Jak w tytule... Noszę sie z zamiarem wymiany zderzaków w swojej 156 SW na zderzaki z wersji GTA tyle ,że mam okazje zakupić komplet z sedana za dobrą kasę. Tyle czy tylni zderzak pasuje? Bo optycznie wygląda tak samo ale jak to sie mowi - na oko to chop umarł....Czy ktoś przekładał??? Bo nie chce wyrzucac kasy w błoto a laminatów dopiero niechce bo to sie lamie w rekach . Te z sedana sa oryginalne w kolorze mojego nadwozia nie zrysowane wiec kupic i zakladac....tylko czy pasuje???
Nazar thanked for this post

uuuuuuuuuuuu niedobrze ... a myslalem ze tu tak jak w BMW ,że z M -ki zderzaki pasują...Toś mnie zdołowałMyślałem,że oryginały założe bo laminat przerabiałem i szkoda pieniędzy na naszych drogach...Ale dzięki za"brutalna prawde"
![]()
1,5 cm na stronę, czyli cały jest 3cm szerszy.. a poza tym górna część zderzaka w sedanie i kombi jest zupełnie inna ..kombi ma wcięcie na tylne drzwi..
..nie no, wypraszam sobie ..proszę nie uogólniac..zeby rozwalic kompozyt z AutoDS czy Cadamuro trzeba się porządnie postarac, ale oczywiscie o krawężnik to i oryginał GTA rozwalisz i co gorsza go nie naprawisz, bo Zender użył jakiś dziwny plastik, który nie jest termoutwardzalny i nie daje się spawac.
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm

Mariusz na tej twojej bryczce fajnie to wygląda ale..... po felach (rozmiarze 17-18" ) wnioskuje , ze masz seryjna zawieszke ( po przeswicie miedzy opona a krawedzia blotnika ) a przedni zderzak i tak nisko lezy. Ja mam sportpacka i dla mnie to prawie allroad, mam zamiar posadzic auto -35 lub -40 wiec ten przedni moze wytrwalby droge od lakiernika do domu. Mialem BMW " w laminacie" do pierwszych sniegow , wiec jak oryginaly nie pasuja z GTA ( plastik jednak zawsze sie troszke podda a nie peknie od razu jak laminat ) to temat zakoncze....widzialem na allegro dokladki z ABS-u chyba wlasnie z zendera pod oryginalne zderzaki i zrobie ala german style ( wiem ze zawialo VW ale lubie nisko i szeroko. Dzieki bardzo za pomoc ....
Ogólnie to pytałeś o tył.. a tu raczej nie zawadzisz, bo nawet obniżony jest wysoko..
Przedni zderzak taki jak na mojej ex 156FL z mojego podpisu nie nadaje się do przedliftowej 156-stki jaką masz jak sądzę.. Do Twojej jest inny zderzak GTA-look, zdecydowamie wyższy.. i zapewne z innej jakościowo bajki niż ten co miales w bmw..
![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki