A w którym miejscu Alfaholicy.org narusza prawa intelektualne?
Nie zgadzam się z tym, że jest możliwość zamknięcia forum! chyba im sie z d***ie poprzewracało! Drukujmy te sprzeciwy, kwestionariusze i podpisujmy! Bo zaczyna mnie to przerażać! Jak chcą pozamykać kwejki, facebooki, nk, itd - dobra, przeżyjemy! ale niech zostawią własności prywatne, a jako członek klubu i miłośnik marki uważam się za pełnoprawnego użytkownika forum! Czy kogoś jeszcze tak to ruszyło? Pozdrawiam
" Nie jeździj szybciej niż lata Twój anioł stróż... "
A w którym miejscu Alfaholicy.org narusza prawa intelektualne?
AR 146 Ti, 97r. Zapraszam do oglądania i oceniania http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...146_domin.html !!
Alfa Romeo stworzone z tego samego co sny...
A skąd mamy wiedzieć co wysyłacie sobie na PW? Czy nie wysyłacie sobie np. cracków do oprogramowania diagnozującego ECU Alfy?
Skąd mam wiedzieć czy Wasze avatary nie naruszają prawa autorskiego? Skąd mam wiedzieć czy autor zdjęcia, które wklejacie w temacie humor wyraził zgodę na jego rozprzestrzenianie?
Skąd mam wiedzieć czego dotyczy dokładnie ACTA skoro może dotyczyć wszystkiego. Przeczytajcie sobie to. Przeczytajcie opinie niezależnych prawników, którzy zajmują się prawem w internecie. Wszyscy oni chcą się dobrać do rządu, wszyscy oni nie są prawnikami tylko licealistami, którzy nie wiedzą o czym mówią.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 26-01-2012 o 13:56
Każdy kibic... sory, każdy KIBOL to bandyta - ZAMKNĄĆ stadiony
Każdy internauta... sory, każdy LICEALISTA to idiota - ZAMKNĄĆ internet
Kto steruje wszystkimi grupami?
Tuti, nie rozumiem...? to co, jesteś za tym, żeby wszystkie te zmiany weszły w życie? a tak propo tych avatarów, to Twój chyba też nie jest własnoręcznie zrobiony? jak już poruszyłeś ten temat... a zresztą... po co ja się udzielam:/
" Nie jeździj szybciej niż lata Twój anioł stróż... "
To nie chodzi kto jest za tym a kto przeciwko. Jeśli przepisy wejdą w życie i pojawi się do tego jakaś absurdalna ich interpretacja to nic nie będzie dozwolone i wtedy takie forum nie będzie miało sensu bo administratorzy musieli by kontrolować to co użytkownicy robią. Co sobie przesyłają itp a na to nikt czasu miał nie będzie.
Nie jestem. To ja mam obowiązek przeglądać Twoje prywatne wiadomości. Zwyczajnie nie chce mi się tego robić, czyli łamię prawo. Odpisywałem na wiadomość neubeu, a nie na Twoją
Dobrze zauważyłeś. Za taki avatar producent damskiej bieliźny o nazwie Victoria's Secret, który zarabia miliony może zapukać do mych drzwi i powiedzieć "tu jest faktura za zdjęcie, Washington Post kupił je za 20 tys. dolarów, tyle nam pan ukradł". I to akurat jest określone precyzyjnie w ACTA.
Przyznam się że przyglądam się temu wszystkiemu lekko z boku i lekko z przymrużeniem oka bo nie chce mi się wierzyć żeby miało dojść od AŻ takich absurdówNie chce mi się wierzyć żeby ludzie którzy to prawo pisali bądź ze strony polskiej sie pod tym podpisali byli aż takimi laikami lub, jeśli podpisali się pod tym z pełną świadomością tego pod czym się podpisują, wręcz idiotami żeby wyrazić zgodę na dokument który do takich absurdów może prowadzić. Bo jeśli dojdzie to na prawdę ludzie wyjdą na ulicę i co wtedy? Rewolta? Obalimy rząd?
Kto wie... Cejrowski w swoim felietonie proponuje takie rozwiązanieMoże to i nie głupie..
http://wolnapolska.pl/index.php/Opin...nu-id-245.html
Zgodnie z prawem możemy wystąpić do rządu o przeprowadzenie referendum w tej sprawie. Więcej możliwości zgodnych z prawem już nie mamy.
Wierzyłbym, że to niczego nie zmieni jeśli decydowałby o tym niezawisły sąd. ACTA sprawia, że bez sądu np. Universal Music przyśle Ci fakturę i to wtedy Ty musisz podać go do sądu. A wierzyć, że ktoś obcy postawi moralność ponad swój zysk to jak wierzyć w to, że dostaniemy od Wałęsy nasze 100 milionów.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki