Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sapo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    166 2.4 JTD 2001 distinctive + "wirus"
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 8 h 21 m

Domyślnie

Cytat Napisał bimsky Zobacz post
    Szczerze mówiąc gdybym się świeżo zarejestrował na forum, wyobraził sobie jaki poziom panuje tutaj zerkając w knajpę, to chyba by mi się nie chciało jednak aktywniej udzielać.
    Musze poprzec Kolege Bimsky'ego. Na pewno wrazenia z rzutu okiem w knajpe moga byc subiektywne w zaleznosci od "aktualnej ekipy" w knajpie, nie mniej jednak kilka razy poczytalem sobie dialogi i jakos nie umialem sie wstrzelic - po prostu to nie moja bajka i tyle. Jakos nie przekonuje mnie ciagle sprowadzanie rozmowy do cyckow i sepienia fotografii tego, czy innego uzytkownika, a wszystko okraszone masa bledow ortograficznych... Po prostu najzwyczajniej chyba wyroslem ze wszelkiego rodzaju "czatow".

Nie mniej jednak jestem w stanie zrozumiec propozycje krotkiej kwarantanny dla nowych userow. Mysle, ze brak dostepu do knajpy przez pierwsze kilkadziesiat SENSOWNYCH postow, tudziez pewien okres czasu, nie przekresli szans na zarazenie wirusem "Alfisti" kolejnego fana motoryzacji. Ja na przyklad jestem tutaj bardzo swiezy i moj licznik postow nie rosnie zbyt szybko. Byc moze dlatego, ze na samochodach sie nie znam, wiec raczej nie pomoge, a pisac po to, zeby pisac nie zamierzam. Wiekszosc czasu spedzam na forum czytajac i jak na razie to mi odpowiada. Knajpe delikatnie omijam i kompletnie mnie nie interesuje, co sie tam dzieje. A juz na pewno ow czat nie wplynie na moj stosunek do tego forum i calego klubu.

P.S. Na co dzien wyslawiam sie bardziej po polsku, ale w tej chwili korzystam z komputera bez mozliwosci uzywania polskich znakow - wybaczta.

Przypomnialem sobie o czyms takim, jak guzik "ignoruj" (nie wiem, czy na czacie to widzialem, czy na forum). Ale wciska sie to przy nicku danego herbatnika i po klopocie: koles sie produkuje, a my tego i tak nie widzimy. Moze to jest proste rozwiazanie?
    Ostatnio edytowane przez Sapo ; 14-12-2011 o 13:00

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 8v 115KM 2004.
    Czas spędzony na forum
    15 d 7 h 49 m

Domyślnie

Na tyle zarejestrowanych użytkowników tak naprawdę tylko "wąska grupa" udziela się w sprawy klubu. Widać to choćby po ilości osób glosujących np na zdjęcie miesiąca.
    Po za tym tu i tak jest względny porządek.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Użytkownik Rowerzysta Avatar baster
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 I 1.8 TS
    Czas spędzony na forum
    4 d 9 h 14 m

Domyślnie

Cytat Napisał Sapo Zobacz post
    Przypomnialem sobie o czyms takim, jak guzik "ignoruj" (nie wiem, czy na czacie to widzialem, czy na forum). Ale wciska sie to przy nicku danego herbatnika i po klopocie: koles sie produkuje, a my tego i tak nie widzimy. Moze to jest proste rozwiazanie?
    To rozwiązanie popieram w 100% - tak zrobiłem z użytkownikiem barstus159 i nie dostałem kolejnych 8 pkt karnych.

Chciałbym wrócić do sytuacji z użytkownikiem szalona - laska już odpuściła w przeciwieństwie do bartus159 i nikt nie starał się jej nic wytłumaczyć tylko pocisk... czy tak należy??

To się Ani powinno spodobać: " Jeśli wszedłeś między wrony, to kracz tak jak i one" jaki poziom reprezentuje knajpa w danym momencie to każdy kto tam wbija się do niego dostosuje. Więc nie ma co się dziwić że jest tak a nie inaczej. Sam jestem nowy ale dzięki knajpie spędziłem trochę miłego czasu i poznałem kilka nowych osób, ale tekst że trolle przyszły za mną lub też na moje zaproszenie są trochę nie na miejscu... poza założycielem strony wszyscy jesteśmy "trollami"...

Vax
    Vax jest nieaktywny
    Użytkownik Embrion Pokaż na mapie Avatar Vax
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    156
    Czas spędzony na forum
    6 d 32 m
    Wpisów
    2

Domyślnie

Po krótce - to jest Sparta!
    A dokładniej, to jest Knajpa! Knajpa, nie piaskownica.
    Do knajpy dzieci się nie zabiera. Zwłaszcza, gdy jest się takim hipokrytą, by "uczyć innych kultury" zaś po godzinie samemu nader śmiało i niewybrednie bluzgać adwersarzy.
    W knajpie należy się liczyć z tym, że upierdliwy, namolny polityczny agitator zostanie oblany piwem, gdy nie zechce zmienić tematu, ani dać spokoju, mimo, że absolutnie wszyscy obecni dają mu do zrozumienia, że nie interesuje ich jego wściekła propaganda. Normalny człowiek idzie wtedy trollować na forum onetu. Poprawka - normalny człowiek nie wcina się w dyskusję o muzyce rockowej narzucając swoje tematy a na sugestię, że dla obecnych nie jest to w najmniejszym stopniu zajmujące, dalej swoje przynudzać, insynuując przy okazji rozmówcom, ze skoro mu nie przyklaskują to "pewnie stali tam gdzie ZOMO" czy jakoś tak.
    Ciągnąc dalej barową analogię, my także musimy się liczyć z tym, że wparuje jakaś inna hałaśliwa ekipa. Na szczęście mamy mechanizm ignorowania, który IMHO rozwiązuje sprawę. Rozwiązuje każdej ze stron.

Poirytowanie Anki rozumiem - kilka nowych "osobowości" spamujących knajpę, zarejestrowanych tego samego dnia, aktywnych gromadnie o jednej porze i mimo usilnego "różnicowania charakterologicznego" w "ferrorze walki" robiących podobne błędy i używających identycznych impertynencji może być odebrane jako złośliwy atak sfrustrowanego pajaca. Nowe skóry, a pod spodem ten sam, stary, poczciwy troll. Tak to wyglądało, zwłaszcza, że manipulant stracił instynkt i marionetki jawnie jego główną osobowość (i siebie wzajemnie) po tyłku lizały, co już każdemu musiało się wydać zbyt grubymi nićmi szyte.

Za to po mnie akurat spływa to, że jeden buc z drugim wyzywa mnie od "folksdojczów" (z racji obecnego miejsca zamieszkania w stoli nomen-omen polskiej piosenki) - w myśl prawa Goodwina właśnie się sami parszywie skompromitowali.
    Ale fajnie, że wątek w ogóle powstał, bo nawet się jakiś większy ruch w knajpie zrobił
    Ostatnio edytowane przez Vax ; 14-12-2011 o 13:42

Użytkownik Romeo Avatar Kolaś
    Mieszka w
    OPOLE
    Auto
    ALFA ROMEO Gtv 3.0 v6,Seicento 0.9
    Czas spędzony na forum
    26 d 6 h 31 m

Domyślnie

Ruch w knajpie to był,ale kiedyś

Moderator Romeo Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r
    Czas spędzony na forum
    50 d 16 h 52 m

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    A tu oo wcześniej
    To jak sobie poczytasz moje wypowiedzi to oen były w podobnym znaczeniu do Twojego zdania

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996

Użytkownik Romeo Avatar Zonkil
    Mieszka w
    Lubaczów/Berlin
    Auto
    166 3.0
    Czas spędzony na forum
    23 d 11 h 47 m

Domyślnie

Jeśli uważacie, że w knajpie dzieje się źle, to przypomnijcie sobie jak wyglądała knajpa około rok temu... wtedy tak samo była ekipa, która spotykała się by porozmawiać o mniej lub bardziej istotnych rzeczach a przy tym co chwilę były teksty "barman" "piwo" itp...
    Wtedy jako początkujący użytkownik patrząc na to nie wiedziałem co mam myśleć... czy to dzieci opanowały knajpę czy może jacyś zdziecinnieni alKoholicy...

Fakt, w knajpie zdarzają się durne tematy, wulgarne słownictwo i niepotrzebne zdjęcia i średnio zaawansowana pisownia, ale każdy kto przyjdzie prosząc o pomoc/poradę bez problemu ją otrzyma...
    Kolejną kwestią jest, że knajpa jest na samym dole forum gdzie mało komu chce się zejść, jednak z drugiej strony niektórzy tam schodzą po to, aby obserwować nowe tematy/odpowiedzi i czasem mogą wpaść przypadkiem na jakieś nie do końca zachęcający temat rozmowy, ale to jest rzadkość...

Przypadek z ostatnich dni kiedy to nie do końca normalni użytkownicy postanowili narobić trochę burdelu, co im się udało, to świadczy tylko po tym, że potrzebne jest jakieś ograniczenia, tylko że z drugiej strony na to patrząc nowi też chcieliby i mogliby uzyskać pomoc w knajpie...
    Dlatego taż ja jestem za pozostawieniem knajpy taką jaka jest a ewentualne problemy rozwiąże się za pomocą funkcji ignore...

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 14 m

Domyślnie

Poziom forum to jego użytkownicy. Jeśli sami użytkownicy zezwają na szczerzenie takich herezji, że strumienica podnosi moc o 50 km to kto jest winny? Sory bimsky, może będę złośliwy, ale na forum BWM znajdziesz taki sam procent idiotów co tutaj. Według mnie nie ma reguły. A jeśli izolować knajpę, czyli najniższą w hierarchi naszego forum wymianę informacji to równie dobrze moglibyśmy zamknąc wszsytkie działy forum.

W przypadku bluzgów - macie moderatora, który daje ostrzeżenia w postaci punktów, na kogoś nie działa jedno, drugie ostrzeżenie to dostaje bana. W czym tu problem? Zamykanie wszystkiego co się da przez nowymi użytkownikami kojarzy mi się z faszyzmem. I w przypadku Bazaru mogę zrozumieć to, że niektórzy chcą promować swoje ogłoszenia, niektórzy boją się oszustów, ale na litość boską? Knajpę? Jak sama nazwa wskazuje...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    WRO
    Auto
    AR GT 1.9 jtdm 16V 2005
    Czas spędzony na forum
    14 h 43 m

Domyślnie

To trochę tak jak w knajpach z selekcją. Nie chodzę do takich bo nie wyobrażam sobie, żeby pan przy wejściu dobierał mi towarzystwo. Z drugiej strony jeżeli w knajpie ktoś rozrabia ten sam pan wyprowadzi go na zewnątrz i to nie podlega dyskusji.

I tu jest pytane czy knajpa ma być z selekcją?
    Rozwiązanie ilości postów proponowane przez Anię może doprowadzić do tego, że osoby chcące coś tam napisać będą zwyczajnie zaśmiecać forum.

Generalne wg mnie najlepiej pamiętać o jednej zdrowej zasadzie:

Nie dyskutuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.

Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar majster
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    156sw 02r.
    Czas spędzony na forum
    48 d 12 h 25 m

Domyślnie

Nie macie wiekszych problemów?

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)