Malowanie czarnym półmatem do felg Motip.
Jest to rozwiązanie tymczasowe, a dokładniej tylko na ten sezon zimowy. W przyszłym roku musze kupić nowe opony letnie oraz zimowe i przy okazji będę proszkowo malował felgi (letnie i zimowe). Nie wiedziałem czy czarny półmat sprawdzi się przy moim samochodzie i przy tych 16” telefonach, stąd pomysł na spray (piaskowanie i podkład miałem po znajomości). Szlifowanie i kolor docelowy to już we własnym zakresie w garażowych warunkach.
Szprejcem wszystkie pomalowałeś? Ile Ci puszek zeszło? Tam gdzie opona idzie widze że tylko przypruszone![]()

Kupiłem cztery puszki + podkład (łączny koszt to ok. 110zł). Po pomalowaniu pozostało pół puszki czarnego lakieru.
Jak widać na zdjęciu, pomalowałem tylko ranty od wewnętrznej strony. Część zakryta przez oponę pozostała w podkładzie.
Tak jak wcześniej pisałem jest to rozwiązanie tylko na ten sezon zimowy.
pozdrawiam
Szkoda że nie miałeś dostępu do sprężarki bo byś miał taniej, a na pewno lepiej. Mi na felgi zeszło ok. 250ml bazy, kupiłem 300ml i pewnie w 200ml bym się wyrobił jak bym miał tylko taką ilość ale zawsze lepiej jak by zostało niż zabrakło. Setka lakieru 15-25 zł i malowanie dużo wydajniejsze ale jak mówisz że tylko na sezon i bez sprzętu to sprejem też będzie. Zerknij do mojego tematu: Odnowa felg aluminiowych

Hej, też takie kiedyś miałem na mojej belli w jUKejuczarne + rosso proteo, może fotki nie najlepsze, ale są:
![]()

Czarne telefony wyglądają super, ale jakoś nie mogę sobie ich wyobrazić na mojej czarnej. W połowie grudnia mam wolne i muszę się za nie zabrać, ale się waham między białym i czarnym. Srebrny już mi się jakoś przejadł. Z białymi byłby pewnie fajny kontrast, a jeżeli chodzi o czarne, to dorzuciłbym jeszcze przyciemnienie tyłu. Boję się tylko żeby wtedy nie wyglądało jak jakieś stare bmw.

a co myślicie o białych telefonach do czarnej 156 SW i czerwone zaciski z białym napisem Alfa Romeo ? Czy nie będzie za duży kontrast ? Mnie się wydaje, że efekt byłby zajeb....
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16V Distinctive
... a to już historia : AR 155 2.0 TS 8V, AR 164 V6 3.0 24V Super, AR 166 2.4 JTD
www.fotokadry.wordpress.com
www.fotokadry.digartfolio.pl

Też się zastanawiam nad białą felgą tylko nie mogę znaleźć jakiejs foty biała felga na czarnym nadwoziu.
---------- Post added at 11:07 ---------- Previous post was at 11:00 ----------
Łukasz jaka powierzchnia wychodzi po piaskowaniu ? Gładka czy porowata?
147 1,9 JTD NADWOZIE GTA!!!!
147 GTA 3.2 Q2
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki