Witam Szanownych Kolegow,
Od jakiegos czasu staralem sie dodac ogloszenie kupna czesci do mojej 156SW. Za kazdym razem jednak napotykalem blokade. W dniu dzisiejszym przeczytalem dokladnie, ze by moc zamiescic ogloszenie trzeba spelniac 2 warunki. Rozumiem, ze forum ktore wspolnie tworzymy nie moze byc wykorzystywane dla celow marketingowych, reklamowych, czy poprostu jako skpel internetowy. Nie mniej jednak nie rozumiem czemu od zwyklych uzytkownikow wymaga sie napisania 50 postow technicznych by dopiero moc zamiescic ogloszenie np. kupie lusterko. Jezeli chodzi o moja opinie to poprostu mija sie to z statusem organizacji. Wszyscy uzytkownicy ktorzy maja taka potrzebe powinni moc korzystac z Bazaru (po spelnieniu okresu oczekiwania 90 dni). Moze lepszym rozwiazaniem byloby wprowadzenie ograniczenia 1 post na miesiac tak by blokowac poprostu sklepy internetowe. Napiszcie prosze co wy o tym sadzicie? Moze ktos z administratorow wypowie sie w tym temacie?
- Muciek
Niestety większość wypowiadających się w temacie: Pomysł, chciało ograniczenia. Z przykrością stwierdzam że dla niektórych użytkowników tego forum nie jesteś osobą godną zaufania, nie jesteś aktywny, nie dajesz nic dla forum, nie jesteś prawdziwym Alfaholikiem. W związku z tym nie możesz zamieszczać ogłoszeń w naszym bazarze...
Chyba jednak nie czytałeś tego tematu dokładnie. Pomysł ograniczenia dotyczył osób sprzedających a nie kupujących.

drift-r tu się mylisz, bocian pytał czy da się rozgraniczyć kupię i sprzedam, a ja odpisałem, że nie
Muciek, każdy użytkownik został zaproszony do wypowiedzenia się na temat tego pomysłu. Dlaczego się nie wypowiedziałeś kilka dni temu?![]()
Możliwe, że nie wczytałem się dokładnie ale jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś pisał, że jest za ograniczeniem możliwości kupowania przez nowych. To ograniczenie dla kupujących jest chyba właśnie wynikiem braku możliwości rozgraniczenia.
ja tam zgadzam sie z tutim...nikt nikomu nie zabrania przeglądania i korzystania z 'bazaru' poprostu nie moze tworzyć nowych tematów. Fakt faktem...każdy mógł sie wypowiedziec, a z tego co wiem nie było zbyt wielu osób które sie temu sprzeciwialy.
Alfa to nie samochód ..... Alfa to styl życia.
I to post zaraz pod Twoim
Pomysł
Moim skromnym zdaniem sytuację zrypał ktoś (Tuti czy to Twoja sprawka?) wprowadzając zdecydowanie wyższe limity niż oczekiwane. Teoretycznie wystarczyłoby wprowadzić ograniczenie 20 postów i 1 miesiąca. No ale przy takim ograniczeniu jak jest w tej chwili rozumiem, że chodzi o udowodnienie, że Ci chcący ograniczenia nie mieli racji i zrobienie z nich tej "Elyty" - o której pisał saro. Było już iść po całości i wprowadzić ograniczenie do 1000 postów i udowodnienie tego zajęło by mniej czasu
Ten post zaraz pod moim dotyczył zamknięcia wglądu do bazaru dla niezarejestrowanych, a nie ograniczenia możliwości pisania ogłoszeń kupna dla nowych.
EDIT:
Już doczytałem. Tuti - jestem trochę zdziwiony - piszesz, że przez wrzucenie ograniczenia dział bazar będzie martwy. Pewnie, że będzie jak przyłożyłeś takie ograniczenia. Miałeś na celu udowodnić sobie, że jesteś w stanie uśmiercić ten dział?
By wyeliminować handlarzy wystarczyłoby dużo mniejsze ograniczenie gdyż większość takich rejestruje się, pisze jeden post i znika. O takich właśnie chodziło. Dla mnie Twoje działanie kojarzy się bardziej z wylewaniem dziecka z kąpielą niż próbą realnego załatwienia problemu.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 30-11-2011 o 22:36

Kurcze musisicie się zdecydować czego chcecie.
Proponujecie zablokowanie sprzedaży ale kupna nie, moim zdaniem sami proponujecie zmiany które są sprzeczne ze sobą
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

drift-r nie jestem w stanie walczyć z 50 osobami.Czy 50 postów to za dużo wobec oczekiwań? Myślę, że to górna granica tego co ludzie pisali. Może to i wylewanie dziecka, ale jak ktoś zobaczy, że przez 2 tyg. nie pojawi się nic nowego to wtedy część osób da mi spokój z jakimi wymaganiami z kosmosu
Na chwilę obecną nie ma technicznej możliwości, żeby zablokować samą sprzedaż, a kupna już nie.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki