Jak w temacie. Zastanawiam się nad modyfikacją lamp przednich lub ich zmianą. W tych moich rozmyślaniach wpadł mi do głowy pomysł wymiany lamp przednich na te z Alfy GT. Kiedyś już widziałem gdzieś AR 147 z przednim zderzakiem i lampami od GT. Teraz pytanko - czy jest tu ktoś po takiej modyfikacji w swoim samochodzie. Chodzi mi głównie o głębokość modyfikacji koniecznych do tej przeróbki. Na pewno konieczna będzie lekka modyfikacja zderzaka, ale co jeszcze?
Ewentualnie sama modyfikacja zderzaka w celu osiągnięcia czegoś takiego:
______modyfikacja __________________________________________________ ____________________ standard______
Fotka na szybko przerobiona (Paint)
P.S. (Dla pytających po co taka przeróbka) Jakoś średnio podoba mi się to podbite oko w moim samochodzie.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 05-11-2010 o 20:30
Co chcesz przerabiac w zderzaku ? Po prostu zmień zderzak na gta a lampy ewentualnie możesz sam przerobic , będzie taniej .
Jednak GT to nie to samo co GTA![]()
Nikt nie wie? Jakoś mi się w to nie chce wierzyć.....

zapewne widziałes ta alfine http://www.automotto.org/entry/a-big...-147gta-am-37/ jest to zderzak ich produkcji autodelty ale tak jakos zapewne by to wygladało ja bym kupił zderzak z Gt dopsował do seryjnych lamp bo i tak zderzak musisz lakierowac i było by cacy

One się dużo bardziej różnią niż to co zaznaczyłeś na twojej fotce
maska bardzo podobna, ale nie w GT wygląda jak by jej krawędź była bardziej prosta niż w 147, błotniki też inne, no i wiadomo zderzak. A co tam w środku jeszcze to nie wiem, ale wydaje mi się że nie wiele - bo po co mieli by zwiększać koszty produkcji np pasów przednich
Kiedyś ktoś na allegro wystawiał alfę 147 z lampami przednimi i zderzakiem z GT, możliwe że błotniki i maska też były z GT, ale wtedy nad tym się nie zastanawiałem więc nie wnikałem w szczegóły.
Wiem, że się różnią bardziej, a to na fotce to prosta modyfikacja (zwykłego) zderzaka, która upodobniłaby lampy od 147 do tych z GT. Takie przycięte od dołu jakoś lepiej wyglądają, natomiast muszę sprawdzić jeszcze czy to nie ograniczy jakoś wyraźnie efektywności oświetlania drogi.

zderzak w GT jest tej samej szerokości co w 147 GTA czyli szerszy niż w zwykłej wersji 147. Generalnie mocowania błotnika i zderzaka są te same. Proponuję przypasować zderzak i przerobić końcówki (dopasować) do zwykłego błotnika i powinno być dobrze. Lampy spasują z GT bez problemu jeśli zderzak będzie z GT,mocowania mają te same.Moim zdaniem temat jak najbardziej do ogarnięcia bez wielkich przeróbek.
147 1,9 JTD NADWOZIE GTA!!!!
147 GTA 3.2 Q2

Kolego sołtys z tego co widzę troche mieszałeś w temacie GTA i jesteś dobrze zorientowany... Może wiec będziesz wiedział jak wyglądało by przełożenie zderzaka z GT (nie GTA) do 147? Wiem ze lampy sa inne ale musze przynac racje koledze drift-r ze takie proste lampy wyglądaja nieźle.
Także widzialbym to tak ze w zderzaku nie wycinam nic na lampy. Tylko przyłożyć, przykręcic i ma działać... o ile to możliwe.. Chodzi mi też o to że nie chcę obniżac auta a jak patrzę na GT to mam wrażenie ze ten zderzak nie jest tak nisko jak w GTA...? Progi poszerzające też bym chcial zakladać ale zeby nie obnizac (znalazłem takie ale linia auta wymaga założenai innych zderzaków bo po przyłożeniu wygląda troche do d.
wiem ze kombinuję mozę bez sensu ale chcę obadać temat czy nie obniżając auta da się mu dodać trochę szyku.
Ostatnio edytowane przez JohnnyDeformer ; 22-09-2011 o 16:45 Powód: bład
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki