Ostatnio myślałem, gdzie umieścić w swojej 145 GPS - i wpadłem na pomysł, ze niezłym miejscem byłaby osłona przeciwsłoneczna. Niestety, w pełni otwarta, jest pod dużym kątem (słabo by było widać ekran), a ustawiona na prosto, zasłania mi praktycznie wszystko - stąd też pomysł, żeby zastosować jakieś szkłopodobne, przyciemniające światło, ale przezroczyste tworzywo, wrzucić w to nas stałe GPS, ewentualne kable zasilania puścić słupkiem - nie będzie widoczny z zewnątrz, więc problem kradzieży odpada. Pierwsze co mi wpadło do głowy, to plexi, grubości ok 1cm, oklejone folią do przyciemniania szyb.
Co o tym sądzicie? Może ktoś już coś takiego widział? Może macie inne ciekawe koncepty?
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia
Obawiam się, że będzie "dawać" po oczach w nocy (mimo tzw. nocnego podświetlania), a druga sprawa, to kierowanie wzroku co jakiś czas do góry będzie męczące. Najlepiej jak coś co mamy obserwować jest na wprost, lub poniżej i na boki. Najlepiej przymocuj czymś na kilka dni i powoź się tak, a wtedy podejmiesz decyzję.![]()
"Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers."-Colin McRae
To będzie strasznie niewygodne, z resztą niebezpieczneMoże skoro chcesz na stałe, to kup panel środkowy, pobaw się włóknem i tam wpasuj gps, chociaż uważam że to bez sensu, ponieważ złodziej w Polsce, jak nie będzie mógł ukraść to zniszczy. Także radzę normalne rozwiązanie z przyssawką na szybę
zawsze można wyjąć, schować, zabrać
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki