Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
"Sezon urlopowy więc sprawa umarła", ale teraz pokombinowałem trochę i myślę, że można by zastosować próbnie tą wersję z mojego pierwsze posta, tylko w czerwonej/czarnej kolorystyce zamiast tej zielonej oraz być może w kilku wersjach dopasowanych do najpopularniejszych rozdzielczości ekranu, zarówno zwykłych telefonów: 240x320 (chyba to już minimum) oraz dotykowych, czyli 240x400 (112 telefonów wszystkie najtańsze dotykowce - typu avila, cookie, monte masa jest tego), 320x480 (50 telefonów, w tym oryginalny iPhone, większość starych androidów), 360x640 (23 telefony, w tym nokie typu 5800 5230), 480x640 (40 telefonów, w tym popularny HTC touch diamond), 480x800 (już 83 telefony ma taką, w tym praktycznie wszystkie nowe) oraz może 640 x 960 (na razie tylko nowy iPhone).
Chodzi tylko o minimum, czyli: - brak grafiki, albo tylko lekkie logo Alfaholików i ewentualnie strzałki, - duże guziory (relatywnie), do wchodzenia w wątki, odpowiedzi, cytowania, edycji itp... - otwarte pole wpisywania tekstu (nie wiem, czy chodzi o prostsze rozwiązanie - nie znam się na tym, ale na swojej przeglądarce mam wyszarzone, a ostatnio znowu chciałem coś z lotniska napisać, bo mnie akurat naszło ); - najważniejsza rzecz, czyli optymalizacja do rozmiarów ekranu oraz dopasowane do tego zawijanie tekstu, żeby wogóle nie musieć przewijać na boki
Jakby się to dało zrobić, to pewnie wielu z nas byłoby szanownej Administracji szalenie wdzięcznych
EDIT:
Oczywiście w ferworze pisania, zapomniałem dodać linka do drugiego rozwiązania-bazy
Ostatnio edytowane przez dakoolk ; 27-08-2010 o 00:56
Jak by potrzeba było pomocy, to mogę pomóc. Znam się na programowaniu.(Html, PHP, AS, JS, CSS).
Jeżeli są jakieś rozwiązania pod vBulletina to mogę pomóc z dopasowaniem, grafika, kod funkcjonalności itp. Jeżeli nie, to w wolnej chwili mogę napisać wersje pod telefony że jak wykryje telefon, to pyta czy wyświetlić w wersji mobilnej.
A czy mógłby ktoś konkretnie odnieść się do przykładów z dwóch opisanych przez mnie linków, czy byłoby to wykonalne (+ np. autorozdzielczość przy wykryciu danego telefonu - posiadacze różnych telefonów mogliby tu wklejać wyniki "user agenta", z tej strony)...
Świetny pomysł, coś na zasadzie m.allegro np. Wersja na tapatalk też super. Bardzo przydało by się coś takiego
No to by bylo idealne, choćby z optymalizacją do najpopularniejszej opery Mini Ale kolega chyba nie ma ostatnio "wolnego czasu" (kto ma? ), bo nic się w wątku nie działo
Będzie Wam pasować? Czy koniecznie muszą być te tapatalki itp.? Najlepiej chyba znaleźć optymalne rozwiązanie dla posiadaczy wszystkich telefonów...
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet Kto steruje wszystkimi grupami?
nie mam możliwości zobaczyć tych screenschotów ale z tego co wyczytałem ma rozpoznawać większość telefonów i automagicznie podmieniać styl na taki dla telefonów zachowując pełną funkcjonalność z odpisywaniem, tworzeniem postów, i PW włącznie. Czyli miodzio
Zakładki