Mam czarną Alfę 156 i tak się zastanawiam czy niegłupim pomysłem byłoby polakierowanie obudów lusterek na kolor srebrny z dodatkiem olbrzymiej ilości metalicu?
Co o tym myślicie? Może ma ktoś zdjęcia jakby coś takiego wyglądało? W 147/GT wygląda zacnie, a jak w 156?
Jeśli to idiotyzm, to odwiedźcie mnie od tego pomysłu
Pozdrawiam.
- Rafał

Wyglądałoby to niegłupio jedynie wtedy gdy słupki też polakierowałbyś na srebrny, żeby nie było że czarne auto a tu srebrne lusterka. Pare akcentów na srebrno (zeby nie przesadzic) i bedzie fajnie. To moja opinia![]()

Ostatnio edytowane przez alces1 ; 05-11-2010 o 16:58

Rozumiem Cię. Kiedyś widziałem ciemno zieloną 156 miała pomalowane lusterka, słupki no i klamki (ale to standard) na srebrno, według mnie to wyglądało ładnie. Kiedyś u siebie w kameleonie polakierowałem lusterka na srebrno to kumpel pytał się czy ktos mi pourywał stare i założyłem innesame lusterka nie wyglądały za fajnie, przemalowałem pózniej pod kolor auta.

Dzięki za opinie.
Jednak w połączeniu z czarnym nadwoziem wygląda to chyba najlepiej.
Pozdrawiam.
- Rafał

Może zamiast lakierowania lusterek poszukaj na allegro chromowanych nakładek na lusterka, jakby Ci się nie podobało to w każdej chwili możesz je zdjąć.

No właśnie wydatek na takie nakładki jest spory, ale zaleta to że można zdemontować, a co do tego malowania to możesz pomalować jak Ci się podoba, napewno nie bedzie trgedji![]()
Kolega twardy zrobił tak
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.php?p=153445#153445
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki