Mam drobną sugestie.
Nie wiem jak wy na to się zapatrujecie ale:
W naszych alfach jest kilka rodzajów silników: TS, JTD(m), JTS oraz V-łki. Co myślicie o pomyśle stworzenia kilku takich grup tematycznych, tak, aby użytkownicy mimo różnych modeli aut mogli swobodnie znaleźć informacje z rozwiązaniami problemów dotyczącymi danego modelu silnikowego.
Chyba w Waszych Alfach, bo w naszych są jeszcze boxery, T.S.-y 8v, różne TD, TBi i pewnie coś by się jeszcze znalazłoWedług mnie nie jest to dobry pomysł.
Już to kiedyś proponowałem... I niestety z jakiegoś powodu technicznego było to niemożliwe do zrealizowania... Aczkolwiek pomysł jak najbardziej w porządku![]()
HAKUNA MATATA !!

tak zróbmy 183 działy tematyczne na forum - będzie ok
a tak poważniej - wystarczyłoby aby każdy w miarę dokładnie opisywał problem w tytule swojego tematu
i po prostu używał prefixów np " 156 1.9 jtd - grzeje się " i takie coś już ułatwia wyszukiwanie
a nie jak niektóre osoby napiszą temat " mam problem , gdzie szukać przyczyny " - i jak tu kurde potem wyszukiwarka na forum ma działać ??

To może przy rejestracji obok pozycji "samochód" wprowadzić również pole "silnik" - w ten sposób żeby obydwa te pola były obowiązkowe.
Problem polega tylko na tym, że użytkownicy nie posiadający Alfy nie mogliby nic wpisać a ci z kilkoma Alfami musieliby dokonywać wyboru... Chyba, że istniałaby możliwość wpisania kilku samochodów?
Nie pamiętam jak to kiedyś wyglądało: rejestrowałem się kilka lat temu ale na dziś mogłoby być tak:
nick: bikermarek
mieszka: Kampinos
samochód 1: i tu okno wyboru: 33, 75, 145, 146... ...166, brak (oczywiście mowa o AR, innych marek nie wpisujemy)
silnik: 1,4 BX, 1,6 TS 16V, 1,8 TS 8V i tak aż do 3,2 V6 (z rozróżnieniem V6 Busso i V6 z Brery/159)
samochód 2: j/w
silnik: j/w
samochód 3: j/w
silnik: j/w
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - ?

Jak dla mnie dużym problemem jest też to, że na końcu tematu dotyczącego usterki ten, którą ją naprawił(założyciel tematu) albo nie napisał jak i co wymienił czyli odpowiedź typu "dobra, już sobie poradziłem" albo w ogóle nic nie napisał...
Strasznie to wkurzające... poza prowadzi to albo do "odgrzewania kotletów" albo tworzenia setek nowych tematów o tym samym...

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki