adasco napisał:
Mnie interesuja nastepujace aspekty:
- czy te swiatla maja samopoziomowanie? powinny jako xenony....
- czy maja spryskiwacze w komplecie? Ja nie mam w aucie, a xenon tego wymaga, podobnie jak powyzszego
- wali mnie homologacja, ale czy da sie je samodzielnie, szybko i sprawnie zdemontowac na przeglad?
- ile przerobek wymagaja?
-ile kosztuja i czemu tak drogo?
hej,pozwole sobie odpowiedziec na twoje powyzsze pytania
"czy te swiatla maja samopoziomowanie? powinny jako xenony...."
TAK nie maja samopoziomowania,ale nie wydaje mi sie aby to na polskich drogach przeszkadzało...gdyz sa tak nierowne ze samopoziomowanie nie wyrabia nawet w oryginalnie zakladanych xenonach.
"czy maja spryskiwacze w komplecie? Ja nie mam w aucie, a xenon tego wymaga"
Tak powinny byc!!jednakze mozna isc na kompromis i szczegolnie dbac o czystosc kloszy aby swiatło xenonowe przy zabrudzonych kloszach sie nie rozszczepiało.
"- wali mnie homologacja, ale czy da sie je samodzielnie, szybko i sprawnie zdemontowac na przeglad?
TAK da sie je samodzielnie zdemontowac jak i zamontowac gdyz jest to instalacja Plug & Plug(wkladasz i zakladasz zarowke lub lampe wyładowcza typu żarnik,wszytsko łaczysz za pomoca kostek ktore ida z przetwornicy do instalacji w kloszu i w zasadzie to tyle.
"ile przerobek wymagaja?"
ZADNYCH wszystko jak wyzej
"ile kosztuja i czemu tak drogo"
CENY OD 400ZŁ ZA XENON DO 800 ZA BI XENON w zaleznosci od firmy.
dementuje informacje o tym ze oslepiaja itp.mam je od 3 tygodni,droga lepiej oswietlona,jazda przyjemniejsza i podkreslam NIE OSLEPIAJA WIECEJ NIZ ORYGINALNIE MONTOWANE XENONY tak jak niektorzy twierdza!! sprawdzałem w wielu warunkach na drodze jadac przed moim autem,naprzeciw mojego auta i pod gore i z gory!ja u siebie mam spryskiwacze oryginalnie zamontowane,wiec nie musze czesto czyscic recznie kloszy
docenia ci ktorzy zamonuja i sie przekonaja!
aha i pozostaje kwestia homologacji,xenony posiadaja atest ISO9001:2000 oraz CNAB
i stała sie jasność