Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Użytkownik Romeo Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 d 19 h 13 m

Domyślnie Opinie na temat sprzedawców

Wpadłem na pomysł, że możnaby założyć dział z opiniami o sprzedających. Jesli jest np: jakiś handlarz, który handluje częściami to mógłby - ten kto kupi od niego i jest zadowolony wystawić komentarz POZYTYWNY w kolorze zielonym. A gdyby okazało się, że jemu nie można zaufać, to otrzymałby komentarz NEGATYWNY na czerwono. Każdy na forum wiedziałby od kogo można kupić a od kogo trztymać się z daleka. Do tego moglibyśmy wpisywać krótki komentarz typU - szybka wysyłka i super kontakt jak na allegro ale w postaci postów po kolei.
    Co wy na to ?

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 11 h 33 m

Domyślnie

W profilu można wystawić Tylko sprytniejsi negatywne będą umieli skasować
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Mieszka w
    kwidzyn/elbląg
    Auto
    jest-honda prelude 2.2 vti, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v
    Czas spędzony na forum
    11 d 13 h 51 m

Domyślnie

po skasowaniu mozna ponowic negatywa, raczej tylko moderatorzy maja do tego prawo...takie cos powinno byc wtedy karalne, nie maja uprawnien do kasowania...mam racje?

Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    4 d 19 h 13 m

Domyślnie

ale chodzi mi po prsotu o coś np takiego: Jest sprzedawca np Wertlo, który handluje emblematami. I jak widze, wszyscy są zadowoleni, wiec ktoś zakłąda temat: Wiertlo - emblematy i po kolei każdy pisze. Np: użytkownik "x" pisze: zakupiłem u niego emblemat i wystawiam komentarz POZYTYWNY. Dobry kontak i szybka wysyłka. Polecam Innym.
    Ktoś inny założy temat Np: Jan Kowalski - wydechy. Osoba "y" Pisze, NIE POLECAM lub opinia NEGATYWNA - oszust.
    Czytając dany temat o jakimś sprzedawcy sami możemy wywnioskować, czy warto kupować czy nie. A w tym przypadku moderator nie ma żadnej pracy i w nic nie ingeruje.

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    27 d 11 h 33 m

Domyślnie

Cytat Napisał NERO2287 Zobacz post
    po skasowaniu mozna ponowic negatywa, raczej tylko moderatorzy maja do tego prawo...takie cos powinno byc wtedy karalne, nie maja uprawnien do kasowania...mam racje?
    Komentarze do swojego profilu możesz sobie sam skasować.

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    ale chodzi mi po prsotu o coś np takiego: Jest sprzedawca np Wertlo, który handluje emblematami. I jak widze, wszyscy są zadowoleni, wiec ktoś zakłąda temat: Wiertlo - emblematy i po kolei każdy pisze. Np: użytkownik "x" pisze: zakupiłem u niego emblemat i wystawiam komentarz POZYTYWNY. Dobry kontak i szybka wysyłka. Polecam Innym. Ktoś inny założy temat Np: Jan Kowalski - wydechy. Osoba "y" Pisze, NIE POLECAM lub opinia NEGATYWNA - oszust. Czytając dany temat o jakimś sprzedawcy sami możemy wywnioskować, czy warto kupować czy nie. A w tym przypadku moderator nie ma żadnej pracy i w nic nie ingeruje.
    Niech się moderator wypowie czy takie zakładanie tematów nie będzie mu psuć humoru
    Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
    Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
    Kto steruje wszystkimi grupami?

Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    156 1.9 jtd 2000r.
    Czas spędzony na forum
    4 d 19 h 13 m

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Niech się moderator wypowie czy takie zakładanie tematów nie będzie mu psuć humoru
    hheee.. Właśnie prosimy o opinię moderatora...

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    7 d 3 h 59 m

Domyślnie

po co komplikować. jak kupiłeś sprężyny w temacie Sprzedam sprężyny to po prostu możesz podziękować. Co do oszustów jest prościej, bo jak ktoś wywinął numer to osoba może sie zgłosić (jak ostatnio) i ja ładnie w temacie napisze UWAGA NA OSZUSTA.

poza tym nie chcem potem wysłuchiwać reklamacji i narzekań na sprzedających. Kupujecie sami na własną odpowiedzialność, więc bez żalu potem do nas. To tak jakbym ścigał właściciela słupa, że film którego plakat na nim wisiał był kiepski.

SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...

Użytkownik Romeo Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 1,8 TS; AR 164 Super 3,0 V6 12v
    Czas spędzony na forum
    29 d 6 h 58 m

Domyślnie

Bobryt... A może użytkownik który jest na forum np. powyżej 1 roku lub/i mający więcej niż "xx" postów będzie promowany dodatkowym symbolem przy ogłoszeniu (gwiazdka/samochodzik/słoneczko/ byleco).
    Nie znam się, aż tak ale spodziewam się że może być to automatyczne. Tak jak status użytkownika (od embriona -> romeo).

Podsumowując. Od statusu np rowerzysta ogłoszenie będzie oznaczane dodatkowym symbolem.

Tak mnie naszedł pomysł. Ja w sumie i tak sprawdzam sprzedawcę (oczywiście w możliwym stopniu) ale widzę, że z jakiegoś powodu jest straszne parcie na takie rozwiązanie więc sugeruję.

ʇɧɹqoq Romeo Pokaż na mapie Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 155 2.0
    Czas spędzony na forum
    7 d 3 h 59 m

Domyślnie

a skąd pewność że pan X mający 1200 postów nie sprzeda ci bubla? wątpię żeby ktoś mógł ręczyć tutaj za kogokolwiek

SPRZEDAM MOJĄ 155 lub zamienię...

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Ultra Racing Diesel Champion Santa Pac Ball Champion Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    30 d 23 h 12 m

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt Zobacz post
    wątpię żeby ktoś mógł ręczyć tutaj za kogokolwiek
    ja bym za kilku mógł

ale całe to dodawanie czegoś , zakładanie osobnych tematów itp to jakoś nie bardzo
    jak ktoś chce to się i dowie od innych opinii o osobie sprzedającej i jej towarze

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia