Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzysztofzok
    Mieszka w
    Poznań / Wolsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1,9 JTD 16V '03 Distincticve
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 17 h 29 m

Domyślnie

Czytam to i szlag mnie trafia!

Zostałem naciągnięty przez tego frajera o którym zaczęto ten temat, a Wy tu 3 strony off-topujecie i pier******e o jakieś kratce zderzaka i rabatach.
    Sorry, ale czy ktoś to kontroluje? Ludzie trochę samokontroli i trzymania się tematu.

Gość pewnie to czyta i się śmieje, bo jego sprawa z oszustwa zeszła na zakup kratki zderzaka do 147 i iphone'ach łącznie ze zdjęciami z aukcji.

Bynajmniej ja mu nie odpuszczę, proszę o zgłoszenie się na pw osoby, które tutaj padły jego ofiarą.
    pozdr.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Junior Admin Romeo Pokaż na mapie Avatar Krzyśko
    Mieszka w
    Kuryłówka
    Auto
    146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5
    Czas spędzony na forum
    16 d 1 h 3 m

Domyślnie

Owszem to jest forum ale z jednego topicu robicie offtop i piszecie całkiem na inny temat. Proponuję usunąć zbędny spam.

Co do tematu, jeśli nie macie pewności co do sprzedającego (nowy na forum albo coś w tym stylu) zawsze możecie go poprosić żeby wystawił na allegro, jak zacznie coś kręcić to prawdopodobnie chciał was wykiwać. Tyle ode mnie. Kupowałem już kilka razy tutaj na forum ale od zaufanych osób z długim stażem i nie było żadnego problemu.
    Jeśli znajdziesz gdzieś nie przetłumaczony tekst napisz do mnie PW najlepiej z załączonym screenem.
    146 1.6 i.e. 16V TS 1998r. ECU Motronic M1.5.5

Użytkownik Embrion Avatar meiss
    Auto
    156 2.0 T.S.
    Czas spędzony na forum
    2 d 12 h 47 m

Domyślnie

Ja jeszcze co do płacenia komulwiek z góry. Co jak co, ale na aukcjach przy płaceniu przez Allegro, wpłata jest ubezpieczona, po przedstawieniu zgłoszenia o oszustwie z komisariatu ubezpieczyciel wypłaca kasę, dzięki temu sam osobiście nie mam jakiś oporów, przed wplacaniem z góry, a kwoty często spokojnie przebijają "kilka stówek"
    Ostatnio edytowane przez meiss ; 01-02-2012 o 19:22

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Polska Legionowo
    Auto
    Alfa Romeo 159, 1.9 JTDm, 16V, 150km, 2008, Distinctive
    Czas spędzony na forum
    1 d 13 h 54 m
    Wpisów
    1

Domyślnie Porada !!!

Witaj!
    Zgodnie z obowiązującym prawem nie jest w Polsce ważna kwota.(choć dla Policji owszem). Zgłosić oszustwo możesz w każdej jednostce Policji w Kraju, a oni i tak prześlą zgodnie z miejscem zdarzenia twoją sprawę do dalszego prowadzenia. Uważam, że nie wżne czy kwota kwalifikuje się na przestepstwo czy wykrocznie. OSZUSTOM nie należy darować. Idź i zgłoś to.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Tomasz159 ; 05-02-2012 o 16:02

dbh
    dbh jest nieaktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001
    Czas spędzony na forum
    13 d 19 h 3 m

Domyślnie

adres gosc mogl zmyslic przy podawaniu go Tobie, ale skoro przelew poszedl na konto to w banku juz fikcyjnego adresu nie podal przy zakladaniu konta wiec chyba wystarczy isc na policje i to zglosic.
    ewentualnie sprawdz jaki to byl bank i popytaj wsrod znajomych czy nie maja kogos w placowce tego banku bo chyba moga u siebie w 'systemie' sprawdzic dane delikwenta po numerze konta.
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS
    Czas spędzony na forum
    18 d 8 h 51 m

Domyślnie

kiedys z kumplem gralismy w gre online i on na allegro wystawil zloto itd i kupil jakis gosc X
    i napisalem do niego maila czy nie chce kupic jeszcze zlota zgodzil sie
    nie chcialem mu podawac swoich danych wiec dalem nr konta imie i miasto
    i przelew doszedl wiec wydaje mi sie ze na zmyslone dane tez by doszedl
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar drift-r
    Mieszka w
    STMI/Łódź/Szczecin (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001
    Czas spędzony na forum
    57 d 5 h 45 m

Domyślnie

Z tego co pamiętam kiedyś był tak że identyfikowany był tylko numer konta. Później gdzieś czytałem że identyfikacji podlega też pole nazwiska/nazwy odbiorcy ale to niekoniecznie musi być równie prawda.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar veet
    Mieszka w
    PO/SCZ/SZ
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS/Daewoo nexia 2.0 TURBO/CRX si
    Czas spędzony na forum
    4 d 5 h 32 m

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    identyfikacji podlega też pole nazwiska/nazwy odbiorcy ale to niekoniecznie musi być równie prawda.
    Nie w każdym banku.
    W banku np: nordea wystarczy imię, nazwisko i numer konta + obowiązkowo tytuł przelewy a w ING zaś wszystki dane są wymagane.

Nie rozumię jak można dać się naciągnąć. Niedawno mój kolega (hondziarz) zamówił kolektor ssący do integry za dość poważną sumkę tak jak kolega rozpoczynający wątek.
    Zadzwonił do niego gość z forum i ten naiwny przelał gotówkę.

dziś mija już 3 miesiące...

i nic. Ani kolektora, ani pieniędy.

Według prawa Polskiego jest to wyłudzenie - Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
    § 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
    § 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
    § 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Więc jest to ścigane z urzędu - wystarczy złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa.

Ja sam sprzedaje części od dawien dawna... gdy sprzedaje częsci pierwszy raz jakiejś osobie albo wysyłam za pobraniem albo załatwiam sprawę przez allegro...

Zawsze jest wyjście z każdej sytuacji
    Szukasz części??? 883004068 Tania wysyłka 24h - zapraszam również do zamieszczania darmowych ogłoszeń

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    wlkp
    Auto
    145 td
    Czas spędzony na forum
    1 d 21 h 27 m

Domyślnie uwaga oszust

11114020040000310270274320

wklejcie ten numer konta w google,,, to od rowerów po wędkarstwo forum hondy bmw opla itp,,, cwaniaczek wyjebał już ludzi w h....u.......j ,,,

Krzysztof Kozioł Poturzyńska 6/14 40-362 Przemyśl

11114020040000310270274320. Krzysztof Kozioł Poturzyńska 6/14 40-362 Szczecin

Witaj mam taką podstawkę z mojej zafirki która uległa wypadkowi ale ta część jest w idelanym stanie oddam co to za 20zł symboliczna flaszka 10zł za podstawkę i 10 na wysyłkę
    nie mam zdjęć bo mam t ow garażu na działce
    podam ci dane to wpłać na konto i wyślij mi twoje dane do wysyłki to podjade jutro i podeślę
    Krzysztof Kozioł Poturzyńska 6/14 40-362 Przemyśl
    pozdrawiam czekam na odp

---------- Post added at 08:51 ---------- Previous post was at 08:49 ----------

proponował bym aby ten koleś dostał i tu bana na forum,,, po co ma ludzi oszukiwać ??

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Serock
    Auto
    156 1,9 JTD 105 kM
    Czas spędzony na forum
    23 h 37 m

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Z tego co pamiętam kiedyś był tak że identyfikowany był tylko numer konta. Później gdzieś czytałem że identyfikacji podlega też pole nazwiska/nazwy odbiorcy ale to niekoniecznie musi być równie prawda.
    Bank ma obowiązek weryfikować dane. Sąd Najwyższy przesądził, że bank ma obowiązek sprawdzania numeru konta beneficjenta przelewu zgodnie z art. 354 § 1 i art. 355 kodeksu cywilnego. Więcej szczegółów tu: http://www.kontoteka.pl/pomyliles-nu...laci-bank.html

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)