Witam,
kupilem alfe 147 stuningowana przez Novitec'a, wygladala tak::
http://www.google.at/imgres?q=novite...w=1109&bih=851
i mam straszny problem z doklejanymi pod drzwi spojlerami (o ile sie to tak nazywa). W zimie najechalem na mulde ze sniegu i naderwalem jeden od strony pasazera, moj mechanik probowal przykleic klejem do szyb, ale oderwalo sie ponownie po miesiacu. Jak pozbyc sie tego badziewia tak, zeby klej ladnie odszedl i zeby nie trzeba bylo malowac potem pol auta?
Jak byś się chciał pozbyć tego "badziewia" czyt. progów - to ja chętnie przygarnę
A próbowałeś podgrzewać np. opalarką?

Pytanie jak to jest przyymocowane. Jak przykrecone to wiadomo coa jak to jest przyklejone klejem do szyb to sobie podjedź do serwisu szybierskiego i kub od nich kawalek linki do wycinania szyb. Jedna osoba pod auto i tnijcie
tylko delikatnie by lakieru nie uszkodzić.
Taką linką to bardziej niż pewne, że porysuje się lakier bo ta warstwa kleju jest cienka.

Znalazlem jednak cos w internecie, podobno najlepiej kupic specjalny krazek gumowy do wiertarki, dokladniej o tym tu:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1699124.html
Sa takie krazki za ok 30 pln na alle.
Co do badziewia: mam progi, z tym, ze jeden jest niezle pokiereszowany oraz to cos z przodu. Jak tylko zdejme zrobie zdjecia i ci przesle.
Można strunę gitarową użyć.. najlepiej E1.. czyli najcieńszej.. mniejsze prawdopodobienstwo zarysowania czegoś, ale tnie słabiej niż linka do wycinania szyb..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm

A czemu chcesz się pozbywać listew progowych? Podjedź do dobrego warsztatu blacharskiego i oni przymocują Ci listwę z powrotem. Ten pakiet Noviteca to rarytas.
Pozdrawiam.
- Rafał

Progi sa sklejone, juz jeden zdemontowalem, bo sie do polowy oderwal i niebezpiecznie bylo jechac.
Auto jest juz obnizone i jak sie doda progi, to zostaje tak maly przeswit, ze w zimie o kazda mulde zahaczam.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki