OK temat ogarnięty , wystarczył telefon do firmy i wypisali mnie z newsletteraPrzepraszam za zamieszanie
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Aż tak grubo?
Na przyszłość:
Otrzymałeś/ aś tę wiadomość email, ponieważ zapisałeś/ aś się do Newslettera Groupon.pl OFERTA ONLINE.
Jeśli nie chcesz już otrzymywać newslettera kliknij w link
Spod touchpada mi to wyjąłeś TutiWłaśnie miałem to wklejać, bo też dostaję
Zawsze jest taka opcja (możę to nawet obowiązek - tego nie wiem, ale każda szanująca firma wysyłająca newslettery robi taki link).
A sam serwis jest fajny, dzięki niemu mam m.in. Prenumeratę półroczną Top Gear za 24 zł i parę razy za cenę kebaba jadłem całkiem przyzwoite obiadki
Były też niezłe oferty na jazdy gokartami i quadami, paintball, kosmetyke, hotele itp. Czekam teraz na coś w stylu akademii bezpiecznej jazdyMoże mi żona pod choinkę kupi
Wogóle pomysł na ten serwis (pewnie nie nasz polski, oryginalny) i na biznes jest świetny - jego operator koszty ma znikome a potencjalne zyski (nawet przy 1-2 % od każdego dealu) - ogromne (deale obiadowe za 20-60 zł w Warszawie kupuje czasem 2-3 tysiące osób, nie wiem ile droższe oferty)...Wszyscy zyskują
![]()
Przystąpienie do takich Newsletterów i możliwość wypisania jest raczej taką utartą zasadą savoir vivre w internecie. Formy prawnej jako takiej nie ma jeśli chodzi co mogą, a co nie (jedynie regulamin na stronie powinien zawierać informacje o częstości wysyłanych maili, treści itp. itd.) Ale równie dobrze może to podchodzić pod spamowanie, ale autor/-rzy strony mogą się bronić tym że wyraziłeś zgodę na otrzymywanie emaili, niejako zgadzając się na ich warunki. Podsumowując, na nie pewnych stronach lepiej takiego maila nie podawać.
BTW@ Firma mająca w emailu domenę neostrady, to trochę źle o niej świadczy![]()

1-2% powiadasz...
Jako, że jestem bardzo zainteresowany tym projektem z drugiej strony, to mogę Ci powiedzieć, że zysk dla organizatora to 50% - czyli kasa konkretna...
Na pewno zyskuje organizator i odbiorcy, natomiast firmy sprzedające swoje usługi w większości ten projekt mogą traktować tylko (lub aż) jako reklamę.
Dlatego napisałem "nawet jeśli..."
Dokładnie - ja bym powiedział, że AŻ, bo reklama połączona z degustacją to dla knajpy tak jak jazda próbna samochodem (tutaj bardziej adekwatne jest bardziej udostępnienie auta na miesiącInna sprawa, że usługodawcy w stosunku do klientów z takich ofert powinni się starać na 300%, tak żeby wrócili, bo jedno z odwiedzonych miejsc odstraszyło mnie na zawsze
Ale to inny problem - braku świadomości misji firmy i zaangażowania WIELU pracowników branży usługowej w Polsce (wynikające na pewno w sporej części z braku wiedzy kierownictwa i odpowiedniego dla danego stanowiska motywowania)

Ustawa o świadczeniu usług elektronicznych - czy jakoś tak. Nie można przesyłać ofert bez zgody odbiorcy. Możliwość wypisania to raczej ułatwienie dla osób zarządzającymi bazami adresów niż coś podchodzącego pod dobre wychowanie.
Maile można podawać - zawsze można napisać do administratora prośbę o nieprzesyłanie spamu. Jak się nie zastosuje to wystarczy napisać maila do administratora serwera z którego spam został wysłany.
Gorzej z podawaniem maila np. na forum w postach. Spamerzy skanują cały internet przez Google w poszukiwaniu adresów. Potem się dostaje takie maile typu: "Czy wyraża pan/pani zgodę na przesłanie oferty naszej firmy?"
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 26-11-2010 o 11:36
Dokładnie, dlatego maila najlepiej podawać jako [code], albo w sposób opisowy mój_nick_z_forum [maupka] serwer. com.
Dotyczy to też niestety czasem numerów telefonów, więc ja się staram nie podawać publicznie, a jak coś sprzedaję np. na aukcji to piszę 60.0 XX-YY. ZZ
Trzeba się jakoś bronić przed spamem, bo jedno konto mailowe już spisałem na straty przez zainfekowanie "dalekowschodnim spamem"![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki