moim zdanie fajna sprawa wygląda to dobrze sam do kolejnej alfy takiego będę szukał![]()
Witam, Chciałem zrobić coś z grillem,tak aby się troszkę wyróżniał od standardu. Raz widziałem taki grill na żywo i był całkiem przyzwoity, nie psuł wyglądu.
Chętnie poczytam wasze opinie i sugestie dotyczące grilla Cadamuro, ewentualnie jakieś inne rozwiązania ?
Komentarz dodany przez: robak#21
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
Ostatnio edytowane przez robak#21 ; 14-05-2010 o 16:08
Lukas1020
moim zdanie fajna sprawa wygląda to dobrze sam do kolejnej alfy takiego będę szukał![]()
Mnie natomiast zupełnie się nie podoba (chociaż to delikatnie powiedziane). Zdecydowanie bardziej pasuje wersja z chromowanymi listwami, jak poniżej.
No, ale każdy robi to co chce i jak dyktuje mu własny gust, ja jednak nigdy swojej Alfy bym tak nie "skrzywdził". Prosiłeś o opinię, więc wyraziłem swoje zdanie.
Pozdrawiam.
- Rafał
Ostatnio edytowane przez alces1 ; 14-05-2010 o 18:33
SPRZEDAM GRILL DO 156
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post583068
Myślę, ze jest całkiem spoko, ale do Alfy "spoko" nie wystarczy, wydaje mi się że fajniejszy jest w tej wersji chromowanej![]()
mnie ciekawi jedna rzecz przecież ten też jest chromowany no i w dodatku to grill ze AR 147 to dlaczego ten jest brzydki?
Tak na zdjęciach to moja 156.
Ten grill który pokazał Lukas1020 nie jest z modelu 147. Może żebra wyglądają identycznie, ale ta obwódka niszczy cały efekt, po za tym pasuje do stylistyki 147, ale do 156 znacznie gorzej.
Pozdrawiam.
- Rafał
SPRZEDAM GRILL DO 156
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post583068
Cadamuro to porażka!
Natomiast to co pokazał kolega:
... to imitacja w/w porażki!
Ja jak widzę taką alfę i uśmiechniętego kierownika w środku - wybucham śmiechem. Ziomuś myśli, że ma fajną Bellę, ale niczym nie różni się od buraków z "poprawionych" E36, albo Calibr...
Takie moje zdanie. Jak się komuś podoba, to niech sobie montuje![]()
Osłony pod silnik AR 147/156/GT/Crosswagon/159/Brera
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...159_brera.html
Widze że taki pomysł z grillem Cadamuro nie bardzo się podoba, właśnie czekałem na szczere odpowiedzi. Co do tej srebrnej Alfy sam stwierdzam, z tym grillem wygląda nieciekawie, sam widziałem coś takiego w Czarnej i było to całkiem fajne. Jednak jak fabryka stworzyła, nie da się tego zastąpić! Dobry pomysł z tymi listewkami na standardowy grill, i pewnie nie zbyt kosztowny, a wygląda także zacnie. Ostatniego czasu z czystej ciekawości zrobiłem małą opinię ze swoimi znajomymi którzy nie mają Alfy, napewno nie są to ludzie z Calibry i Golfa itp. jedna alfa była w Cadamuro, druga w oryginale, większość osób wypowiedziała się pozytywnie o alfie w którym zamontowany jest taki grill, bardziej się podobała, że ma właśnie dłuższy grill, powodujący że auto stało się optycznie szersze. Dlatego stwierdzam że Alfiści patrzą na Alfy zupełnie inaczej.
Ostatnio edytowane przez Lukas1020 ; 15-05-2010 o 12:13
Lukas1020
..mi się podoba ..a cały zderzak z dużym grilem jeszcze bardziej ..sprawia, że Alfa wygląda agresywniej
![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki