posty takie jak ten
Alfa ROmeo 166 99r
Nie ma to jak pełna informacja
Ich bezczelność w odpowiedziach na pytania userów.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
posty takie jak ten
Alfa ROmeo 166 99r
Nie ma to jak pełna informacja
No i tera nie wiem czy już się mam pogniewać czy może jeszcze poczekać?! Jestem tutaj od niedawna i akurat tak się złożyło,że chcę sprzedać swoją Bellę...no ale mam mało postów. Czy przez to będę zlekceważona i nie będę mogła wystawić swojej AR na forum??? Trochę błędne podejście chyba!!!! Ja osobiście wolałabym aby moja Alfa trafiła do jakiegoś Alfisty,bo wtedy miałabym pewność,że samochód nie będzie zajechany i trafi w dobre ręce. I od tego jest między innymi dział BAZAR.
i dlatego jestem przeciw pomysłowi piotrixa. niech się dzieje w bazarze co chce, grubszy bajzel moge zamiatać. na innych forach nigdy nie widziałem ograniczeń.
przykłady wiele razy podawałem, ale widać ile jest prawdziwych alfistów (ludzie od 155 Q4, Spiderów z 79roku itp.) którzy tu nie siedzą na codzień, a chyba nie można ich wrzucić do jednego kotła z handlarzami? Jak ktos będzie pyskował sam sobie zrobi antyreklamę.
a bezczelność można spotkać prawie w każdym dziale.
SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...
Z całym szacunkiem ale to że na innych forach jest tak a nie inaczej nie znaczy że tu ma być to samo. Widzę że strona www.bezwypadkowe... coś tam, coś tam już padła, a szkoda. Moim zdaniem, ponieważ problem częściej dotyczy zakupu części niż samochodów może warto było by zamiast promować zasłużonych użytkowników uderzyć w drugą stronę. Był tu gdzieś temat dotyczący nieuczciwych sprzedawców, sam opisałem tam moją wyprawę pod Białoruską granicę za 155 która była kupą złomu. Mam mały problem ze znalezieniem go teraz. Może więc w dziale samochody i części lepiej będzie podwiesić temat w rodzaju " Tu mnie wydymali lub chcieli wydymać " gdzie będzie się wpisywało nik i resztę danych takiego jedno postowca na którym się nacięliśmy. W dziale samochody podobnie. Wiem że w regionalnych są działy z prośbą o oględziny ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby w tamtym temacie zamieścić odpowiedź dla osoby zainteresowanej konkretnym autem a w temacie na bazarze umieścić odpowiedni wpis tylko dotyczący aut wystawionych w dziale bazar. Podobnie z częściami, mało kto jedzie po jakąś część przez pół PL więc taki sygnał od innych też może być cenny. Samo info dotyczące, nazwy firmy, adres, poczta, i szablon typu ocena kontaktu, czas wysyłki lub jej brak, forma płatności, stan faktyczny części a opis w ogłoszeniu, jak przebiegała reklamacja towaru. Dobrze by było gdyby takie opinie były zatwierdzane przez administracje żeby uniknąć sytuacji typu, pojechałem mu bo część była brudna albo przesyłka przyszła dzień za później. Dlaczego poczta też??? A niech roboty zajmą się tymi co na tą listę trafiliIm więcej wpisów tym bezpieczniej dla wszystkich. Zbiorą się trzy "negatywy" dotyczące np jakości towaru, pyk ban na IP, nikt nie będzie ich żałował, a że IP pewnie stałe to i problem rozwiązany na przyszłość. Sam miałem już kilka przygód z częściami i jeśli chodzi o handlarzy to ja bym ich osobiście nap...ał tempom łopatą po tych pustych łbach, aż im przejdzie ochota do handlu i przerzucą się na wolontariat. Wydaje mi się że moja koncepcja będzie łatwiejsza do wykonania po przez takie promowanie kilku sprzedających niż wielu użytkowników, moderator nie ma więcej pracy i poziom bezpieczeństwa zależy w dużej mierze od samych użytkowników. Co do samych pseudo biznesmenów handlarzy za piątkę, żeby nie robić bałaganu specjalnie dla nich można też podwiesić temat typu "ogłoszenia firm" i niech siedzą sobie tam. Wchodząc do tego tematu mamy świadomość z kim tańczymy i tyle. Oczywiście nie ma nic za darmoszkę. Skoro chcą tłuc kapustę na naszych Alfach to nich wprowadzą jakąś symboliczną opłatę na rzecz forum za każde ogłoszenie i mogą sobie siedzieć w tym swoim podwieszonym temacie bez psucia nerwów innym
Ogłoszenie poza tym tematem, ban
Kanty, ban
Niech się jakoś dorzucą do utrzymania forum a nie wszędzie na krzywy ryj się ładują. Technicznie do wykonania, kwestia tylko czy ta koncepcja trzyma się w jednym kawałku??? W ten sposób nie komplikujemy życia tym którzy są od niedawna i chcą coś sprzedać, ani tym którzy chcą coś kupić, moderator też nie ma chyba z tego tytułu o wiele więcej pracy. Jak to widzicie???
NO TO WPADŁEM...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki