Strona 1 z 12 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 112
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS Nero Fuoco 2001 :D, Mercedes W124 200TE (sprzedam!)
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    7 d 6 h 26 m

Domyślnie Styl forum dla telefonów

Mam wniosek racjonalizatorski Nie wiem na ile jest trudny i/lub wykonalny, ale czy dałoby radę dodać styl zoptymalizowany dla telefonów, podobny jak np. na: http://www.elforro.com/index.php?styleid=15 (udostępniony publicznie tutaj), albo przynajmniej styl "lekki" (dla osób bez pakietów internetowych i lepiej obsługiwany przez mobilne przeglądarki) oraz z autodopasowaniem szerokości tekstu do rozdzielczości ekranu (tak jest np. jak otwieram w moim telefonie (Samsung Wave - rozdzielczość 480x800) forum www.nhl.pl)?
    Pytam, poniewać podczas mojej podróży na Centenario w hotelach korzystałem przez WiFi do czytania forum, ale musiałem przewijać ekran w poziomie (po powiększeniu do odpowiedniej czytelności tekstu, zawijał się w Operze Mini, ale tam znowu "wykrzaczał" się cały styl.
    Był też jakiś problem z postowaniem (udało się zalogować i nawet raz wejść w okienko pisania, ale przy wysłaniu (porządnej epopei ) wyskoczył błąd i przy kolejnych wejściach na stronę (będąc zalogowanym okienko odpowiedzi było "szare" (nieaktywne). Myślę, żę z czasem coraz więcej Alfaholików będzie w ten sposób odwiedzać forum i może dałoby się coś zrobić, żeby ułatwić im życie?
    Załączone adresy Załączone adresy

iPhone / iPod Touch Optimized Skin - vBulletin.org Forum
    http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=171947

ElForro.com
    http://www.elforro.com/index.php?styleid=15

http://www.nhl.pl)?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Matti
    Mieszka w
    Babice, Polska
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 110KM 2001r. Nero fuoco
    Czas spędzony na forum
    4 d 3 h 30 m

Domyślnie

Świetny pomysł, chociaż to co jest teraz na iPhone wygląda całkiem nieźle Ale fakt, przydało by się coś dostosowanego pod mobilne przeglądarki.
    Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem

Użytkownik Embrion Avatar hesus
    Mieszka w
    Silesia
    Auto
    in search
    Czas spędzony na forum
    5 h 8 m

Domyślnie

fajnym rozwiązaniem dla komórek jest też tapatalk - http://www.tapatalk.com/. jest darmowy, działa na vBulletin (konfiguracja nie jest trudna), są klienty dla Androida, iOS, Symbiana i BBerry. sam używam tego dla for mufc.pl i symbianos.pl i sprawdza się świetnie.

Tapatalk Forum App - Empowering Forum Junkies on-the-go
    http://www.tapatalk.com/

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Czas spędzony na forum
    7 d 6 h 26 m

Domyślnie

No tak, ale tapatalka dla bada OS jescze nie ma A zresztą większość userów i tak pewnie używa Opery Mini, co przy rosnącej popularności ekranów dotykowych w każdej półce cenowej (od Avili po HTC HD 2), na pewno wygeneruje popyt na skórkę bardziej przyjazną telefonom, która nie będzie się wykrzaczać w Operze mini (ze względu na dużo elementó graficznych), a w przeglądarce iPhonowej (i podobnych full HTML, ale różnych producentów) nie będzie trzeba ciągle "szczypać strony" i przewijać w poziomie żeby przeczytać drobny tekst

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 11 h 14 m

Domyślnie

Są skórki forum dla telefonów To żaden problem to zainstalować, tylko nie myślałem, że komuś się to przyda. Pokombinujemy na dniach
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Mieszka w
    Silesia
    Auto
    in search
    Czas spędzony na forum
    5 h 8 m

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    No tak, ale tapatalka dla bada OS jescze nie ma A zresztą większość userów i tak pewnie używa Opery Mini, co przy rosnącej popularności ekranów dotykowych w każdej półce cenowej (od Avili po HTC HD 2), na pewno wygeneruje popyt na skórkę bardziej przyjazną telefonom, która nie będzie się wykrzaczać w Operze mini (ze względu na dużo elementó graficznych), a w przeglądarce iPhonowej (i podobnych full HTML, ale różnych producentów) nie będzie trzeba ciągle "szczypać strony" i przewijać w poziomie żeby przeczytać drobny tekst
    z tym, że nie pisałem tego w kategoriach "albo - albo" jedno nie wyklucza drugiego. rozumiem, że wymienione przeze mnie systemy niekoniecznie są tymi najpopularniejszymi i pierwszeństwo ma rozwiązanie pożyteczne dla wszystkich, ale jakby się ktoś w drugiej kolejności zajął tapatalkiem to też byłoby pięknie. bo w kwestii wygody przeglądania bije mobilne tematy na głowę

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 11 h 14 m

Domyślnie

Wiecie co? Ja nie przeglądam żadnego forum z komórki, może komuś się będzie chciało przejrzeć: http://www.vbulletin.org/forum/forumdisplay.php?f=237

Kompletnie nie wiem czym się kierować w wybieraniu takiej skórki Kilka na pewno widziałem.

Co do tapatalk - rozumiem, że do każdego telefonu trzeba wgrywać osobny plugin? Zobaczę w wolnej chwili, jeśli to nie generuje jakiś dużych obciążeń to również można zainstalować. Tylko miejcie na uwadze to, że już jest vB 4, na razie nie możemy się na niego przesiąść, bo przy naszym sprzęcie vB 3 jest wydajniejszy, ale kiedyś może się przesiądziemy. I może być problem jak nie będzie tapatalk dla vB 4

vBulletin 3.8 Styles - vBulletin.org Forum
    http://www.vbulletin.org/forum/forumdisplay.php?f=237

Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Mieszka w
    Silesia
    Auto
    in search
    Czas spędzony na forum
    5 h 8 m

Domyślnie

co do tapa - obecnie wspiera wersje vBulletin 3.7.x/3.8.x/4.0.x - nie mam pojęcia na której działa forum obecnie, wazne jest tez na ktorej wersji PHP działa ( na php4 mogą być problemy) natomiast instalacja jest prosta, z tego co udalo mi sie ustalić z adminem mufc.pl - nalezy się zarejestrować na ich stronie w sekjci "for forum owners" i podążać, za instrukcjami - nie rozni sie to od instalacji innych wtyczek.
    a i plugin jest jeden, nie trzeba dla roznych modeli telefonow oddzielnie instalować. od tego są klienty dla poszczególnych platform.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Chrzanów
    Auto
    alfa romeo 156 2.4 jtd 2001r
    Czas spędzony na forum
    22 d 8 h 14 m

Domyślnie

Ja przeglądam niekiedy forum na nokii 6220C na wbudowanej przeglądarce i nie muszę przewijać w poziomie, tekst jest dostosowany. Posty też pisałem z telefonu i żadnych problemów nie było.

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Czas spędzony na forum
    7 d 6 h 26 m

Domyślnie

No tak, ale style dla telefonów dotykowych mają też odpowiedni ukłąd i przyciski do obsługi palcem. Ale z tego linku, co podał Tuti, jakoś nie widzę zbyt ciekawych przykładó, wogóle chyba temat jest jednak mało rozpowszechniony...
    W moim pierwszym poście jest udostępniony jeden styl dla telefonów - może by się dało jego przerobić na bardziej alfistowskie barwy i zastosować, tylko z włączonym zawijaniem tekstu. Bo właśnie nasze forum mi się nie zawija i muszę przewijać w poziomie, a np. też podane w moim pierwszym poście www.nhl.pl już tak.
    Nie wiem, jak z postowaniem, bo za pierwszym razem udało mi się wejść w pisanie, tylko później mi się zamknęło okienko i skasował tekst, ale potem okienko wpisywania jest szare...
    No nic, jakbys miał trochę czasu Tuti, to możesz spróbować dodać ten styl z pierwszego postu, chociaż w sumie dużo osób nie psize w tym wątku więc sprawa nie jest pilna

Forum Notebookcheck.pl :: laptopy, notebooki, laptop
    http://www.nhl.pl

Strona 1 z 12 1234567891011 ... OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

convo premium

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia