Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Styling - Body Kit - Tuning optyczny
    JFC
    JFC jest nieaktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar JFC
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    156 2,0 TS '98 grigio africa, eibach pro-kit/ Laguna Ph1 1,8 RT
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    16 d 18 h 59 m

Domyślnie Biscione na atrapie zderzaka

Pytałem w innym temacie przy okazji wycinania w aluminium, ale jak widzę jakoś umknęło i żeby nie szukać wklejam moje pytanie:

Ciągle się gryzę z pomysłem, żeby wzorem Ferrari, które ma cavallino rampante na atrapie zderzaka umieścić biscione wycięte właśnie z czegoś typu aluminium i umieszczenie na środku atrapy (mowa o wersji 156 przed FL). To co mnie gryzie, to pytanie, czy to nie obciach (robienie czegoś z czegoś czym nie jest). Drugi problem to korona i ten "ktoś" wystający z paszczy biscione, bo po wycięciu chcąc zachować wierne odwzorowanie trzeba by nakleić na jakieś czarne tło (plastikowa płytka na przykład) i dopiero wtedy przymocować. Co sądzicie, "wiocha"?

Na szybko mały fotomontaż.

"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers."
    -Colin McRae

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 3 h 36 m

Domyślnie

Ze srebrnym lakierem taki zestaw prezentuje się ładnie. Ciekawe jak na żywo. Natomiast w przypadku czarnego lakieru chyba zbytnio rzucałoby się to w oczy.
    W dziale bazar ktoś nie tak dawno oferował breloczki do kluczy wycinane właśnie ze stali nierdzewnej. Zakupiłem taki i fajnie to wygląda. Rozmawiałem też później z tym człowiekiem na temat wycinania innych wzorów jak chociażby logo firmy i powiedział, że nia ma problemu. Przeszukaj dział bazar i znajdziesz namiar, to dowiesz się czegoś więcej.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Redaktor Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    to nie lekarstwo psychoterapeutyczne, przynajmniej wg mnie
    Czas spędzony na forum
    18 d 19 h 30 m

Domyślnie

Ciekawy koncept, byle by wykonany porządnie i z porządnego materiału. A nie po kosztach z bloku technicznego i kredki koloryzującej.
    Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/

Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Czas spędzony na forum
    21 d 3 h 36 m

Domyślnie

Znalazłem to ogłoszenie w dziale bazar.
    Jak wspomniałem, rozmawiałem z gościem i jest możliwość wycięcia różnych wzorów ze stali nierdzewnej czyli inox, kajner (jak zwał tak zwał).
    Breloczek zakupiłem u niego i robi bardzo dobre wrażenie, dobrze wykonany, wypolerowany.
    Projekt JFC nawet przypadł mi do gustu, ciekawe jak na czarnym lakierze by to wyglądało
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia