Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Styling - Body Kit - Tuning optyczny
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa 156 2,4 jtd sportwagon ok 190KM , Punto, i do niedawna E36 325.
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    5 d 10 h 24 m

Domyślnie Zderzaki 156 sedan a SW- tylni podchodzi?

Jak w tytule... Noszę sie z zamiarem wymiany zderzaków w swojej 156 SW na zderzaki z wersji GTA tyle ,że mam okazje zakupić komplet z sedana za dobrą kasę. Tyle czy tylni zderzak pasuje? Bo optycznie wygląda tak samo ale jak to sie mowi - na oko to chop umarł....Czy ktoś przekładał??? Bo nie chce wyrzucac kasy w błoto a laminatów dopiero niechce bo to sie lamie w rekach . Te z sedana sa oryginalne w kolorze mojego nadwozia nie zrysowane wiec kupic i zakladac....tylko czy pasuje???

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar Piotras
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 2.5 \6/
    Czas spędzony na forum
    4 d 7 h 46 m

Domyślnie

orginalny zderzak gta tylni nie bedzie ci pasowal poniewaz jest o 1,5 cm szerszy od zwyklego

4. Thanks Nazar thanked for this post
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Czas spędzony na forum
    5 d 10 h 24 m

Domyślnie

uuuuuuuuuuuu niedobrze ... a myslalem ze tu tak jak w BMW ,że z M -ki zderzaki pasują...Toś mnie zdołował Myślałem,że oryginały założe bo laminat przerabiałem i szkoda pieniędzy na naszych drogach...Ale dzięki za"brutalna prawde"

ViP Romeo Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    156FL SW 1,9 16V, 159 SW 2,4 JTDm
    Czas spędzony na forum
    6 d 23 h 50 m

Domyślnie

Cytat Napisał Piotras Zobacz post
    orginalny zderzak gta tylni nie bedzie ci pasowal poniewaz jest o 1,5 cm szerszy od zwyklego
    1,5 cm na stronę, czyli cały jest 3cm szerszy.. a poza tym górna część zderzaka w sedanie i kombi jest zupełnie inna ..kombi ma wcięcie na tylne drzwi..

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    nie chce wyrzucac kasy w błoto a laminatów dopiero niechce bo to sie lamie w rekach .
    ..nie no, wypraszam sobie ..proszę nie uogólniac ..zeby rozwalic kompozyt z AutoDS czy Cadamuro trzeba się porządnie postarac, ale oczywiscie o krawężnik to i oryginał GTA rozwalisz i co gorsza go nie naprawisz, bo Zender użył jakiś dziwny plastik, który nie jest termoutwardzalny i nie daje się spawac.
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
    Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Czas spędzony na forum
    5 d 10 h 24 m

Domyślnie

Mariusz na tej twojej bryczce fajnie to wygląda ale..... po felach (rozmiarze 17-18" ) wnioskuje , ze masz seryjna zawieszke ( po przeswicie miedzy opona a krawedzia blotnika ) a przedni zderzak i tak nisko lezy. Ja mam sportpacka i dla mnie to prawie allroad, mam zamiar posadzic auto -35 lub -40 wiec ten przedni moze wytrwalby droge od lakiernika do domu. Mialem BMW " w laminacie" do pierwszych sniegow , wiec jak oryginaly nie pasuja z GTA ( plastik jednak zawsze sie troszke podda a nie peknie od razu jak laminat ) to temat zakoncze....widzialem na allegro dokladki z ABS-u chyba wlasnie z zendera pod oryginalne zderzaki i zrobie ala german style ( wiem ze zawialo VW ale lubie nisko i szeroko . Dzieki bardzo za pomoc ....

ViP Romeo Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    156FL SW 1,9 16V, 159 SW 2,4 JTDm
    Czas spędzony na forum
    6 d 23 h 50 m

Domyślnie

Ogólnie to pytałeś o tył.. a tu raczej nie zawadzisz, bo nawet obniżony jest wysoko..

Przedni zderzak taki jak na mojej ex 156FL z mojego podpisu nie nadaje się do przedliftowej 156-stki jaką masz jak sądzę.. Do Twojej jest inny zderzak GTA-look, zdecydowamie wyższy.. i zapewne z innej jakościowo bajki niż ten co miales w bmw..

Zderzaki 156 sedan a SW- tylni podchodzi?-4160fd0b6a7c5045ffed2b7b16d6ef97.image.750x500.jpg
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
    Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

alfa romeo 156 tuning

alfa romeo 156 sportwagon tuning

156 obnizonyobnizona alfa 156alfa romeo 156 gtaalfa romeo sportwagon tuningauta 750x500błotnik przedni alfa 156 sedan i kombialfa 159 zderzak taki sam kombi sedanzderzak gta od mariusza156 gta tuningalfa romeo 156 sedan kombi body kitcena alfa 156 zderzak tyl gtaczy tylni zderzak od alfa romeo 156 sportwagon bedzie pasowal do sedana

Zakładki

Uprawnienia