Witam
Koledzy poleccie jakiś konkretny zestaw HIDów o barwie 6000K do 156. Lampy będą soczewkowe. Przeglądam te zestawy na allegro i nie wiem co wybrać. Tymbardziej że jedne kosztują 150zł a inne 600zł. Chciałbym jakiś porządny zestawik za przyzwoite pieniądze. To będą moje piewsze HIDy i nie mam doświadczenia w tym temacie więc pytam kolegów w jaki zestaw warto zainwestować.
http://www.forum.alfaholicy.org/styling_body_kit/3115-hid_alfa_czyli_xenon_na_kazda_kieszen.html
Interesujący Ciebie temat jest poniżej![]()
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

Czytałem ten temat ale tam nic nikt nie poleca. Jest mowa o soczewkach i jak to zrobić ale żadna konkretna firma która sprzedaje pożądne HIDy nie jest wskazana. Interesuje mnie głównie opinia osób które HIDy montowali w swoich Alfach.
Nie ma "porządnej firmy" produkujacej HID-y
Wszystko pochodzi z Chin i wszystko jedno co wybierzesz- jakość będzie podobna.
pamietajcie panowie o przepisach dot. ksenonow! bo sie ciut pozmienialo... zaden klosz nie jest przystosowany do zarnika hid wiec dowody bedziecie odbierac w komisariatach.

Lepiej wybrać jakieś palniki oryginały D2S i do tego przetwornica AL i by Ci elektryk porobił wejsca do niej na + i - i napewno bedzie lepiej niż jakieś hidy.

Dajcie spokój z tymi 'xenonami dla ubogich', chcesz dobry xenon? na allegro kupisz lampy po ok 600zł od sztuki. Przynajmniej zęby będziesz miał całe, bo nikt za kim będziesz jechał nie da po hamulcach i Cię w aucie 'nie odwiedźi'
Jeden taki kaban jadący za Mną dzięki Mnie miał po dowodzie
czekam na więcej patroli na drodze to wyhamuję więcej takich![]()
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 26-10-2009 o 17:36
Ja swojej Alfie 156 zafundowałem hidy już po 2 dniech od zakupu
Kupiłem na allegro zestaw Mini HID 43k
Wysłałem lampy do przeróbki na soczewki - też z allegro (www.regeneracja-hc.pl)
Całkowity koszt to 790 zł z wysyłkami (530 przeróbka lamp z wysyłką + 260 zestaw mini hid) Przetwornice zamontowałem pod lampami
Lampy przerobione profesjonalnie - bynajmniej nie metodami garażowymi
Ogniskowa jest idealna i nic nie oślepia
Skuteczność lamp nieporównywalna
Co do oryginalnych lamp xenonowych, to nie znalazłem tańszej niż 800 zł za sztukę (oczywiście żarniki trzeba dokupić osobno) Dodatkowo dochodzi koszt zakupu czujników samopoziomujących i oczywiście wiązki do tego no i na dodatek trzeba umieć to podłączyć
Ja ze swoich jestem jak najbardziej zadowolony i polecam takie rozwiązanie.
Co do kwestii prawnej to oczywiście przeróbka taka jest nie zgodna z przepisami - nie mam jeszcze spryskiwaczy a układu samopoziomującego nikt nie jest mi w stanie sprawdzić. Moje przerobione lampy można regulować w standardowy sposób - pokrętłem na desce rozdzielczej![]()
a kolor świecenia powyżej 10tys k nie był by lepszym rozwiązaniem ?? umnie po mieście jeździ celica z xenonami widac ze tez raczej hidy i obstawiam ze ma 12tys k
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki