Witam,
Mam taki problem - mianowicie zabrałem się za słupek z dodatkowymi wskaźnikami. Docelowo amperomierz, doładowanie turbiny i temperatura oleju. Słupek juz po wielkich trudach dopasowany. Amperomierz siedzi w słupku i działa i teraz problemy.
1. Gdzie najlepiej podpiąc trójnik od doładowania
2. Gdzie dac czujnik od temperatury oleju
3. Najwięksdzy problem - którędy to puścic z komory silnika do kabiny. Myślałem patrzyłem i coraz większa nerwica mnie ogrania....
Prosze o pomoc i z góry dzięki za odpowiedzi. Bardzo mile widziane zdjęcia.
P.S - jak juz do końca to zrobie to porobie fotki i pokaże jak to wygląda. (na razie wrzucam pierwszy woltomierz, zdjęcia z telefonu i na szybko ale później to poprawie)
Ostatnio edytowane przez pollo89 ; 31-07-2009 o 12:44
ja będe najprawdopodobniej wpinał się w rurę łączącą kolektor ssący i IC. a może ktoś ma jakiś pomysł?? z tego co zaobserwowałem to TURBO jest sterowane podciśnieniami :/
No tak też można z tego co czytałem, tyle że trzeba coś dorabiac a w zestawie jest gotowy trójnik który można gdzieś wpiąć - tylko pytanie gdzie.
Drugą sprawą której nie moge przejść jest właśnie to którędy puścic to z komory silnika do wnętrza (okolice lewego słupka) ?? Pomoże ktoś ?
ten trójnik nic nie da.
potrzeba ok 20cm kwasówki fi60 i śruby. srube wkrecasz w kwasówke, obspawujesz wiercisz w niej otwór, nakładasz wężyk i wsio![]()
Odkopuje kotleta i pytam się czy operacja montażu wskaźników się powiodła ? Jak tak to może niech kolega zapoda długi i czytelny poradnik, a napewno wielu będzie mu wdzięcznych
Pozdro.
kolego sciągasz ramiona od wycieraczek odkręcasz pare śrubek i delikatnie podnosisz podszybie od strony kierowcy tam zobaczysz taki gumowy czpień przecinasz go i juz jestes w środku w aucie wyjdziesz z kablami przy lewej stronie bezpieczników ja tak przeciągałem ostatnio kable do zasinalia wzmacniacza.
A co z temperaturą oleju jest gdzie zainstalować czujnik czy trzeba kupować podkładkę pod filtr ?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki