Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Sprawy organizacyjne - Rozmowy odnośnie klubu, forum oraz strony Alfaholicy.org - nowości, problemy, sugestie.
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Pedro
    Mieszka w
    Włocławek, Poland
    Auto
    Alfa 156 2,0 JTS Blue Cosmo 152000 km
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    3 d 1 h 38 m

Domyślnie

Acta Sracta-Smolensk Kutwa

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Rowerzysta Avatar Boro.m
    Mieszka w
    Oława, Poland
    Auto
    156 1,9 JTD 115 KM SW 2002, Grigio Sterling
    Czas spędzony na forum
    6 d 8 h 42 m

Domyślnie

Jakoś trudno mi jest w to wszystko uwierzyć, znaczy gdzie my ( ludzie zmierzamy ). Orwelowska rzeczywistość - jest juz tuz tuż i to nie jest sci - fi. Van helsing w swoich książkach opisuje "nowy ład świata" i czytajac to nie do końca chce się w to wierzyć. Niestety rzeczywistość jest inna... Przeraża mnie to i tak sie zastanawiam co będzie za lat 50, korporacje będą rządziły światem. Jezeli nie będziesz z nimi to nie będziesz obywatelem, nie będziesz miał praw.

Dotykacie tutaj również polityków - z racji ich zawodu zawsze będa po tej stronie, która przyniesie im wymierne korzyści bez względu czy są po lewej, prawej czy też w środku swoich poglądów.

Kolejna sprawa jaka mnie oburza w sprawie acta - > co z artystami, jak malarze. Oni sprzedają swoja pracę i koniec. Nikt im tantiemów nie wypłaca od tego, ze jego obraz wisi w muzeum, galerii. Nasuwa mi sie pytanie z filmu "Folling down" - "whats wrong with this picture"
    Rozumiem obawy administratorów ale może znajdziemy jakieś rozwiazanie aby to forum dalej istniało - jak coś oczywiście
    Marzenie - > Quattroporte, ale powolutku .....

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Tuti
    Mieszka w
    SZA/KSU itp :P
    Auto
    Prawie S600 :D Kiedyś 145
    Czas spędzony na forum
    32 d 20 h 14 m

Domyślnie

To zostało napisane po to, żeby ludzie byli świadomi zagrożeń idących z ACTA, a nie myśleli acta-sracta, drugi smoleńsk Pisiorów. Każdy z nas jest internautą, każdy z nas przyczynia się do tworzenia internetu przez np. pisanie postów. Każdy z nas może czuć się zagrożony. Nie panikować, że forum zostanie wyłączone, tylko bądźcie świadomi zagrożeń.

Na temat ZAiKS-ów ja mam swoje zdanie od bardzo dawna. Tutaj bardzo czytelnie i przejrzyście wszystko jest opisane: http://lazacylazarz.nowyekran.pl/pos...my-internautom

Boro.m, nie bój się o Orwella, bo mamy młodzież, przed którą część poprzedniego pokolenia może padać na kolana. Dzisiaj możliwe, że 20 tysięcy osób będzie protestowało pod stadionem narodowym. Myślałem, że protesty skończą się po jednym dniu, ale się myliłem. One będą trwały aż rząd się wycofa Za 50 lat to ZAiKS-y przestaną istnieć, masz to jak w banku.

Użytkownik Romeo Avatar BURATINO
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW TI Q4
    Czas spędzony na forum
    20 d 11 h 8 m

Domyślnie

ACTA...acta.Jednakze obiektywnie rzecz biorac naprawde nalezy sie martwic caloksztaltem zaistnialej sytuacji.USAmany od 11.september kombinuja z karzdej mozliwej strony-jak moze nie opanowac Swiat ale jak przynajmniej go kontrolowac.Poczytajcie sobie natemat konstrukcji nowego SUPERSZPIEGA...ktorego zamowila FBI,a ktory ma monitorowac caly globus.Wystarczy uzyc nie taki zwrot jak trzeba i juz w oczach FBI,mozna byc uwazanym za potencjalnego terroryste.
    Superciasteczka = superszpiedzy? Firmy będą cię śledzić z łatwością

tigi, mib
    18.08.2011 , aktualizacja: 18.08.2011 19:10
    A A A Drukuj
    Nowe narzędzia śledzące aktywność internautów są bardzo trudne do wykrycia - ostrzegają naukowcy z Uniwersytetu Stanforda oraz kalifornijskiego Berkeley. A używają ich tak popularne witryny jak należący do Microsoftu MSN.com czy Hulu.com - pisze "The Wall Street Journal"

---------- Post added at 09:51 ---------- Previous post was at 09:49 ----------

Nadto zapis w ACTA dotyczacy -domniemania niewinnosci.Gdzies mi sie przewinelo ze teraz ma byc na odwyrtke-domniemanie winy
    Co to sugeruje-Winien nie winien,siedziec powinien....

---------- Post added at 10:02 ---------- Previous post was at 09:51 ----------

Superszpieg ma reagowac na uzywane w tekstach slowa.Wystarczy ze uzyjesz...przykladowo slowo-BANDA,komputer to wylapuje i zaczynaja weszyc.I nieistotne jest ze uzyles tego slowa w meilu opisujac bande dzieciakow ktora pod blokiem obrzucala Twoja Alfe sniezynkami.Mozesz byc potencjalnym terrorysta,a wytlumaczenie sie z uzytego zwrotu moze zajac troche czasu w amerykanskim Guantanamo,badz ukrytym polskim

---------- Post added at 10:07 ---------- Previous post was at 10:02 ----------

http://www.chip.pl/news/wydarzenia/p...oka-i-twittera

Użytkownik Rowerzysta Avatar Boro.m
    Mieszka w
    Oława, Poland
    Auto
    156 1,9 JTD 115 KM SW 2002, Grigio Sterling
    Czas spędzony na forum
    6 d 8 h 42 m

Domyślnie

Właśnie nie do końca chodzi o samą ACTA tylko o całokształt. Z całym szacunkiem dla młodzieży, która będzie walczyć i starać się ale niestety to politycy i grupy biznesowe stanowią i tego się obawiam.
    Cała ta sytuacja jest podobna do tzw. Ustawy Kevina - o ile sie nie mylę, wprowadzonej w latach 90 w USA a dotyczącej kontroli żywności. Musiało umrzeć kilkanaście osób w tym dziecie aby przeforsować przepisy, które w jakiś sposób narzucają korporacjom przepisy bezpieczeństwa. Tutaj sytuacja staje się odrobinę podobna, może jak więzienia zostaną przepełnione a prawdziwi przestępcy będą biegać po ulicach ktoś się otrząśnie, ale i to nie jest takie oczywiste.

Wieże w działania wszystkich, którzy starają się aby nie dopuścić do patologii i sam jak tylko mogę dołączam się do tego protestu.
    Marzenie - > Quattroporte, ale powolutku .....

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx
    Czas spędzony na forum
    34 d 15 h 57 m

Domyślnie

ACTA, akt drugi. Rząd szykuje nam coś nowego:

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)