No trzeba zachować umiar w zmniejszaniu prześwitu.. Mojego pierwszego Fiata Coupe zrobiłem na 6cm prześwitu z przodu.. i była to totalna przesada.. zderzakiem przycierałem na większych falach w drodze.. o dziwo nawet nie udało mi się go przez jeden sezon rozwalić.. My robimy dodatkowe zbrojenia dolnych części zderzka i nie łatwo je uszkodzić.. ale na naszych drogach nie ma gwarancji, że gdzieś nie wpadnie się w jakąś mega dziurę.. i wówczas czy ABS czy poliester nie mają najmniejszych szans.. Ogólnie do Alfy zderzaki mamy niewiele obniżające.. np. GTA jest od przodu prawie jak oryginał, tylko obniża się w stronę kół.
---------- Post dodany o godzinie 22:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:03 ----------
hehe.. no myślałem o tym, ale tym chyba można jedynie dwa sąsiednie zwoje ściągnąć.. co w 156-stce oznacza obniżenie może o 1cm z przodu..
Przypomniała mi się sytuacja ze zlotu FCKP w Toruniu i wyścig coupe 20VT z BMW 740 czy cos w tym stylu.. W pierwszym przejeździe BMW dostało totalnie po tyłku.. więc koledzy z klubu BMW niewiele myśląc wykombinowali, że mają za mały docisk tylnej osi.. Zapakowali więc trzech potężnych karków na tylną kanapę, że aż auto siadło.. no i oczywiście w drugim wyścigu kupeta wygrała z jeszcze większą przewagą.. Akcja rodem z bajki "Sąsiedzi"![]()

Odpowiedź z cytatem
bo betonem raczej szkoda wylewać auto żeby przysiadło

Zakładki