdzie ochota do handlu i przerzucą się na wolontariat. Wydaje mi się że moja koncepcja będzie łatwiejsza do wykonania po przez takie promowanie kilku sprzedających niż wielu użytkownik&#243;w, moderator nie ma więcej pracy i poziom bezpieczeństwa zależy w dużej mierze od samych użytkownik&#243;w. Co do samych pseudo biznesmen&#243;w handlarzy za piątkę, żeby nie robić bałaganu specjalnie dla nich można też podwiesić temat typu "ogłoszenia firm" i niech siedzą sobie tam. Wchodząc do tego tematu mamy świadomość z kim tańczymy i tyle. Oczywiście nie ma nic za darmoszkę. Skoro chcą tłuc kapustę na naszych Alfach to nich wprowadzą jakąś symboliczną opłatę na rzecz forum za każde ogłoszenie i mogą sobie siedzieć w tym swoim podwieszonym temacie bez psucia nerw&#243;w innym Ogłoszenie poza tym tematem, ban Kanty, ban Niech się jakoś dorzucą do utrzymania forum a nie wszędzie na krzywy ryj się ładują. Technicznie do wykonania, kwestia tylko czy ta koncepcja trzyma się w jednym kawałku??? W ten spos&#243;b nie komplikujemy życia tym kt&#243;rzy są od niedawna i chcą coś sprzedać, ani tym kt&#243;rzy chcą coś kupić, moderator też nie ma chyba z tego tytułu o wiele więcej pracy. Jak to widzicie???
    Załączone adresy Załączone adresy

http://www.bezwypadkowe

NO TO WPADŁEM...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

bazar

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia