Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Styling - Body Kit - Tuning optyczny
    Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    8 h 41 m

Domyślnie [156]spryskiwacze reflektorów

witam!!!

czytając ostatnio posty na temat oświetlenia samochodu,przyszedł mi do głowy taki oto pomysł...

chciałbym zamontować w swojej alfinie spryskiwacze reflektorów. :>>
    znalazłem nawet kilka ciekawych opcji na allegro,ale niestety nic oryginalnego do alfy. ;//

większość to podzespoły vw,audi,skoda... :cry:

montaż spryskiwaczy na zderzaku (tak jak fabrycznie) nie jest problemem. :wink:

ale montaż wysuwanych w alfie przed liftem to już wyższa szkoła jazdy,i właśnie coś takiego mnie interesuje

czy ktoś z was ma lub montował w swoim samochodzie (czyt.zderzaku) taki system czyszczenia reflektorów??? :wink:

pozdrawiam!!!

andrzej

moja druga ulubienica...

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Czas spędzony na forum
    8 h 41 m

Domyślnie

witam!!!

dziwne...

napewno sporo klubowiczów ma w swoich autach xenony (montowane nie fabrycznie),soczewki,hidy...

czyżby tylko mi zależy na tym żeby coś zrobić,aby nie trzeba było ciągle latać ze szmatą i czyścić reflektory :?: :?: :?:

pozdrawiam!

moja druga ulubienica...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    okolice Gorzowa
    Czas spędzony na forum
    3 d 21 h 15 m

Domyślnie

Jak beda cisnieniowe to tak, jak nie to bedzie efekt taki jak w czasie deszczu
    159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andro34
    czyżby tylko mi zależy na tym żeby coś zrobić,aby nie trzeba było ciągle latać ze szmatą i czyścić reflektory :?: :?: :?:
    !
    eee, to chyba kwestia tego, ze taki montaz to wyzsza pierdolencja... nie tak hop-siup. Klime tez ponoc daje sie dokladac, a jakos nie znam nikogo, kto by wykonal sobie to na jakimkolwiek aucie..... Czemy nikt nie zamienia TS-a na JTD? Tez sie chyba da.... ale to grubsza robotka.

Montowanie spryskiwaczy zaczalbym od zebrania wiedzy - co MUSZE wymienic. Pewnie jest inny zbiornik, cos w elektryce grzebiesz potem... takze to grubsza sprawa i stad moze nikt nic nie wie.

PS. Tez bym chcial to miec
    albo wycieraczki. Mialem kiedys - i to genialna rzecz.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sylwiniusz
    Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Auto
    1.8 TS 156 98r
    Czas spędzony na forum
    11 m

Domyślnie

jak to sie mowi chciec a miec....to jest co innego ale naprawde pomysl fajny ale popieram czuje ze zbyt wielu dlubania i dlatego pewno nik sie nie zabieral za to
    Meravigliosa Creatura-ar156

Użytkownik Romeo Avatar mrutyś
    Mieszka w
    Gorlice, ʍoʞɐɹʞ
    Auto
    motung 3/4l i silnik V6 do nowego projektu
    Czas spędzony na forum
    4 d 9 h 5 m

Domyślnie

do spryskiwaczy przede wszystkim większy zbiornik na płyn, druga sprawa to o czym piszesz to super sprawa ale trzeba by było zobaczyć jak to jest rozwiązane w samochodzie który ma coś takiego, może da się na allegro kupić cały zestaw takich spryskiwaczy wysuwanych i jakoś zapodać do AR.
    Ale tak jak pisał kolega wyżej z pewnością wielu by to chciało mieć ale mało kto ma tyle czasu i zdrowia aby poświęcić go na taką przeróbkę, bo o ile założenie spryskiwaczy od modelu GTA lub tych które miały takie spryskiwacze nie jest problemem ale założenie mechanizmu wysuwającego spryskiwacze to już wyższa szkoła jazdy.
    Kobiety są jak motocykle, chwila nieuwagi i lądujesz w rowie...
    Tako rzecze mrutyna.

Fotografia Ślubna

Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Czas spędzony na forum
    8 h 41 m

Domyślnie

witam wszystkich!!!

dzięki za odzew i poparcie.

orientowałem się w tym temacie i mam już pewną koncepcję... :mrgreen:

przedewszystkim nie interesują mnie jakieś półśrodki i chińskie "psiukawki" z allegro,tylko konkretna instalacja markowych podzespołów gwarantująca bezproblemowe i efektywne działanie. :wink:

tak jak już pisałem montaż spryskiwaczy na zderzaku jest naprawdę bardzo prosty,widziałem takie na allegro przeznaczone do skody oktavii RS.wyglądem przypominają te z alfy ;//

http://moto.allegro.pl/item538264188...h_aut_now.html

do tego specjalna wysokociśnieniowa pompka,przewód i zbiornik na płyn. :>>

mogę się mylić to mnie poprawcie,ale wydaje mi się że alfa z fabrycznym systemem mycia ma drugi zbiornik na płyn,pod błotnikiem przy akumulatorze. :|?:

ja chcę zamontować dodatkowy zbiornik właśnie tam,ponieważ ten co jest będzie już niewystarczający.(taka pompka ma wydajność ok 10l. na minutę)

jeśli chodzi o montaż wysuwanych spryskiwaczy,to w zderzaku pod reflektorami jest wystarczająca ilość miejsca i spokojnie tam je zmieszczę.:wink:
    problemem będzie odpowiednie i pewne ich zamocowanie w zderzaku,ale mam dostęp do odpowiednich narzędzi więc będzie ok.

oto linki do tych wysuwanych:
    http://moto.allegro.pl/item539036162...torow_kpl.html
    http://moto.allegro.pl/item537726889...uper_cena.html
    http://moto.allegro.pl/item538694511...acze_oryg.html

jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu wszystko już będzie działać. DD

oczywiście wrzucę fotki z przebiegu całej operacji.

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Tfaruk
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 1.9 JTD 2000r. Distinctive
    Czas spędzony na forum
    11 m

Domyślnie

Jaki jest koszt reszty podzespołów??
    www.pga.net.pl Profesjonalne Systemy Alarmowe, Pogotowie Komputerowe, Grafika Komputerowa - zapraszam!

Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Czas spędzony na forum
    8 h 41 m

Domyślnie

Cytat Napisał Tfaruk
    Jaki jest koszt reszty podzespołów??
    napewno nie są to jakieś duże koszta. :wink:

a)zbiornik trzeba będzie dopasować z innego samochodu (autoszroty się kłaniają)myślę że maksymalny koszt to 50zł.
    b)przewody to w każdym sklepie motoryzacyjnym około 30zł
    c)do tego jakiś przełącznik chwilowy,przekaźnik,przewody około 40zł
    d)montaż-a to to już moja działka DD

tak to wygląda według mnie.

jeśli wziąć pod uwagę wariant prostszy a zarazem tańszy (spryski na zderzaku) to koszt wszystkich podzespołów wachałby się w okolicach 200zł+ montaż.

ja mam o tyle zadanie utrudnione że przebywam w Holandii a tu jest wszystko dużo droższe,ale za to wybór jest większy jeśli chodzi o autoszroty. :>>

jutro jadę na poszukiwania. :wink: :mrgreen:

pozdrawiam!

moja druga ulubienica...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar piter_alfa
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    AR 156 2.0 16V TS AR 147 2.0 16V TS selespeed
    Czas spędzony na forum
    2 d 21 h 32 m

Domyślnie

Jeżeli chodzi o zbiornik to jest jeden ale za to duży. 5 L. bez problemu mi się mieści. Są dwie pompki a przewody do spryskiwaczy świateł są tak grube jak mój palec. A co najgorsze w taką pogodę jak jest teraz to mam większy przepał płynu do spryskiwaczy niż benzyny z baku :-)

Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

spryskiwacze reflektorów golf iv

alfa romeo 156 spryskiwacz reflektorów instalacja

spryskiwacze reflektorów passat b6

przekaźnik spryskiwacza reflektora passat b6

jak właczyc spryskiwacze leflektorów b6

jak podłączyć spryskiwacze xenonów audi a4 b6nie wysuwają sie spryskiwacze lamp ksenonowych w audi a4b5jak włączyć spryskiwanie reflektorów w passacie B6jak wlaczyc spryskiwacze reflektorow golf vispryskiwacze lamp pasat b5jak uruchomić spryskiwacze na światła w golfie 4 98spryskiwacz reflektora passat b6krakow montaz xenonow w a4 b6jak wlaczyc spryskiwacze reflektorow audia4jak włączyć spryskiwacz lamp w passaciepassat b5 spryskiwacze reflektorówjak włączyć spryskiwacze lamp golf 4alfa romeo 156 spryskiwacz reflektorówspryskiwacze reflektorów audi a4 b6 nie wysówa siejak wyglada przycisk od spryskiwaczy lamp a4 b6jak włączyć spryskiwacze reflektorów vw golf 4Passat B5 spryskiwaczejak wlączyć spryskiwacz reflektrów vw golf4jak włączyć spryskiwacze w audi a4 b6zasady dzialania spryskiwaczy reflektorow w audi a4jak wlaczyc spryskiwacze na lampy audi a4 b6silniczek spryskiwaczy Audi A4 B5 do swiateł ksenonowychspryskiwacze reflektorów alfa romeo 156zasada działania spryskiwaczy reflektorów audi A4

Zakładki

Uprawnienia