koledzy mam taką uwagę odnośnie bazarku. Drażni mnie to że co cwańszy handlarzyna wrzuca tam swoje oferty i Ja byłbym za tym żeby na bazarku mogli wystawiać przedmioty użytkownicy powyżej np: 100 postów. Albo podzielić bazarek na handlarzy i prywatne osoby. Po prostu wydaje mi sie że na forum bazarek jest po to by użytkownicy mogli sie jakos tam wymieniac itd a nie żeby handlarzyki robiły tu sobie allegro.
Co myślicie ?

Doklanie.
Jestem jak najbardziej za!!!
Nie rozumiem dlaczego bazar musi byc dostepny dla wszystkich. Ogladac tak, ale wystawiac nie. I uwazam ze argumenty typu jestem forumowiczem ale sie wstydze udzielac albo zarejestrowalem sie wczoraj bo wczesniej brakowalo mi odwagi to idiotyzm.
Swierzaki nie budza zaufania. A skoro tak to rownie dobrze moga na allegro wystawic. A tu nie potrzebnie dochodzi do glupich komentarzy i poprawiania. A to "wczoraj zarejestrowany" paska wystawi albo alfe bez ceny i zdjec, a czesto wystawia i sie juz nigdy nie odzywaja. Jak ktos faktycznie ma potrzebe to niech wystawi przez znajomego (dla tych co nie mieli odwagi sie udzielac).

Co więcej nie byłoby oszustów wyłudzających zaliczki....
Na jednego takiego typa sam trafiłem... i byłbym parę stówek w plecy!
Był już ten temat poruszany ale nic się w tej kwestii się zmieniło a to jest sensowne rozwiązanie. Jestem ZA!
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...3_8_litra.html
cieszę sie że macie takie same podejście. W praktyce mogłoby to wyglądać tak że ktos ma np 50 postów i jest normalnym użytkownikiem forum i posiadaczem alfy. W takim przypadku moderato mógłby zweryfikowac posty takie delikwenta i dać mu możliwość wystawienia auta czy części. A reszta powyżej 100.
albo po prostu podzielić bazarek jak juz pisałem. Ci poniżej 100 postów i z 50 nie zakwalifikowanymi przez moda wystawia pod linkiem handlarzyki i tyle.
Ciekawe jak MOD sie do tego odniesie![]()

Kwestia progu jest do rozstrzygniecia. Moze 100 to duzo. Wystarczy 50.
Jestem na paru innych forach i to nie nowosc takie ograniczenie. Mysle ze bazar na forum dotyczy forum i jego uzytkwnikow a nie ze kazdy sie zarejestruje i wrzuca co popadnie.
Zawsze sie konczy to uwagami bo brak zdjec, opisu, ceny albo awantura bo to inna marka. A jakos jak wystawia to forumowicze z jakims tam stazem to wiedza jak i uwag nie ma.

Ale robi sie smietnik. A w interesie forumowiczow i modow jest porzadek. Mod nie ma czasu, swierzaki wrzucaja co chca no i robi sie syf. Nie ze wrzucaja tylko trzeba ich poprawiac, upominac albo leca kolejne strony sporow i dywagacji..... Wiec niech nikt mi nie pisze ze jest dobrze...
Co widac. Wystarczy poczytac troche ten dzial. Oczywiscie moze tak zostac, ok.. Ale wiem z doswiadczenia na innych forach (nie wszedzie oczywiscie to wprowadzono) ze to dobry sposob

Ograniczenie tworzenia tematów przez "młodych" zastosował bym do wszystkich działów poza "porady przy zakupie", "tu się witamy" i "Nasze Belle". I tylko tam by mogli tworzyć nowe tematy. A posty niech sobie piszą gdzie chcąUniknie się handlarzy i umieszczania przez osoby nie zaznajomione tematów tam gdzie nie trzebba

Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki