[HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

• Autor wątku Autor wątku marshall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marshall

Guest
witam chciałbym wszystkim polecić zestaw xenonów oferowanych na polskim rynku cena przystepna jakosc bardzo dobra czas montazu 15-30 min. napaliłem sie strasznie jak znajomy założył w 156ce i sie z nim przejechałem pierwsze co rzuca sie w oczy piekna bardwa swiatła ,znacznie sie poprawiły własciwoci wizualne jak i odległosc drogi którą widzimy oko sie nie meczy wszystkie znaki pasy na drodze są z bardzo duzej odległosci widoczne polecam poprawiaja nasze bezpieczeństwo i komfort jazdy

HID

na badaniach technicznych zapewne klaszczą w dłonie ze szczęścia.
A ile kosztuje tak frajda???
Pozdrawiam

Re: HID czyli xenon na każdą kieszeń

marshall napisał:
witam chciałbym wszystkim polecić zestaw xenonów oferowanych na polskim rynku cena przystepna jakosc bardzo dobra czas montazu 15-30 min. napaliłem sie strasznie jak znajomy założył w 156ce i sie z nim przejechałem pierwsze co rzuca sie w oczy piekna bardwa swiatła ,znacznie sie poprawiły własciwoci wizualne jak i odległosc drogi którą widzimy oko sie nie meczy wszystkie znaki pasy na drodze są z bardzo duzej odległosci widoczne polecam poprawiaja nasze bezpieczeństwo i komfort jazdy

To gdzie te xenony??? oczekiwałem jakiegoś linka! :)

Mnie interesuja nastepujace aspekty:
- czy te swiatla maja samopoziomowanie? powinny jako xenony....
- czy maja spryskiwacze w komplecie? Ja nie mam w aucie, a xenon tego wymaga, podobnie jak powyzszego
- wali mnie homologacja, ale czy da sie je samodzielnie, szybko i sprawnie zdemontowac na przeglad?
- ile przerobek wymagaja?
-ile kosztuja i czemu tak drogo? :)

adasco napisał:
Mnie interesuja nastepujace aspekty:
- czy te swiatla maja samopoziomowanie? powinny jako xenony....
- czy maja spryskiwacze w komplecie? Ja nie mam w aucie, a xenon tego wymaga, podobnie jak powyzszego
- wali mnie homologacja, ale czy da sie je samodzielnie, szybko i sprawnie zdemontowac na przeglad?
- ile przerobek wymagaja?
-ile kosztuja i czemu tak drogo? :)

hej,pozwole sobie odpowiedziec na twoje powyzsze pytania

"czy te swiatla maja samopoziomowanie? powinny jako xenony...."
TAK nie maja samopoziomowania,ale nie wydaje mi sie aby to na polskich drogach przeszkadzało...gdyz sa tak nierowne ze samopoziomowanie nie wyrabia nawet w oryginalnie zakladanych xenonach.

"czy maja spryskiwacze w komplecie? Ja nie mam w aucie, a xenon tego wymaga"
Tak powinny byc!!jednakze mozna isc na kompromis i szczegolnie dbac o czystosc kloszy aby swiatło xenonowe przy zabrudzonych kloszach sie nie rozszczepiało.

"- wali mnie homologacja, ale czy da sie je samodzielnie, szybko i sprawnie zdemontowac na przeglad?
TAK da sie je samodzielnie zdemontowac jak i zamontowac gdyz jest to instalacja Plug & Plug(wkladasz i zakladasz zarowke lub lampe wyładowcza typu żarnik,wszytsko łaczysz za pomoca kostek ktore ida z przetwornicy do instalacji w kloszu i w zasadzie to tyle.

"ile przerobek wymagaja?"

ZADNYCH wszystko jak wyzej:)

"ile kosztuja i czemu tak drogo"
CENY OD 400ZŁ ZA XENON DO 800 ZA BI XENON w zaleznosci od firmy.

dementuje informacje o tym ze oslepiaja itp.mam je od 3 tygodni,droga lepiej oswietlona,jazda przyjemniejsza i podkreslam NIE OSLEPIAJA WIECEJ NIZ ORYGINALNIE MONTOWANE XENONY tak jak niektorzy twierdza!! sprawdzałem w wielu warunkach na drodze jadac przed moim autem,naprzeciw mojego auta i pod gore i z gory!ja u siebie mam spryskiwacze oryginalnie zamontowane,wiec nie musze czesto czyscic recznie kloszy :D

docenia ci ktorzy zamonuja i sie przekonaja!

aha i pozostaje kwestia homologacji,xenony posiadaja atest ISO9001:2000 oraz CNAB

i stała sie jasność :D

HID

To ja juz nie rozumiem jak to niby ma działac.
Po pierwsze ja kto jest podłączone???
Tzn wypinam starą zarówke i wpinam żarnik???
Pozdrawiam

Korczu napisał:
i stała się jasność... :D
zapodaj linka do tej Twojej jasności i powiedz jaką temperaturę koloru mają Twoje ksenony?

Zwyczajną żarówkę możesz schować. Kupujesz cały zestaw odpowiednio przystosowany pod odpowiednie gniazdo zwyczajnych żarówek (H1, H4, H7 itd). Wszystko co potrzebne jest w tym zestawie, lampa wyładowcza (w przypadku 156 jest to H7) jest przystosowana do gniazda, że nie musisz nic zmieniać, czyli wkładasz tą lampe ksenonową do zwyczajnego gniazda, podłączas kabelki zasilające zwyczajna żarówke do prztwornicy a z kolei przetwornica jest podłączona z lampą ksenownową. To cała filozofia.

Re: HID

b.pawelek napisał:
Pozdrawiam

W zestawie zazwyczaj masz oprócz żarników - przetwornice, która przetwarza napięcie na bodajże kilka, czy nawet więcej tysięcy V.
Podłączenie nie powinno stanowić problemu, jeśli oczywiście masz troszkę zdolności manualnych, czego mam nadzieję posiadaczom AR nie brakuje;)
Kiedyś montowałem ksenon w swojej 146, wówczas nie było tzw. zestawów dedykowanych, musiałem więc przerabiać instalację, reflektory itd. Dałem jednak radę, a efekt był hm... ksenonowy (?)... Więc tera, kiedy wszystko podane jest niemal na talerzu nie powinno być problemu, chociaż nie polecam w przypadku kiedy nie ma soczewek. Niektórym uda się, że nie będzie oślepiało, a niektórym może się nie udać i co wówczas? - Cierpimy my - jadący z naprzeciwka...

b.pawelek napisał:
Pozdrawiam

W zestawie zazwyczaj masz oprócz żarników - przetwornice, która przetwarza napięcie na bodajże kilka, czy nawet więcej tysięcy V.
Podłączenie nie powinno stanowić problemu, jeśli oczywiście masz troszkę zdolności manualnych, czego mam nadzieję posiadaczom AR nie brakuje;)
Kiedyś montowałem ksenon w swojej 146, wówczas nie było tzw. zestawów dedykowanych, musiałem więc przerabiać instalację, reflektory itd. Dałem jednak radę, a efekt był hm... ksenonowy (?)... Więc tera, kiedy wszystko podane jest niemal na talerzu nie powinno być problemu, chociaż nie polecam w przypadku kiedy nie ma soczewek. Niektórym uda się, że nie będzie oślepiało, a niektórym może się nie udać i co wówczas? - Cierpimy my - jadący z naprzeciwka...

HID

czyli jezeli dobrze rozumiem to jest to filozofia tak naprawde zbliżona do wymainy żarówek??? Bo z tego co wiem jeżeli np wymienia się to prazy policjantach na miejscu to nie zabierają dowodu. Zdolności manualne to i mam ale jestem kompletnym alikiem i dlatgo tak pytam po prostacku.
Prztwornica do zarówki a potem do przetwrnicy stary kabel zasilający???
Ma ktoś zdjęcie takiego zrstawu???
Pozdrawiam

Dobra, skoro takie to dobre to jaka temperature zamówic do 166 (aby za niebiesko nie było) :wink: tak tylko z ciekawosci pytam :>> a wczoraj dorwała mnie na drodze jakas Alfa 147, blachy DW...... miała chyba taki wynalazek załozony.Kierowca to jakis szaleniec był, pozdro dla niego. :wink: :wink:
PS jachała od Rzeszowa w strone Tarnowa.

Matt21 napisał:
Dobra, skoro takie to dobre to jaka temperature zamówic do 166 :wink: tak tylko z ciekawosci pytam :>>
polecam z własnego doswiadczenia 6000k i wlasnie takich najwiecej sie sprzedaje :D wiec cos o tym swiadczy.

Korczu napisał:
polecam z własnego doswiadczenia 6000k i wlasnie takich najwiecej sie sprzedaje :D wiec cos o tym swiadczy.
jakies one mało niebieskie :wink:

Korczu napisał:
posiadam zarowki H7 6000K

no i jak te 6000K się spisują?
Jak możesz określić barwę tego światła?
Jest biała, czy na tyle niebieska, że od razu można stwierdzić, że jest to światło pochodzące z żarnika ksenonowego?
P.S. kupiłeś żarniki z przesłoną, czy może bez?
O ile dobrze pamiętam, do reflektorów z soczewkami są bez przesłon, natomiast do tradycyjnych z przesłonami, czyli niewielką osłoną gdzieś w połowie wysokości żarnika.

b.pawelek napisał:
czyli jezeli dobrze rozumiem to jest to filozofia tak naprawde zbliżona do wymainy żarówek??? Bo z tego co wiem jeżeli np wymienia się to prazy policjantach na miejscu to nie zabierają dowodu. Zdolności manualne to i mam ale jestem kompletnym alikiem i dlatgo tak pytam po prostacku.
Prztwornica do zarówki a potem do przetwrnicy stary kabel zasilający???
Ma ktoś zdjęcie takiego zrstawu???
Pozdrawiam
Z moich informacji jednak wynika, że nic nie daje wymiana przy policji, zabiorą dowód i odeślą na przegląd (zaznaczam że nie miałem takiego przypadku).

1.jpg

Montaz jest wręcz intuicyjny, poza tym nie ma mozliwości złego podłączenia bo wszystko jest dopasowane.

HID

no to powiem co mi się przytrafiło. Mam siatła mijania Bardzo niebieskie w równie niebieskie (wczęsniej zielone posotjówki). Policja chciała zabrać dowód powiedziałem że doproawdze wóz do stanu popranego technicznego na miejscu i mnie puscili. Miałem tak już ok 6-8 razy.
Tak więc nie wiem czy byli uprzejmi czy ich synowie robią tak samo ale nic mi nie zrobili.
A ile zajmuje montaż???
ma ktoś takie już w swojej 156???
Pojawią się fotki???
Wyzsza tem nie dział negatywnie na klosz???
Czy regulacja wysokości oświetlenia działa mimo wszystko???
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót