ja przedwczoraj 'snajperowałem' i po pól godziny miałem dobry wynik, niewiem czy się zapisał bo forum padło ;x
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.

Odnośnie chopper.
No, koledzy zaczęli stosować jakieś speedhacki - więc też właśnie zastosowałem, walnąłem kolejny rekord i odechciało mi się grać.
A że kombinują, to poznałem po zadziwiająco stałym stosunku przelecianego dystansu do czasu.
Wiadomo, czasem się robi kilka podejść, zanim wyjdzie to udane - jasne. Wtedy czas jest _różny_.
Ale do licha, jeśli kilka ostatnich lotów ma STAŁY stosunek (pozostający w tej samej wielokrotności do rzeczywistego) dystansu do czasu, to sugeruje, że ktoś leciał na tyle wolno, by mieć od razu pierwszy przelot czysty, rekordowy, tyle, że w zwolnionym tempie. A żadnych rekordów _pośrednich_ dziwne, nie?
Owszem - moje najwyższe czasy też się słabo bronią - ale np. 2,041 w 2:13 czy 1,952 w 1:44 wskazują, że stać mnie na wysokie wyniki BEZ kantów ;p
W granicach 5k-10k jestem pewnie w ciągu paru dni powtórzyć czysty przelot (z przeładowaniem po każdym crashu, żeby czasu nie dodawać), wyniki powyżej 2k wymagają jednak nieco szczęścia (i to skumulowanego).
Zaproponowałem weryfikację poprzez obserwowane przez skype (współdzielony ekran) przeloty demonstracyjne (no chyba zrobienie w ciągu 10 prób co najmniej dwóch wyników na poziomie 25% własnego rekordu nie jest wyśrubowanym wymaganiem?) - i... nic - sam zaś gotów jestem weryfikacji się poddać
Maksymalny (13,560) zrobiłem na speedhacku a i tak szybciej niż konkurenci i gdyby nie to, że po prawie pół godziny jednego przelotu zwyczajnie się znudziłem, to bym sprawdził, czy licznik ma więcej niż 16 bitów (65536) - ok, żartuję, zdekodowałem sobie swf, mam źródło i mimo zabezpieczeń jestem w stanie wygenerować POST-em dowolny dystans w dowolnym czasie z prawidłowymi sumami kontrolnymi (z otrzymanych od serwera "kluczy") z użyciem lokalnego tunelu lub bez ;p
Tylko po co, skoro to JUŻ jest bez sensu :/
sorry, że z takim żalem, ale przez dzień-dwa to była fajna, _uczciwa_ rywalizacja - potem ambicja skłoniła kogoś do nieczystej gry - przykro
PS. ja naprawdę mogę nabić MILION PIŃSET w "absolutnie wiarygodnym" czasie - ktoś się chce o skrzynie alkoholu założyć? ;D
Ostatnio edytowane przez Vax ; 09-02-2012 o 21:03

Faktycznie, niektórzy porządnie kantują....

Kto dokładnie? Pietii rekord już skasowałem![]()

Samo nic się nie robi...
"Na cudze błędy patrzymy jak na cudze żony. Mamy z nich dużo więcej radości niż ze swoich własnych." - Charles Chaplin

Nie, nie Pietia, jemu chyba bug rekord nabił, a ci co nie wytrzymali presji i uciekli się do speedhacków to już sami wiedzą
Gra powinna podawać tylko czas rekordowego przelotu, a nie sumaryczny - wówczas serwer sam by odrzucał wynik dla którego stosunek przelecianego dystansu do czasu odbiega od typowego.
Niestety, udowodnić "ponad wszelką wątpliwość" nic nie można, są tylko "mocne poszlaki", gdy np. "suma wszystkich prób" dziwnym trafem jest _zawsze_ np. 4 razy dłuższa niż najlepszy przelot. Na 99,99% jest to wówczas jeden przelot z czterokrotnie zwolnionym tempem(akurat tempo 25% to przykład).
Ja tam mogę zrobić przelot obserwowany i na 100 prób z 90 będzie powyżej 700, 30 powyżej 1000, 10 powyżej 2000 i kilka w granicach 4-6k. W czasie rzeczywistym. Gdyby się oczywiście ktoś chciał o coś założyć - bo serce do gry jakoś straciłem![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki